5 favoritter i maj 2013

Instafood

 photo instafood.jpgUdover tøj og dullegrej så går jeg også meget op i mad, og det skinner helt sikkert igennem på min Instagram-konto, hvor du kan følge mig under brugernavnet modemedmere 🙂 Både hr. kæreste og jeg er glade for at lave mad, og så kommer min yngste lillesøster også forbi i ny og næ med hjemmelavede flødeboller, hvilket jeg bestemt ikke brokker mig over 😉 Derudover er der også en megagod kantine på mit arbejde (det er dér crème brûléen er fra), og så kommer jeg jo også ud til en del events, hvor der bliver serveret lækker mad!

Jeg er ikke sådan én, der tæller kalorier og slår mig selv oveni hovedet, hvis jeg spiser kage, men jeg går op i gode råvarer og så vidt muligt at lave maden fra bunden, så jeg ved, hvad der er i 😉 Selvom det nok fungerer for andre, så kan jeg bare ikke se mig selv spise palæo, raw, LCHF, og hvad alle de andre trendy kure hedder – jeg går mere ind for at lade kroppen få det, den vil ha’ (med måde, jovist), og så finder den et naturligt leje for, hvad den craver. Hvis man fx forbyder sig selv at få chokolade, så ender det tit med, at man i desperation kværner en hel plade i et svagt øjeblik, men hvis man derimod giver sig selv lov til at spise chokolade, så spiser man måske et par rækker og lægger resten væk til en anden god gang. Jeg ved selvfølgelig godt, at ikke alle har det sådan, men det fungerer for mig – og sådan er det jo her i livet: Noget fungerer for nogle, mens andre kører en helt anden stil 😉

Det var lidt random tanker om mad fra min side… Er der andre madglade derude? Hvad kan I li’ at lave af mad, og hvad er jeres “madfilosofi” her i livet?

18 kommentarer

 • Du har et rigtig fornuftigt syn! Selv ville jeg ønske, jeg kunne tænke helt som dig, men er desværre lidt for god til nogle gange at få lidt dårlig samvittighed. Men spiser sundt hver dag, og også en smule usundt alligevel en gang imellem, så skal bare lære, at det er i orden. For når basen er god, så er der jo plads til små udskejelser, ja 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Du har helt ret! Hvis man spiser sundt til hverdag, så er det helt ok at skeje ud engang i mellem 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg ELSKER også mad, men jeg bryder mig altså ikke om at spise døde dyr. Det må være min filosofi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er en filosofi, jeg har fuld respekt for 🙂 Jeg har selv været vegetar i mange år, da jeg var yngre. Dog ikke så meget for dyrenes skyld, det var mest for min egen 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har samme madfilosofi som dig, det er måske grunden til at jeg synes dine madindlæg er så inspirerende. Jeg tror på at spise varieret og vælge det kroppen har det godt med. Heldigvis er jeg ligesom dig slank fra naturens hånd, så bliver det hele nok noget nemmere. Sjovt, at du skriver det om “rækker” chokolade – jeg havde lige spist to “rækker” hvid øko chokolade – mums – inden jeg læste dit indlæg, og jeg kan sagtens gemme resten til en anden god gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, det gør det jo helt klart nemmere, at man fra naturens hånd er slank 😉 Jeg bliver bare så ked af det og bekymret, når især unge piger får et helt forskruet forhold til mad – uanset om de er tykke, tynde eller normale!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm!
  Nogle lækre billeder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Skønt indlæg om noget, der unægtelig er meget oppe i tiden: Mad – og ikke mindst at have en holdning til det 🙂

  Selv føler jeg, at jeg, efter flere år med en mindre spiseforstyrrelse, er ved at finde et fornuftigt og (psykisk) sundt leje mht. mad. Jeg prøver meget at dele samme holdning med at alt er med måde og at det er så vigtigt, at det man putter i munden er gode rådvarer, der gør noget godt for kroppen og sindet og som meget gerne er økologiske også. Elsker desuden farverige billeder af lækker mad, det er bare pænt og så mætter flot mad bedre, det er jeg overbevidst om! Så jo, jeg er også madglad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg tror, at du har helt ret i, at farverig og lækker mad mætter bedre! Det er jeg også stor tilhænger af 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie

  Har præcis den samme madfilosofi som dig! Har en veninde, som ikke ville have en bid af min ellers sunde sandwich, fordi der var en lille smule dressing i, og der i den dressing var noget hun ikke måtte få på sin LFHC-kur. Når folk bliver så hysteriske, så tror jeg simpelthen ikke kroppen har godt af det… Men skide lækre billeder, bliver jo helt sulten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hehe, jeg bliver også helt sulten af at se på billederne 😀
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt og aldeles ubetinget enig med dig!

  Jeg har ikke lyst til at sætte en masse regler op for mig selv. Jeg holder fast i glæden ved at lave min mad hver dag fra bunden. Det giver mig lyst og evner til at eksperimentere og udforske.

  Hvis jeg en dag skulle få behov for at tabe mig eller ændre livsstil på en eller anden vis, er jeg ganske sikker på, at jeg har mulighederne for at gøre det uden en total omvæltning. Netop fordi grundlaget er godt – nemlig et naturligt og glædesfyldt forhold til mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Du har helt ret: Det er super vigtigt med at naturligt og glædesfyldt forhold til mad 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er helt klart tilhænger af alt med måde. Herhjemme kører vi den gode gamle “spis varieret”, for jeg synes simpelthen at alt det der nymodens diæt/kost halløj er overdrevet – altså selvfølgelig skal du da ikke udlukke kornprodukter fra din kost, medmindre man har cøliaki – rugbrød er sundt!

  Jeg synes det er ærgerligt at nu vi endelig har fået et fokus blandt befolkningen på sund kost og levevis (i hvert fald i nogle grupper), så skal det hele forplumres med en masse mærkelig diæter. Jeg er normalt tilhænger af at informere så meget som muligt, men med den måde medierne fortolker forskningsresultater på, kan jeg godt blive i tvivl. Hvis man ikke ved så meget og mad og ikke har overskud til det, så kan man altså hurtigt blive forvirret.

  I min optik så er det vigtigste vi alle kan gøre for os selv, at tage stilling til, hvad vi putter i munden – har jeg lyst til den her kylling, hvis jeg tænker på hvordan den er opdrættet? Hvis man så har lyst til McD efter at have taget et informeret valg, så stiller jeg mig ikke i vejen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Du har nogle rigtig gode pointer 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • C.

  Min madfilosofi er at jeg elsker mad. Især nyt og spændende mad – er især glad for japansk og vietnamesisk for tiden. Men prøver gerne nye ting af, fx helt autentisk japansk (ikke altid et hit), koreansk og pakistansk.
  Har for nylig fået min første “pho”. Uhmm!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Elsker pho! Og ja, det er helt sikkert vigtig at turde prøve noget nyt 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 favoritter i maj 2013