Palmer. Igen!

Syltede bønnespirer

 photo pickles_1.jpg photo pickles_2.jpg photo pickles_3.jpgDet vietnamesiske køkken byder på en række lækre pickles, og det har længe været min ambition at begynde at sylte. Da jeg i weekenden var hjemme hos mine forældre i Svendborg, gav min mor mig en kæmpe pakke bønnespirer med hjem, og så var der altså ikke nogen undskyldninger for ikke at gå i gang 😉

Det er super simpelt, så jeg kan kun opfordre jer til at komme i gang! Jeg har også opskrifter på lynpickles, som I kan ser HER og HER. De syltede bønnespirer passer perfekt til braiseret svinekød og æg i karamel, en af mine foretrukne måder at servere bønnespirerne på er med kogte jasminris, kogt svinebryst skåret i skiver og masser af soja. Mmm!

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift, men har justeret den lidt efter min egen smag/hvad jeg nu havde liggende. Næste sylteprojekt bliver pickled mustard greens (hedder det sennepsblade på dansk? Google gør mig ikke rigtig klogere…)

Syltede bønnespirer
– 2 stængler forårsløg, skåret i samme længde som bønnespirerne (kan evt. erstattets af kinesisk purløg, hvis man ligger inde med det)
– 2 gulerødder, skåret julienne
– 1 stykke ingefær i tommelfingerstørrelse, skåret julienne (kan erstattes med galangarod, som jeg har gjort her. Du kan også bruge begge dele)
– 1 stor, rød chili, skåret i julienne
– 500 g bønnespirer
– 2,5 dl kogt vand, let afkølet
– 2,5 dl husholdningseddike
– 1,24 dl sukker
– 1 tsk salt

Sådan gør du:
1. Bland vand, eddike, sukker og salt til en lage. Lad den køle helt af.
2. Bland alle grøntsagerne med let hånd i en stor skål. Hæld lagen over, og lad det stå, til grøntsagerne er blevet lidt bløde i det.
3. Overfør grøntsagerne til en skoldet glas. Opbevar glasset et køligt sted. Grøntsagerne kan spises efter 1-2 dage. Opbevar glasset i køleskabet, hvor det kan holde sig i op til to uger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Palmer. Igen!