Sponseret indlæg: Printede bukser hos boozt.com + rabatkode

Shrimp cakes aka rejedeller

 photo shrimpcakes_1.jpg photo shrimpcakes_2.jpgI går havde hr. kæreste været hos fiskehandleren på vej hjem fra arbejde og købt nogle flotte tigerrejer, som jeg fik lov til at forvandle til en ret – han ved nemlig, at jeg elsker alt med rejer (eller bare alt med skaldyr i det hele taget!). Normalt ville jeg måske lave dybstegte rejer, wok eller en slags karryret, men det er jo ikke just sommerligt og passende i varmen 😉 Derfor lagde jeg hovedet i blød og kom på at lave shrimp cakes – jeg elsker nemlig crab cakes og tænkte, at en rejeversion nok ikke ville være helt ved siden af 😉

Jeg googlede lidt rundt og fandt denne opskrift, som jeg ligesom har freestylet lidt ud fra – resultatet blev super delikat og velsmagende. Blandingen af citrongræs, chili og forårsløg er spot on. Mmm! Her får I opskriften, som jeg har regnet om fra amerikanske mål og justeret lidt efter mine egne smagsløg:

Shrimp cakes (ca. 14 stk)
500 gr rå tigerrejer uden skal, grofthakkede
1/2 dl majsstivelse
2 tsk hakket citrongræs (pil de yderste træede lag af og brug kun den spæde inderste del)
1-2 fed hvidløg
2 stængler forårsløg, skåret i tynde skiver
chili efter smag/temperament
1 tsk sukker
1 spsk fiskesauce
smagsneutral olie til stegning

Sådan gør du:
1. Bland rejer, majsstivelse, citrongræs, hvidløg, chili, forårsløg, sukker og fiskesauce. Hak farsen groft i en foodprocessor.
2. Form farsen til små frikadeller, og vend dem i majsstivelse. Steg dellerne i olie på en pande, til de er gyldne – ca. 2-3 min. på hver side.
3. Server med limebåde, som vrides over dellerne, inden de spises og en risnudler vendt med en masse grøntsager som fx sukkerærter, gulerødder, peberfrugt, agurk, mango og mynte.
4. Lav evt. sauce af hvidløg og chili knust med sukker tilsat kogende vand, fiskesauce og lime, som kan hældes over nudler og deller.

Tip! 
I dag skal vi ud i solen med en picnickurv, og der har jeg skåret resterne af shrimp cakes i skiver, og så har jeg fyldt den resterende nudelsalat i rispapir sammen med skiverne af rejedeller, så har vi de lækreste friske forårsruller til picnic’en 😉

Kan du ikke få nok asiatisk mad? Så tjek 10 asiatiske retter HER.

6 kommentarer

 • Maria

  Uhm, hvor ser det lækkert ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Maria, de ser vild lækre ud! 🙂 Majstivelsen, skal det blandes op med vand? Eller er det kun pulveret jeg skal bruge? 🙂

  Vil bevæge mig ud i og lave denne lækre ret i aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Bare pulveret 🙂 Jeg håber, du kan li’ dem 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   mmh mums de var lækre!! Tak for opskriften! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Er glad for, at de faldt i din smag 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sponseret indlæg: Printede bukser hos boozt.com + rabatkode