Travlhed & glæde

Pho

PhotobucketNu er jeg jo slet ikke biased, men det vietnamesiske køkken er bare verdens bedste 😉  Basta! Det er delikat, fyldt med smag, og der er en perfekt balance mellem sødt, salt, surt og stærkt. Jeg vil helt klart gerne blive bedre til at lave vietnamesisk mad – gerne ligesom min mor, der laver fantastisk mad! Men det tager en del tid og træning, så jeg må være lidt tålmodig 😉

Her ser I fx retten pho, lavet af min mor, da jeg var så heldig at være hjemme ved kødgryderne over jul. Pho nok er en af de meste kendte retter fra det vietnamesiske køkken: En suppe kogt på oksekød med risnudler og masser af friske krydderurter. Så godt! Og heldigvis får jeg snart rigeligt mulighed for at slurpre pho 😉

Kender I til det vietnamesiske køkken – hvilken ret er jeres favorit?

18 kommentarer

 • Astrid

  Banh Xeo!!! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Årh stik os lige opskriften på den suppe! Den ser skøn ud! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Har desværre ikke en opskrift – det er min mor, der laver det – og hun bruger ikke opskrifter 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • UUUHm elsker pho, det er så lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Emilie

  Jeg ELSKER vietnamesisk mad og pho i særdeleshed, selvom jeg kan lide nærmest det hele 🙂
  Min vietnamesiske svigermor har en viet-restaurant og laver det bedste mad. Læx.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bella

  Pho er det bedste! Spiste det hele tiden da jeg var i Vietnam i sommers hvor jeg virkelig fik øjnene op for det vietnamesiske køkken.
  Desværre er jeg virkelig doven og gider sjældent lave mad, så jeg har endnu ikke fået Pho siden jeg kom hjem, selvom jeg craver det næsten dagligt…
  Har du en god opskrift til når jeg endelig får taget mig sammen til at lave det?

  Udover Pho er jeg virkelig vild med vietnamesisk iskaffe og vietnamesiske forårsruller som du jo også har anbefalet så vidt jeg husker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Vietnamesisk mad som pho og andre supper er også omfattende at lave, så kan godt forstå, at du ikke har kastet dig ud i det endnu!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg tror ikke, jeg er ret god til at skelne imellem thai og vietnamesisk mad. Men elsker det uanset 🙂 Mest af alt sprødheden, det afbalancerede forbrug af krydderier og stærke sager. Og så alle de friske krydderurter! Min favorit er rispapirsruller, men jeg vil meget gerne blive bedre til at lave alt mulig andet end det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Thai er meget mere krydret og stærk med masser af chili og grøn karry etc. og så bruger de meget mere kokosmælk 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanen

  Hej!

  Har du ikke en e-mail adresse el. lign hvor man evt. kunne kontakte dig vedr. din blog? Har muligvis et tilbud du kunne være intesseret i forbindelse med din blog!

  Alternativt kunne jo du smide mig en mail på Instaflows@yahoo.dk

  Håber på at høre fra dig!

  Kh!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Mail finder I både øverst og nederst på siden 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla T

  ÅH JA! Det vietnamesiske køkken er SÅ godt. Jeg har været i VIetnam i 3 mdr, og dermed smagt en masse forskellig mad. Så friskt og lækkert. Pho Bo er helt klart en af favoritterne, men på førstepladsen kommer altså de friske forårsruller. Dem laver jeg tit herhjemme, altid i den “rigtige” udgave, da jeg synes smagskombinationen er fantastisk. Forresten, har jeg lavet den chilimayo du har postet virkelig mange gange, dén er god 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Åh, tre måneder i VN må have været heaven 😉 Og jeg er også vild med chilimay 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Har faktisk lige nydt en lækker skål bo kho.. Eller hvordan det nu staves 😉 elsker vietnamesisk mad :)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er korrekt stavet – dog uden tegn, som er lidt svære at lave på en computer 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Travlhed & glæde