Girl with a pearl earring

Strik!

 photo strik.jpgSom I nok har anet på Instagram, så er jeg blevet bidt af at strikke! Det hele startede med, at jeg snart får titlen som tante, og jeg tænkte, at jeg ville strikke lidt til min kommende niece, og så greb det lidt om sig 😉 Har strikket huer, veste, strømper og futter, og det er bare så hyggeligt og sært tilfredsstillende at kreere noget fra bunden – og som oven i købet skaber glæde, når man giver det i gave 🙂

Jeg har lært at strikke af min mor, og i lang tid rakte mine evner kun til at strikke halstørklæder, men på det seneste har jeg så videreudviklet mine skills ved at se en masse videoer og nørde strikkeblogs – og så er de generelt flinke til at hjælpe i garnforretningerne 😉 Til jer, der gerne vil begynde at strikke, kan jeg varmt anbefale Garnstudio.com, der har et helt bibliotek af instruktionsvideoer – jeg synes nemlig, at det er meget nemmere at se, hvordan strikning foregår på video end på skrift, da det nemt kan blive ren volapyk 😉

Jeg ved godt, at et indlæg som dette nok ikke lige er det gængse på en modeblog, men jeg tænkte, at jeg måske ikke er den eneste derude, der har gang i strikkepindene? Som denne artikel hos Politiken proklamerer, så er strik jo det nye yoga 😉

P.S. Opskriften på djævlehuen og vesten har jeg fundet hos den geniale strikkeblog Farmorfabrikken, mens strømperne kan findes hos Familiejournalen.

12 kommentarer

 • Camilla F

  Wow, det er da vildt fint, hvor er du dygtig. Nu vil jeg også i gang med at strikke:))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Garnstudio er genialt, også hvis man kaster sig over hæklenålen og ikke har nogen ved siden af til at vise en det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Tror også snart, jeg vil lære mig selv at hækle 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mega cute! Du rocker titlen som tante 🙂 Og tusind tak for de pæne ord! Ha’ en skøn (strikke?)weekend. Kh, M

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Tak! Og tusind tak for din gode blog, som jeg nyder at læse! Fik desværre ikke strikket i weekenden, da jeg var i Paris og altid er i tvivl om, om jeg kan tage strikkepinde med – men denne weekend skal der klat indhentes noget forsømt 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Flotte ting, kan godt føgle dig, har slev haft det med at hækle, da jeg fik min lille søn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, det er klart mere overskueligt at strikke/hækle til babyer 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg strikker også af og til og har lært det af min mormor 🙂 Som du siger, er der bare noget vildt tilfredsstillende ved at lave noget fra bunden – det kan jeg virkelig godt lide.
  Jeg har også lært mig selv at hækle gennem videoer fra Garnstudio, for man kan hækle virkelig mange sjove ting. Og så er det egentlig lidt nemmere end strik. Bare et tip, hvis du skulle få lyst til at kaste dig ud i mere håndarbejde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • At strikke er helt fantastisk. Nyder det også så meget. Og hvor er det nogle fine ting du har lavet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, der er bare noget meditativt og hyggeligt over det – og så er man også produktiv 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Girl with a pearl earring