Hotdog med asiatiske kødboller og chilimayo

Jeg er nok en del biased, men asiatisk mad er bare det bedste 🙂 Det spicy kick fra chilien, friskheden fra de grønne krydderurter og den vigtige balance mellem det stærke, søde og sure. Mmm! Her i weekenden lavede jeg forårsruller – find opskriften HER – men dette indlæg skal handle om hotdogs!
Opskriften har jeg fundet i den ugemenu, som der er i Søndagsavisen hver uge – dér finder jeg næsten altid mindst én opskrift, som jeg bare MÅ prøve. Perfekt hverdagsmad 🙂 Jeg kan kun anbefale jer at prøve den, for den er nem, lækker, og er der rester, er de perfekte i madpakken.
Hotdog med asiatiaske kødboller og chilimayo (2 pers. + evt. rester)
500 g hakket svinekød, 6-8%
2 fed hvidløg, pressede
1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
3 forårsløg, finthakket
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
1 spsk chilisauce
2 tsk majsstivelse
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
4 portionsbrød
Chilimayo
1 dl god mayonnaise
2 forårsløg, finthakkede
1-2 spsk chilisauce
Fyld
2 gulerødder
1 bundt radisser
lidt sesamolie
lidt vineddike
salatblade
Sådan gør du:
1. Rør svinekød, hvidløg, friskhakket basilikum, finthakkede forårsløg, fiskesauce, sukker, chilisauce og majsstivelse sammen, og krydr godt med salt og peber.
2. Form farsen til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne på en pande i lidt olie.
3. Chilimayo: Rør ingredienserne sammen
4. Fyld: Skræl gulerødderne, og skyl radisserne. Riv dem groft, og vend det sammen med lidt olie og eddike.
5. Servering: Lun brødene, og flæk dem uden at skære dem helt over. Fyld dem med salatblade, gulerod, radise og lune kødboller. Dryp chilmayo over.
Er du også vild med at lave asiatisk mad? Så tjek 10 af mine opskrifter HER 🙂
Nøøj det ser lækkert ud! Jeg er dog ikke så vild med mayonaise, tror du man kan lave dressingen med fx creme fraiche, eller vil det passe dårlig til med den mere syrlige smag mon?