Sponseret indlæg: Skønne sandaler fra Billi Bi @ boozt.com

Wontons til flere dage

 photo wonton_1.jpg photo wonton_2.jpgJeg postede det nederste billede på Instagram, og det skal jeg måske være lidt forsigtig med, for der blev straks efterspurgt en opskrift 😉 Jeg er selvfølgelig glad for, at I viser interesse for den mad, jeg kreerer, men sagen er den, at noget af det mad, jeg laver, simpelthen ikke bliver lavet efter en opskrift – og så er det jo lidt svært for mig at diske op med præcise mål og fremgangsmåder. Alligevel vil jeg prøve på at sætte nogle mål på, og så håber jeg, at I tør prøve mine slump-opskrifter 😉

Udgangspunktet for begge disse retter er wontons fyldt med en fars af rejer og svin. Den første dag har jeg kogt de små wonton-pakker og serveret dem med en smule ægnudler i en klar suppe kogt på kylling toppet med lidt kød plukket fra kyllingen, som suppen er kogt på. Dagen efter har jeg så stegt pakkerne helt sprøde og lavet en nudelsalat af resterne fra i går, hvor resten af kyllingekødet er vendt i med nogle gulerødder, forårløg, mynte, peanuts og en rest fiskesauce, som jeg serverede til rejedellerne. Det er altså restemad, når det er bedst 😉

Wontons fyldt med rejer og svinekød (til 2 personer i 2 dage)
– 1 pakke wonton-dejplader, optøede (fås på frost i asiatiske supermarkeder)
– 400 g hakket svinekød, omkring 12 procent fedtindhold
– 200 g rå tigerrejer, optøede og fri for skal
– 2 forårsløg, kun den hvide del (gem den grønne del til at drysse over suppen inden servering)
– 1 spsk fiskesauce
– 1/2 tsk groft salt
– 1/2 tsk friskkværnet peber
– 1/2 tsk sesamolie
– 1 tsk bagepulver
– 1/2 dl majsstivelse

Sådan gør du:
1. Hak alle ingredienser (undtagen dejpladerne) i en foodprocessor. Kødet skal være finthakket, men der må stadig gerne være grove “klumper” af rejer.
2. Kom ca. 1 tsk fars på en dejplade, fugt kanterne med vand, og tryk kanterne sammen, til du får en lille pakke.
3. Skal pakkerne bruges i suppe, blancheres de i 2-3 minutter i letsaltet vand, inden de drænes og serveres i kyllingesuppe.
4. Skal pakkerne steges, opvarmes ca. 1 cm smagsneutral olie i en stor pande, og de steges på alle sider, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
TIP! Har du pakker til over, kan de sagtens fryses ned.

Kyllingesuppe til wontoner
– 1 hel kylling
– vand
– 1 løg
– fiskesauce, salt, peber, det tredje krydderi
– evt. ægnudler

Sådan gør du:
1. Kom kyllingen i en stor suppegryde, dæk den med vand, og kog op. Det må endelig ikke bulderkoge, men skal bare være på kogepunktet.
2. Kog suppen, gerne i 4-5 timer, skum urenheder fra. Tilsæt det pillede, hele løg, når de fleste urenheder er væk.
3. Smag suppen til med fiskesauce, salt, peber og det trejde krydderi.
4. Kom en smule kogte ægnudler i en stor suppeskål. Kog det ønskede antal wontons i kyllingesuppen. Hæld suppe plus wontons over nudlerne med en stor øse, drys med forårsløg og lidt kød fra kyllingen. Server straks med lime, som squeezes i suppen, for et friskt, syrligt pift.

Kold nudelsalat til stegte wontons
– Kolde nudelrester fra dagen før
– Kød pillet af kyllingen, som der er kogt suppe på
– 2 gulerødder
– 2 forårsløg
– 1 håndfuld mynte
– 1 håndfuld saltede peanuts
– ca. 1 dl fiskesauce (se, hvordan den laves HER)

Sådan gør du:
1. Klip nudlerne i mundrette bidder.
2. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne. Skær forårsløg i tynde ringe, og hak mynten.
3. Bland alle ingredienser i en stor skål, og server med de stegte wontons og sød chilisauce.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sponseret indlæg: Skønne sandaler fra Billi Bi @ boozt.com