Torsk med kokosris og spicy gulerodssalat

Så har jeg endnu en lækker asiatisk ret til jer – og den var virkelig et hit, skal jeg hilse og sige 🙂 Alle smagsnuancerne spiller bare med hinanden: Den lette sødme fra kokosrisene er en god kontrast til de salt/syrlige/stærke gulerødder, og begge komplimenterer torskens delikate smag på fornemste vis 🙂 Retten er endda super nem at lave. What’s not to love?! 🙂 Igen, har jeg fundet rettet i Søndagsavisen – det virker bare til, at jeg falder for opskrifter derfra gang på gang for tiden 😉
Torsk med kokosris og spicy gulerodssalat (2 pers. + rester til madpakke)
600 g torskefilet (med skind, hvis du kan få fat i det – det ku’ jeg ikke, så det blev lidt plukfisk-ish ;))
lidt olie til stegning
Kokosris
4 dl jasminris
4 dl vand
4 dl kokosmælk
2 tsk salt
fintrevet skal af 2 limefrugter (brug øko!)
Spicy gulerodssalat
3-4 spsk fiskesauce
4 tsk sukker
6 spsk limesaft
2 tsk fintrevet ingefær
evt. en smule kogende vand
8 gulerødder
2 røde chilier
1 bundt friske koriander
200 g saltede peanuts
Sådan gør du:
1. Kokosris: Skyl risene. Bring dem i kog med vand, kokosmælk, salt og limeskal, og lad dem simre ved svag varme under låg i 12 min. Sluk blusset, og lad risene trække i 15 minutter.
2. Gulerodssalat: Bland fiskesauce, sukker, limesaft og ingefær, hæld evt. lidt kogende vand ved for at opløse sukkeret og justere smagen. Skræl gulerødderne, og skær dem i lange, tynde strimler. Skær chilien i tynde skiver (fjern kernerne).
3. Bland gulerødderne med chili og ingefærdressing, og vend plukket koriander og peanuts i salaten lige inden servering.
4. Dup torsken tør, og steg den på skindsiden i lidt olie på en pande. Steg den næsten færdig på skindsiden, tag panden af varmen, og vend fisken. Lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt og peber, og server med kokosris og gulerodssalat.
Ej, jeg ELSKER dine madindlæg! Jeg elsker selvfølgelig også alle de andre indlæg, du laver! Men dine madindlæg er altså liiige prikken over i’et! Og så bliver jeg helt sulten, selvom jeg ligger med influenza og læser til eksamen 😉