Dagens outfit: Mili-mandag

Braiseret svinekød og æg i karamel

 photo grismedsurt.jpgFor et stykke tiden siden postede jeg denne ret på Instagram (hvor jeg kan følges under navnet modemedmere), og jeg fik ret så mange nysgerrige spørgsmål om, hvad det mon var – så her får I en lidt mere fyldestgørende forklaring 🙂

Jeg tror de fleste af os først har lært at sætte pris på vores mødres madlavning, efter vi er flyttet hjemmefra og selv skal svinge kødgryderne 😉 Sådan har jeg det i hvert fald: Det er aldrig rigtig gået op for mig, hvor fantastisk en kok min mor er, før jeg flyttede hjemmefra. Selv med et fuldtidsjob og fem børn har min mor formået at servere hjemmelavet mad alle ugens dage, og i weekenden var det endda to gange om dagen, da vi vietnamesere er så forkælede og også får varm mad til frokost 😉

Denne ret har jeg fået maaange gange gennem min barndom, faktisk så mange gange, at jeg nåede at blive en smule træt af den… Men sådan er det ikke, nu hvor jeg er blevet voksen: Så er det en ret jeg tit og ofte får cravings efter, og jeg forstår slet ikke, hvordan jeg nogensinde er nået det punkt, hvor jeg engang blev træt af den!

Braiseret svinekød og æg i karamel er en simpel hverdagsret, men det er tit og ofte i det simple, at man finder det bedste 😉 Det lyder måske lidt mærkeligt med karamel, men denne ret blander det salte, søde, fede og syrlige på helt perfekt vis. Find opskriften på kødretten HER. Et lille tip: Tilsæt et drys fivespice-krydderi, hvis I har det liggende 😉 Og så SKAL det altså være noget kød med noget fedt (fedt = smag), fx flæsk, der bruges til stegt flæsk. Og server hvide ris til 😉 Jeg ved godt, at det i disse palæo-tider er meget fy-fy, men hele min familien er altså flasket op på det stads, og ingen af os er overvægtige 😉

Til den relativt fede kødret serverer jeg altid noget syrligt, og her er det lynpickles af gulerødder og agurker. Det er virkelig lækkert tilbehør til det meste asiatiske mad, skulle jeg hilse og sige 😉 Jeg beklager, at der ikke er helt præcise mål på, men det er retter, jeg laver på slump 😉

Gulerødder: Skær et par gulerødder i julienne. Kom dem op i en skål og top lige nøjagtigt med koldt vand fra hanen. Tilsæt et skvæt eddike og noget sukker, til balancen mellem det søde og sure er god. Lad det gerne stå og trække i en halv time, men det kan sagtens serveres med det samme.

Agurker: Skær en agurk i tynde skiver. Kom ca. 1 tsk salt og 1 tsk eddike ved og lade det trække i 10 minutter. Vrid væden fra agurkerne. Knus et fed hvidløg og chili efter smag med en smule sukker i en morter. Tilsæt saften fra ca. en halv lime, ca. en halv tsk fiskesauce og ca. 1 tsk olivenolie. Smag dressingen til – der skal være den rette balance mellem salt, sødt og surt. Hæld dressingen over agurkerne og server.

 

3 kommentarer

  • Maria

    Sikke en spændende ret – den glæder jeg mig virkelig til at prøve. Uhm, det er godt når du madblogger. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] at jeg har en forkærlighed for asiatisk mad, og derfor var jeg bare nødt til at prøve denne ret fra bloggen Mode Med Mere. Jeg skiftede dog lidt ud, da jeg ikke havde det hele i køleskabet, og […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Mili-mandag