Dagens outfit: Fredag i nye sandaler

Guide: Sådan maler du en træskammel neon orange

 photo skammel_2.jpg photo skammel_1.jpgLige siden jeg viste mit walk-in closet frem her på bloggen, har jeg fået rigtig mange spørgsmål om, hvordan jeg malede min lille skammel, så jeg tænkte, at jeg lige ville stykke en lille guide sammen til jer 🙂 For det første vil jeg lige understrege, at jeg på ingen måde er særlig handy, og resultatet er da heller ikke perfekt, da jeg er lidt utålmodig, når det kommer til DIY 😉 Jeg vil derfor råde jer til – som jeg gjorde – at gå ned i jeres lokale farvehandel og få noget vejledning. Det var en kæmpe hjælp for sådan en novice som mig!

Min kæreste havde fundet skamlen til mig på DBA, og den var ret afskallet og havde nogle ret dyb hak. Så alt efter i hvor god stand jeres møbel er, så skal der altså laves et vist benarbejde, før I skal i gang med neon’en 😉

Sådan gør du:
1. Det er vigtigt, at du arbejder UDENFOR på en dag, hvor det ikke regner eller blæser. Sørg for at dække underlaget af med aviser, pap, plastik el. lign.
2. Start med at slibe skamlen med noget groft sandpapir, så hak, huller og afskalninger bliver jævnet ud. Fyld dybe hak og huller med polyfilla egnet til træ. Lad det tørre i en times tid, og slib fyldningerne jævnt ud. Skamlens overflade må godt være lidt ru, da malingen hæfter bedre fast.
3. Tør skamlen grundigt af med en klud vredet i vand. Den skal være helt fri for støv. Lad den tørre i et kvarters tid.
4. Start med at grunde skamlen med en grunder – fx denne – min skammel var hvid i forvejen, så der skulle ikke så meget til. Men hvis den fx er træfarvet, kan jeg godt forestille mig, at du skal bruge en hel dåse. Spray grunderen på i tynde lag og lad det tørre 15-20 min., inden du sprayer det næste lag på.
5. Når du har grundet den, må der IKKE gå over en halv time, før du sprayer farven på. Spørg ikke hvorfor, men det gjorde malermanden meget ud af at understrege 😉 Jeg brugte denne neon orange, og du skal gøre som med grunderen: Spray i tynde lag, lad tørre 15-20 min. og så det næste lag. Du må for alt i verden ikke bare spraye ét tykt lag på, for så begynder det at løbe, og det vil vi jo ikke have. Jeg endte med at bruge næsten hele dåsen for at få den dækning, jeg ville ha’.
6. Nu skal du så ENTEN lade skamlen tørre i 24 timer ELLER spraye lak på inden for en halv time (igen, jeg fik det af vide af eksperten ;)). Du kan både få blank, mat og normal lak (som fås HER) – og jeg valgte sidstnævnte. Igen spray tynde lag, lad tørre, og spray igen. Hvor mange lag lak, der skal på, afhænger af, hvor meget slid møblet skal udsætte for – og din tålmodighed 😉 Men jeg bruger min skammel hver dag, så den fik en del lag 😉
7. Stil skamlen et sted, hvor der godt må stinke af spraymaling, og hvor der er tørt. Jeg stillede min i ladet på vores ladcykel i cykelskuret, så var der heller ikke nogen, der kom til at gå ind i den og vælte den etc. Jeg lod den tørre i to dage, inden jeg tog den i brug.

Alt i alt kostede det mig vel en 300 kr. i materialer, og jeg brugte en solskinsrig eftermiddag på det. Nu er jeg også blevet ret hooked på at spraye rammen på et IKEA-spejl, som vi har hængende i vores gang – jeg skal bare lige overtale hr. naziarkitekt 😉

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Fredag i nye sandaler