Dagens outfit: Pink prinsessesko

Vanilje-cupcakes

 photo cupcakes_2.jpg photo cupcakes_3.jpg photo cupcakes_1.jpgSom lovet har I her opskriften på de cupcakes, jeg lavede i forbindelse med min fødselsdag. Det er helt plain vanilje-cupcakes, selvom jeg nu aldrig har syntes, at vanilje var plain 😉 Jeg har opskriften fra “The Humingbird Bakery: Kagedage”, som jeg varmt kan anbefale. Det er også derfra, jeg har opskriften på Tiramisu-cupcakes fra 😉

Vanilje-cupcakes fra “Kagedage” af The Humingbird Bakery
(ca. 12-16 stk)

DEJ
80 g usaltet smør, blødgjort
280 gr sukker
240 gr hvedemel
1 spsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 ½ dl sødmælk
½ tsk vaniljeessens
2 store æg

GLASUR
500 gr flormelis
160 gr usaltet smør, blødgjort
½ dl sødmælk
½ tsk vanilleessens
frugtfarve (valgfrit)
krymmel, nødder (fx valnødder eller pekannødder) eller små likøræg, til pynt

1-2 muffinforme med 12 dybe huller

Sådan gør du:
1. Varm ovnen op til 190 grader, og læg papirforme i en muffinform.
2. Rør smør, sukker, mel, salt og bagepulver sammen i en skål med en el-mikser eller røremaskine, der kører på lav hastighed. Det skal ligne fine krummer.
3. Slå æggene ud i en kande, tilsæt mælk og vanilleessens, og rør det sammen. Hæld langsomt, og mens mikseren eller røremaskinen stadig kører, 3/4 af æggeblandingen i smørblandingen. Når det er blandet, skrabes skålens sider ned, og resten af æggeblandingen tilsættes. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
4. Fordel dejen i papirformene – fyld dem 2/3. Hvis der er dej i overskud, fordeles den i yderligere fire papirforme i den anden muffinform. Bag kagerne i ovnen i 18-20 min., eller til de er hævet godt og virker spændstige. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af, inden de vippes ud af formen og køler helt af på en bagerist.
5. Lav glasur: Rør flormelis og smør sammen i en skål med en elektrisk mikser eller røremaskine, der kører på lav hastighed, til blandingen er grynet og uden store klumper. Rør vaniljeessensen i mælken, og kom det i smørblandingen, mens mikseren kører på lav hastighed. Skru op for hastigheden, og pisk, til glasuren er let og luftig.
6. Hvis glasuren skal farves som på billedet, fordeles den i separate skåle og tilsættes et par dråber frugtfarve – pas på ikke at tilsætte for meget frugtfarve: Det giver kagerne en grim bismag.
7. Når kagerne er helt afkølede, smøres glasuren på med en paletkniv. Pynt hver cupcake med krymmel, nødder eller likøræg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Pink prinsessesko