Søndagssang: Panama - It's Not Over

Æbletærte med karamelbund

 photo applepie_1-1.jpg photo applepie_2-1.jpg photo applepie_3-1.jpgJeg håber, I har nydt den dejligt lange weekend? Selv har jeg læst bøger, været en tur til Malmø, gjort rent – og bagt 🙂 Jeg stod nemlig med tre æbler og en trang til at bage, så derfor googlede jeg rundt for at se, hvad jeg nu kunne bikse sammen af køkkenskabenes indhold (jeg var nemlig for doven til at købe ind…). Denne opskrift fra Lone Landmand vakte straks min nysgerrighed – det gør alt med ordet “karamel” i, må jeg indrømme 😉

Og da jeg tilfældigvis havde en dåse kondenseret mælk liggende i gemmerne (så der altid kan laves vietnamesisk iskaffe :)), så var det jo ligetil. Når den kondenserede mælk bliver bagt i ovnen, bliver den dejligt karamelliseret: Ude i kanten bliver den nærmest brændt og sprød, mens den i midten bliver klistret og lækker. Kan klart anbefales 🙂

Faktisk er jeg ikke den store æblespiser – jeg får kuldegysninger a la negle på en tavle, når jeg hører det der crunch, som æbler laver, når man bider i dem – men dette er bestemt en nem og kuldegysfri måde at fortære æbler på.

I finder opskriften HER.

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: Panama - It's Not Over