Søndagssang: Belle and Sebastian - I Didn't See It Coming

Anbefal en symaskine til en begynder…

 photo symaskine.jpgPå det seneste er jeg blevet mere og mere hooked på at få en symaskine, så jeg kan fikse det tøj, jeg har, men i det lange løb er det min ambition, at jeg selvfølgelig også kreerer noget fra bunden 😉 Men altså… Det er jo en jungle at finde ud af, hvad jeg skal gå efter i en god begyndermaskine! Jeg har kigget lidt på symaskine.dk, da det på diverse syfora er blevet anbefalet, men om man er til Husqvarna, Singer eller Pfaff virker lidt som et religionsspørgsmål.

Så er der nogen af jer, der kan hjælpe mig lidt på vej i jagten efter en symaskine, der er nem at tråde, indstille og pakke væk? Mit budget er nok max 3.000 kr., og jeg er villig til at købe brugt 🙂

(billeder fra pinterest)

32 kommentarer

 • Helle Belle

  Off topic, men du kan vidst godt lide Philip Lim? Hvis du har en amerikansk adresse, så kan du få ham lidt billigere end normalt da han samarbejder med Target nu: http://www.target.com/c/women-s-collection-3-1-phillip-lim-for-target-brand-shop/-/N-55jhx#?lnk=Other_HP_091513_ESPOT-0|ESPOT-0&intc=1314590|null

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fik en til fødselsdag på et tidspunkt, og den er vist bare fra Bilka eller sådan noget, men er alligevel meget glad for den. Jeg bruger den ikke voldsomt ofte, men jeg har da alligevel formået at sy fem puder og en nederdel på den (og så selvfølgelig det obligatoriske som at lægge bukser op, sy huller i tøj og sådan) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Vil kigge der – men vil gerne have et kvalitetsmærke 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil anbefale at købe brugt. De gamle symaskiner kan holde til meget mere end de nye.
  Jeg købte min symaskine brugt. Den var 16 år gammel da jeg købte den. Men den syr som en drøm(hvis jeg ellers bruger den rigtige nål :-)) Jeg havde set en reklame for en Brother symaskine, og da jeg så snakkede med sælgeren der spurgte hvad jeg skulle bruge en maskine til, så anbefalede han mig en brugt. Vel at mærke til samme pris som den jeg havde kig på 🙂
  Så det kommer også meget an på hvad du har tænkt dig at bruge symaskinen til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Vil bestemt heller ikke udelukke, at det bliver en brugt 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Jeg vil helt sikkert anbefale dig at købe fra symaskine.dk – det har jeg selv gjort, og jeg fik en kæmpe rabat og virkelig god service. Desuden er de virkelig søde til at hjælpe, når man henvender sig med diverse spørgsmål om symaskinen når man har købt den. Dernæst vil jeg også anbefale dig en Pfaff – de er næsten ikke til at slide op, og langt de fleste designskole-undervisere sværger til dem. På min skole havde vi udelukkende det mærke, og de syer super godt. Jeg har selv en ret avanceret Pfaff, men jeg vil helt sikkert anbefale dig en Pfaff Ambition. Enten den med lyserød eller lilla front. De er både perfekte begyndermaskiner, men når du så får lidt mere blod på tanden, så er de stadig virkelig gode. Der er ikke alle mulige avancerede pyntesøm, men hvor tit bruger man også lige det… Det er en super god maskine! Overvejer selv om jeg skal bytte min dyre udgave ud til fordel for den, for den syer bare så godt 🙂
  Håber det kunne bruges!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   1000 tak – det er helt sikkert tip, jeg vil tage med mig 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte St

  Jeg har en husqvarna H Class E10, den er simpel at finde ud af, men har samtidig det vigtigste for en nybegynder, bogen som medfølger gør det hele meget mere brugervenligt, som eks hvordan man tråder den 😉 Jeg har fået den af min kæreste i gave, men har set at den blot koster 1500,-

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er selv nybegynder og har anskaffet mig en Pfaff. Den kan VIRKELIG anbefales, for den er så nem at finde rundt i 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Saba

  Jeg kan klart anbefale en Singer symaskine. De er gode til nybegyndere og er nemme at bruge. De koster heller ikke så meget. Jeg har selv en og bruger den til at sy alt slags tøj og endda tasker (den kan også klare læder). Jeg skal dog lige sige at jeg ikke har prøvet andre mærker, så kan ikke sammenligne den med andet. Held og lykke med søgningen… Jeg følger lige med for at se hvad du ender med at købe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Vildt, at den kan sy læder! Hvilken model er det?
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har haft en PFAFF i 10 år – den kostede dengang 10.000 og blev betalt af surt opsparede penge… Min mor har haft den samme PFAFF i 20 år og begge maskiner virker upåklageligt. Min mors bliver brugt dagligt og min er lidt mere on and off. Derfor forventer jeg også at jeg kommer til at have min i minimum 20 år endnu…
  De har begge display og det er super dejligt, men måske også lidt overkill for dig. Omvendt tænker jeg du skal overveje om du vil lave en investering der holder de næste 20 år eller om den blot skal holde en 5-6 år… Aner intet om de andre mærker, men tror på at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Der er mange, der taler varmt om Pfaff, så det vil jeg helt sikkert se nærmere på!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skrev ellers en kommentar igår. Men jeg kan ikke se den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er fordi, jeg har været på ferie og ikke har kunne godkende kommentarer, men den er der nu 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Andersen

  Jeg bor stadig hjemme, og bruger min mors – hun købte den for godt 25 år siden, og den syer stadig som en drøm! Mærket er af husqvarna og modellen fås nok ikke mere, men husqvarna laver virkelig gode kvalitets maskiner der holder i MANGE år! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har en Husqvarna og er sådan lidt middelniveau. Vil klart anbefale en brugt Pfaff eller Husqvarna, de er bare virkelig god kvalitet. Gå udenom dem med computer – det er så ligegyldtigt!
  Linket er til Marapyttas råd om symaskiner, anbefalingen er nok skudt lidt over dit behov, men tror du kan bruge debatten i kommentarsporet.

  http://marapytta.blogspot.dk/2013/07/symaskine.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   1000 tak for det link – det er super nyttigt!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • LK

  Hej!

  Jeg kan hel klart anbefale mærket brother!
  Min søster som ikke har syet meget før har lige købt en lækker symaskine fra Brother. Den er SÅ nem og kan både sy alm. Stikkesting, 2 søms overlock og lave knaphul.
  Selv syr jeg på en indrustri symaskine med mærket juki. Det er dog ingen grund til at få ud og bruge 20.000 kr for en symaskine. Man kan dog også finde nogle billigere på eks. DBA.

  Min søsters kostede under 2000kr mener der var 1800 eller sådan noget.
  Men Brother synes jeg helt klart er bedst!

  Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Brother kender jeg godt, for det er det, de bruger i Project Runway 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie N

  Hej

  Jeg går til syning hos Line der har bloggen Marapytta. Hun ved ALT om syning, og har lavet denne anbefaling:

  http://marapytta.blogspot.dk/2013/07/symaskine.html

  Håber at du kan bruge det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Tak for link – der er også en anden, der har anbefalet det, så det vil jeg helt sikkert nærlæse 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha – sikke et emne du har kastet på bordet, det er jo som at diskutere religion 😉 Nogle foretrækker den ene andre det andet. Jeg vil altid og til hver en tid anbefale en Bernina. De er meget nemme at gå til og holder i mange, rigtigt mange år.

  Jeg vil desuden anbefale dig at købe den direkte hos en symaskine butik. Her kan du få ordentlig råd og vejledning og mange holder også kurser omkring de enkelte symaskiner (og endda gange gratis) Mht en god pris, jeg har erfareret da jeg købte en ny maskine for knap 2 år siden, at vi hobby-syere er en dødende race og det ved butikkerne, så gode tilbud evt. ekstra ting kan godt forhandles ind. (Jeg fik fx 3 super gode sakse, som kan være ret dyre)

  Men når det er sagt, så er jeg også af den holdning, at hvis det er din første og du måske lige skal finde ud af om syning i det hele taget er dig, så køb en billig – ALDRIG en brugt. (Det kan du ikke få andet end bøvl med) De store supermarkeder har ofte billige supermarkeder og hvis du køber hos Føtex eller Bilka (eneste jeg har erfaring med, sorry) så er deres reklamationer super. Har også set at Stof2000 har en Singer til ca. 800 kr.

  Hilsen
  Annete

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er klart et religionsspørgsmål 😉 Mange tak for de gode tips 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha, det er jo som du selv skriver ren religionssnak du har budt op til her J

  Jeg vil derfor gå mod strømmen og anbefale en Bernina. Det er og bliver efter mit synspunkt det bedste mærke der findes på markedet. Maskinerne er nemme at gå til, og de er slid stærke. Noget der er meget vigtigt at du overvejer inden du køber en maskine er, hvad du skal sy i. Hvis du allerede nu ved at du kommer til at sy meget i tunge stoffer (fx jeans) så køb en maskine uden alt for mange ”fancy” programmer, de tager maskinkraft i længden. Skal du brodere meget, så er det jo selvfølgelig en helt anden snak.

  Jeg ved det er nemt at købe på nettet, men jeg vil virkelig anbefale dig at købe i en butik. Ofte har de også kurser i de pågældende maskiner (og oftest gratis). Jeg har ikke andet end oplevet da jeg købte ny maskine for knap 2 år siden, at butikkerne er til at forhandle med. Vi hobby-syere er en døende race, og det ved butikkerne. Jeg fik fx forhandlet 3 super lækre sakse med i købet (og de kan faktisk være meget dyre)

  Når alt dette er sagt, og hvis du ikke tidligere har haft en maskine, dvs. du ikke helt ved om hvor meget du vil bruge den, så køb en billig model (Ikke en brugt – det kan du ikke få andet end vrøvl med. Motoren kan som på en bil være ødelagt afhængigt af hvem som har ”kørt den” og hvad de har kørt gennem den) Bilka og Føtex har super reklamationsregler (kender kun lige disse 2, andre har sikkert også) og de har ofte maskiner til under 1000 kr. Stof2000 har vist også nogen gang nogle gode tilbud.

  /Annette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Mange tak for de mange gode råd 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise posgaard Larsen

  Har lige tjekket op med min mor, og vi har en phaff..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: Belle and Sebastian - I Didn't See It Coming