Syltede bønnespirer

Det vietnamesiske køkken byder på en række lækre pickles, og det har længe været min ambition at begynde at sylte. Da jeg i weekenden var hjemme hos mine forældre i Svendborg, gav min mor mig en kæmpe pakke bønnespirer med hjem, og så var der altså ikke nogen undskyldninger for ikke at gå i gang 😉
Det er super simpelt, så jeg kan kun opfordre jer til at komme i gang! Jeg har også opskrifter på lynpickles, som I kan ser HER og HER. De syltede bønnespirer passer perfekt til braiseret svinekød og æg i karamel, en af mine foretrukne måder at servere bønnespirerne på er med kogte jasminris, kogt svinebryst skåret i skiver og masser af soja. Mmm!
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift, men har justeret den lidt efter min egen smag/hvad jeg nu havde liggende. Næste sylteprojekt bliver pickled mustard greens (hedder det sennepsblade på dansk? Google gør mig ikke rigtig klogere…)
Syltede bønnespirer
– 2 stængler forårsløg, skåret i samme længde som bønnespirerne (kan evt. erstattets af kinesisk purløg, hvis man ligger inde med det)
– 2 gulerødder, skåret julienne
– 1 stykke ingefær i tommelfingerstørrelse, skåret julienne (kan erstattes med galangarod, som jeg har gjort her. Du kan også bruge begge dele)
– 1 stor, rød chili, skåret i julienne
– 500 g bønnespirer
– 2,5 dl kogt vand, let afkølet
– 2,5 dl husholdningseddike
– 1,24 dl sukker
– 1 tsk salt
Sådan gør du:
1. Bland vand, eddike, sukker og salt til en lage. Lad den køle helt af.
2. Bland alle grøntsagerne med let hånd i en stor skål. Hæld lagen over, og lad det stå, til grøntsagerne er blevet lidt bløde i det.
3. Overfør grøntsagerne til en skoldet glas. Opbevar glasset et køligt sted. Grøntsagerne kan spises efter 1-2 dage. Opbevar glasset i køleskabet, hvor det kan holde sig i op til to uger.
Ingen kommentarer endnu