Dagens outfit: Last outing

Makrel Asian Style

 photo asianmakrel.jpgDa vi var i Spanien, fik vi masser af fisk og skaldyr, og da vi en dag fik makreller til frokost, fortalte jeg om, hvordan vi altid tilberedte og serverede makreller hjemme hos min familie: Stegt helt sprøde og serveret med den vietnamesiske sauce nuoc cham. Det vakte madglade hr. kærestes nysgerrighed, så den anden dag havde han købt makreller, så jeg kunne lave makreller asian style til ham 🙂 Det er sjovt, at en ret, som jeg anser for at være “hverdagskost”, kan virke eksotisk for andre, men sådan er det jo nok, når man kommer fra en anden madkultur 😉

I skal købe makrellerne hele og evt. få fiskehandleren til at rense dem for jer. Rids siderne, og krydr med salt. Så skal de bare steges gyldne og sprøde på begge sider i noget smagsneutral olie, og serveres med masser af nuoc cham. I finder opskriften på saucen HER. I opskriften står der, at I skal hakke chili og hvidløg fint, men jeg synes, at resultatet bliver bedre, hvis man støder det i en morter.

Jeg har serveret kogte jasminris og en salat med mango, gulerod, sukkerærter, rød peberfrugt, agurk, forårsløg, mynter og koriander til. Nuoc cham passer også fortrinligt som dressing til salaten – generelt bruger vi vietnamesere nuoc cham til ALT, blandt andet forårsruller, grillet kød, stegt fisk etc. Så det er klart en sauce, der er værd at lære at lave 😉

Generelt kan jeg kun anbefale jer at spise makreller – det er så lækker en fisk, den er relativt billig, og netop nu er det sæson for den. Jeg har en anden eksotisk makrelopskrift, som jeg snart giver mig i kast med, som jeg vil dele med jer, hvis det bliver en succes 😉 Har I en lækker makrel-opskrift, I vil dele?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Last outing