Draperet slange

Vandbakkelser med jordbær og vaniljecreme

 photo vandbakkelser_1.jpg photo vandbakkelser_2.jpgDet er ikke blevet til så meget blogging, da jeg har haft meget andet at se til. I går startede jeg med at stå op klokken fem for at køre min familie i lufthavnen, og den sluttede med cocktail crawl på Nørrebro med mine skønne og festlige kolleger 🙂

Torsdag kom hele min familie på besøg, inden de dagen efter fløj på en måneds ferie til USA. Derfor skulle der laves mad til i alt syv mennesker, og jeg lagde hovedet i blød med hensyn til, hvordan jeg nemt, billigt og hurtigt kunne lave et lækkert måltid til så mange mennesker uden den helt store forberedelsestid – det hele skulle nemlig laves, da jeg kom hjem fra arbejde.

Jeg fandt inspiration til menuen i denne måneds udgave af magasinet Mad!, der klart er min favorit af alle madmagasinerne, da opskrifterne er til at gå til både fremgangs- og ingrediensmæssigt. Til hovedret stod den på butterflied kylling med paprika og tzatziki med radiser (som jeg desværre ikke nåede at tage billeder af), og til dessert lavede jeg disse ultra lækre vandbakkelser med jordbær og vaniljecreme. De var et hit! Og her får i opskriften 😉

Vandbakkelser med jordbær og vaniljecreme (ca. 20 stk.)
Vandbakkelser:
1 1/4 dl mælk1 1/4 dl vand
110 g smør
1 tsk sukker
1/2 tsk salt
140 g hvedemel
4 æg

Fyld:
500 g jordbær
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
2 1/2 dl mæl
1 vaniljestang
1 1/2 dl piskefløde

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 250 grader. Kog mælk, vand, smør, sukker og salt sammen i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og rør alt melet i på én gang. Rør kraftigt, til dejen samler sig som en glat kugle. Lad dejen køle af, til den er lun, og rør derefter æggene i én ad gangen.
2. Sæt dejen i ca. 20 små kugler på en bageplade med bagepapir, og sæt pladen i ovnen. Sænk straks ovntemperaturen til 160 grader, og bag vandbakkelserne i ovnen i 20-25 minutter, til de er flot gyldne og ikke falder sammen – tjek det ved at tage en enkelt kage ud af ovnen og se, om den falder sammen.
3. Vaniljecreme: Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen med et piskeris i en stor skål. Kog mælken op i en gryde, og hæld den i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i cremen. Læg også den tomme vaniljestang i gryden, og varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstant omrøring, så den ikke brænder på. Tag gryden af varmen, når cremen tykner let. Fjern den tomme vaniljestang. Afkøl, og rør af og til.
4. Pisk fløden til skum, og vend dem sammen med den afkølede vaniljecreme.
5. Skyld og nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Flæk vandbakkelserne, og læg dem sammen med vaniljecreme og jordbærskiver. Drys evt. med flormelis inden servering.

 

4 kommentarer

 • Åhr jeg elsker vandbakkelser!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op, hvor ser de bare gode ud! Dem må jeg prøve at lave til min bedre halvdel snarest.

  Tak for opskriften! 🙂

  – Mads

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Så lidt – håber, I ka’ li’ dem 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Draperet slange