Mango- og passionsfrugtlagkage med marengslåg
I går havde jeg besøg af mine fire søskende, der kom for at fejre fødselsdag med mig – det var simpelthen så hyggeligt 🙂 Jeg fik mange fine gaver, bl.a. det gule bord, en mintgrøn bakke fra HAY og t-rex i pudeform, som jeg have ønsket mig 🙂 Og så blev det også til tulipaner, en smuk vase og lakrids fra Johan Bülow, der altid falder i god jord hos mig 🙂
Dagens kage var denne sag, som også endte med at blive ret flot, hvis jeg selv skal sige det 😉 Og den tog mig seriøst mindre end en time at lave den! Som jeg jo tidligere har nævnt, er jeg besat af desserter med tropiske frugter, og jeg havde sat mig for at lave en lagkage, der i hvert fald indeholdt passionsfrugter. Jeg fandt opskriften på denne lækkerbisken hos Spis Bedre, og der hører godt nok ikke nogle billeder til opskriften, men det lyder som en Halloween-kage, da den skal farves sort og pyntes med plastikedderkopper!
Dog gjorde jeg den mere forårsklar ved at farve den pastelgul og pynte med hindbær, så den matchede kagens indhold. Her får I mit take på kagen.
Mango- og passionsfrugtlagkage med marengslåg
(8 personer)
1 pakke færdige lagkagebunde
5 passionsfrugter
½ dl (40 gr) sukker
250 gr creme fraiche 18%
150 gr mascarpone
1 tsk vaniljesukker
1 mango
1 dl hindbærsyltetøj
MARENGS
1 ½ dl sukker (120 gr)
2 æggehvider
½ citron, presset saft (ca. 2 spsk)
gul frugtfarve
1 pk friske hindbær til pynt
Sådan gør du:
1. Varm ovnen på til 125°. Halver passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Pres det igennem en si. Bland puréen med sukker, og rør til sukkeret er opløst.
2. Tilsæt creme fraiche, mascarpone og vaniljesukker, og bland til en glat masse.
3. Skræl mangoen, og fjern stenen. Skær den i tynde skiver.
4. Smør hindbærsyltetøj på to af lagkagebundene. Fordel derefter passionsfrugtfyldet og mangoen oven på syltetøjet. Læg bundene sammen.
5. Marengs: Bland ingredienserne til marengsen i en skål. Pisk med håndmikser over vandbad, til massen er 58°. Fjern fra vandbadet, og fortsæt med at piske, til massen er afkølet.
6. Farv halvdelen af massen med frugtfarve. Smør et jævnt lag rundt om og oven på lagkagen.
7. Fyld den hvide marengsmasse i en sprøjtepose uden tyl (sprøjtemundstykke), og sprøjt små toppe rundt på lagkagen.
8. Bag midt i ovnen ca. 10 min. Lad lagkagen afkøle før servering. Pynt med hindbær.
Det ser VIRKELIGT lækkert ud!