Søndagssang: Kings of Leon - Red Morning Light

Mango- og passionsfrugtlagkage med marengslåg

 photo kage_1.jpg photo kage_2.jpgI går havde jeg besøg af mine fire søskende, der kom for at fejre fødselsdag med mig – det var simpelthen så hyggeligt 🙂 Jeg fik mange fine gaver, bl.a. det gule bord, en mintgrøn bakke fra HAY og t-rex i pudeform, som jeg have ønsket mig 🙂 Og så blev det også til tulipaner, en smuk vase og lakrids fra Johan Bülow, der altid falder i god jord hos mig 🙂

Dagens kage var denne sag, som også endte med at blive ret flot, hvis jeg selv skal sige det 😉 Og den tog mig seriøst mindre end en time at lave den! Som jeg jo tidligere har nævnt, er jeg besat af desserter med tropiske frugter, og jeg havde sat mig for at lave en lagkage, der i hvert fald indeholdt passionsfrugter. Jeg fandt opskriften på denne lækkerbisken hos Spis Bedre, og der hører godt nok ikke nogle billeder til opskriften, men det lyder som en Halloween-kage, da den skal farves sort og pyntes med plastikedderkopper!

Dog gjorde jeg den mere forårsklar ved at farve den pastelgul og pynte med hindbær, så den matchede kagens indhold. Her får I mit take på kagen.

Mango- og passionsfrugtlagkage med marengslåg
(8 personer)

1 pakke færdige lagkagebunde
5 passionsfrugter
½ dl (40 gr) sukker
250 gr creme fraiche 18%
150 gr mascarpone
1 tsk vaniljesukker
1 mango
1 dl hindbærsyltetøj

MARENGS
1 ½ dl sukker (120 gr)
2 æggehvider
½ citron, presset saft (ca. 2 spsk)
gul frugtfarve

1 pk friske hindbær til pynt

Sådan gør du:
1. Varm ovnen på til 125°. Halver passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Pres det igennem en si. Bland puréen med sukker, og rør til ­sukkeret er opløst.
2. Tilsæt creme fraiche, mascarpone og vaniljesukker, og bland til en glat masse.
3. Skræl mangoen, og fjern stenen. Skær den i tynde skiver.
4. Smør hindbærsyltetøj på to af ­lagkagebundene. Fordel derefter passionsfrugtfyldet og mangoen oven på syltetøjet. Læg bundene sammen.
5. Marengs: Bland ingredienserne til marengsen i en skål. Pisk med håndmikser over vandbad, til massen er 58°. Fjern fra vandbadet, og fortsæt med at piske, til massen er afkølet.
6. Farv halvdelen af massen med frugtfarve. Smør et jævnt lag rundt om og oven på lagkagen.
7. Fyld den hvide marengsmasse i en sprøjtepose uden tyl (sprøjtemundstykke), og sprøjt små toppe rundt på lagkagen.
8. Bag midt i ovnen ca. 10 min. Lad lagkagen afkøle før servering. Pynt med hindbær.

22 kommentarer

  • Det ser VIRKELIGT lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • carocat

    bliver det en hård marenges eller bliver den sådan sej/blød nu den kun får de 10 minutter….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Den bliver sej og blød – med en æggeskalstynd hård kant, hvis det giver mening?
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • A+K

    Lyder som en dejlig dag, og sikke fine gaver, du har fået 😀
    Kagen ser absolut heller ikke værst ud – yumyum.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er godt nok fin, men desværre er frugtkage ikke så meget mig. Jeg ville gerne kopiere kagens ydre, men måske nogle andre ingredienser indeni 😉

    http://sarasskab.blogspot.dk/2013/03/give-away-vind-et-gavekort-til-footway.html

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Kage og frugt er ellers så lækkert :O
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor ser det bare lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Det er den også, skulle jeg hilse og sige 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj det ser lækker ud! Håber du havde en god fødselsdag :)!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Håber at du havde en dejlig dag! 🙂 Og sikke en lækker kage! Den skal jeg helt klart prøve ved lejlighed!

    http://emmaengmark.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alfa

    Hej.
    Det lyder som en lækker kage og vil prøve noget ligende, men bare uden marengs. Hvordan bliver fyldet inde i? Kan man godt undlade at bage det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Du kan sagtens undlade at bage den – det er kun for marengsens skyld, at den skal bages 😉
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

    Den ser virkelig lækker ud – vil bruge den til fødselsdagsselskab imorgen – tak for opskrift.. (;

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Håber, den falder i god jord 🙂 Rigtig go’ fødselsdagsfest 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Schoustrup

    Ser virkelig lækkert ud! Tænkte jeg ville lave den samme, men er der ikke en chance for at massen af mascarpone og creme fraiche smelter i ovnen ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Kagen skal være så kort tid i ovnen, så det smelter ikke 😉 Jeg synes også, at marengsen virker isolerende 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg har også lavet den ligesom dig, og den er helt fantastisk. Nu vil jeg lave den igen, men kan ikke finde bladet. Heldigvis har du skrevet den her, men kan du tilfældigvis huske hvilket blad den er fra, altså måned/årstallet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Hej Louise
      Jeg har fundet opskriften på nettet, så jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvilket blad det er fra.
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: Kings of Leon - Red Morning Light