Søndagssang: Savoir Adore - Empire of Light

Hotdog med asiatiske kødboller og chilimayo

PhotobucketPhotobucketPhotobucketJeg er nok en del biased, men asiatisk mad er bare det bedste 🙂 Det spicy kick fra chilien, friskheden fra de grønne krydderurter og den vigtige balance mellem det stærke, søde og sure. Mmm! Her i weekenden lavede jeg forårsruller – find opskriften HER – men dette indlæg skal handle om hotdogs!

Opskriften har jeg fundet i den ugemenu, som der er i Søndagsavisen hver uge – dér finder jeg næsten altid mindst én opskrift, som jeg bare MÅ prøve. Perfekt hverdagsmad 🙂 Jeg kan kun anbefale jer at prøve den, for den er nem, lækker, og er der rester, er de perfekte i madpakken.

Hotdog med asiatiaske kødboller og chilimayo (2 pers. + evt. rester)
500 g hakket svinekød, 6-8%
2 fed hvidløg, pressede
1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
3 forårsløg, finthakket
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
1 spsk chilisauce
2 tsk majsstivelse
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
4 portionsbrød

Chilimayo
1 dl god mayonnaise
2 forårsløg, finthakkede
1-2 spsk chilisauce

Fyld
2 gulerødder
1 bundt radisser
lidt sesamolie
lidt vineddike
salatblade

Sådan gør du:
1. Rør svinekød, hvidløg, friskhakket basilikum, finthakkede forårsløg, fiskesauce, sukker, chilisauce og majsstivelse sammen, og krydr godt med salt og peber.
2. Form farsen til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne på en pande i lidt olie.
3. Chilimayo: Rør ingredienserne sammen
4. Fyld: Skræl gulerødderne, og skyl radisserne. Riv dem groft, og vend det sammen med lidt olie og eddike.
5. Servering: Lun brødene, og flæk dem uden at skære dem helt over. Fyld dem med salatblade, gulerod, radise og lune kødboller. Dryp chilmayo over.

Er du også vild med at lave asiatisk mad? Så tjek 10 af mine opskrifter HER 🙂

14 kommentarer

  • Nøøj det ser lækkert ud! Jeg er dog ikke så vild med mayonaise, tror du man kan lave dressingen med fx creme fraiche, eller vil det passe dårlig til med den mere syrlige smag mon?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Je ææælsker mayo, så i min bog kan det ikke erstattes med noget 😉 Generelt bruger man jo ikke særlig mange mælkeprodukter i det asiatiske køkken, så jeg ville nok erstatte det med en gang chiliketchup?
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg så det her i formiddags og tænkte “dét laver jeg i aften!” og det blev brandgodt! Sygt god chilimayo. Og kødboller.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Ih, er glad for, at det også var et hit hos dig 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lavede det til aftensmad i dag, det smagte så lækkert! UHM. Tak for dejlig inspiration.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor ser det bare vildt lækkert ud! Det skal helt klart laves herhjemme snarest 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej Maria
    Hvilken chilisauce bruger ikke sød vel??
    Vh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Hej Maria
      Nej, ikke sød! Jeg bruger den, der hedder sriracha – den med hanen på og den grønne dut 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Det ser godt ud og jeg kan se, at andre har testen opskriften med held – så jeg glæder mig til selv at prøve. Og tak for links til andre lækre sager, dine opskrifter er dejligt autentiske og lige efter min smag, some like it let og hot. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Let og hot – det er jeg også fan af 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Jeg lavede det til min kæreste og jeg i søndags. Det var SÅ godt. Har allerede besluttet, at mine næste middagsgæster skal ha’ det serveret 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Er glad for, du kunne li’ det 🙂 Og det bliver sikkert også et hit med gæster!
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: Savoir Adore - Empire of Light