Hotte hårbånd

Roadtrip-tips

 photo outfit_BRP_2.jpgJeg vil virkelig unde alle at tage et roadtrip til USA, og jeg skal snarest afsted igen, for det er virkelig en oplevelse for livet! USA er så fantastisk fascinerende, og selv om man da tænker, at de er vestlige ligesom os, så er de på den anden side SÅ forskellige fra os i Europa.

Hr. kæreste og jeg kørte to uger på østkysten. Vores rute var: Miami – Key West – Melbourne Beach – Savannah – Charleston – Asheville – Boone – Charlotte – Raleigh – Washington D.C. – New York City (hvor vi tilbragte en uge). Vi kørte 2500 miles i en splinterny Ford Mustang, der selvfølgelig var convertible 😉

At køre fra syd til nord er virkelig fascinerende: Man mærker ikke kun forandringerne i landskabet, i klimaet, med maden. Men også stemninger, personligheder, venligheden og åbenheden er virkelig forskellig. I syd er alle supervenlige, de smalltalker, de kalder dig “honey”, de spørger ind til din dag. Men der er også steder, hvor racespændingerne kan skæres med en kniv. Vi stoppede for at tanke benzin i en lille flække i South Carolina, og der kunne vi ikke komme hurtigt nok væk, da der bare sad en skummel mand i sin pickup-truck og nedstirrede alle dem, der ikke var hvide. Det var ret forfærdeligt, at der kort efter, vi havde forladt Charleston i South Carolina, skete det tragiske skyderi i en kirke!

Længere nordpå var folk nok lidt mere tilknappede. De kaldte ikke én “honey”, hvis man var heldig kunne man da endda høre folk råbe og skrige ned i deres telefoner på åben gade, og der blev ikke sparet på ederne. Men her var der plads til alle. De hvide, de sorte, de gule, og de regnbuefarvede.

Vi havde vitterligt ikke planlagt vores tur ned til mindste detalje, og det fungerede ret fint. Vi havde faktisk kun booket de første par overnatninger i Miami og Key West og de sidste i New York City. Og lagt lidt halve aftaler med venner og familie, som vi kom forbi på vores tur. Tiden derimellem planlagde vi dag for dag, så vi kunne se, hvad humøret og lysten var til.

Spontaniteten gjorde, at vi vitterlig oplevede ting, som vi ikke kunne have planlagt os til: Vi så havskildpadder lægge æg ved Melbourne Beach, fik whole hog BBQ i South Carolina, så det lokale baseball-hold vinde en meget nervepirrende kamp i Asheville, kørte på den berømte Blue Ridge Parkway, overlevede en nat på dødshotellet i Boone – the list goes on!

Nå, men inden dette indlæg bliver til en halv roman, så vil jeg komme til det indlægget egentlig skulle handle om: Tips og tricks til roadtrip!

– Overvej med jer selv, om I vil aflevere bilen det samme sted, eller om I som os vil køre fra A og aflevere bilen i punkt B. Bilfirmaerne tager hampre one way-gebyrer på $300-500, men igen, tid er også penge, så nogle gange kan det være det værd ikke at skulle køre en bil tilbage til udgangspunktet. Men det kommer meget an på jeres rute!
– En Mustang convertible er meget turistet, men også superfed! Intet slår brølet fra motoren, taget er nede, solen skinner, vind i håret, musik i anlægget, og ham den søde ved din side, der er meget begejstret for sit nye legetøj! Der er dog begrænset plads til bagage, så hvis I ikke kan minimere oppakningen, skal I måske overveje en mere rummelig model. Der var lige akkurat plads til to store kufferter i bagagerummet, men de skal have bløde sider, så de kan mases sammen – hardcase er no-go. Har I håndbagage med, må det ligge på bagsædet.
– Er I afsted i mere end nogle uger, kan det snildt betale sig at droppe leje af GPS og i stedet købe en GPS hjemmefra med europæisk kort, og så kan man tilkøbe et USA-kort. Og så kan I jo stadig bruge GPS’en, når I er tilbage i DK.
– Som noget af det første kørte vi i den lokale Walmart og købte: Et fleecetæppe til et par dollars og et SIM-kort, så jeg havde internet til at tjekke adresser, booke hoteller, Instagramme etc.  På turen fik vi også en køletaske, som var guld værd til vand, sodavand, udskåret frugt og string cheese (min nye addiction!)
– Fleecetæppet er rart at have i bilen, når air-con bliver en tand for kølig. Og hvis bilen står parkeret et sted, og der er bagage på bagsædet, kan I dække det til med tæppet, så det ikke frister svage sjæle 😉
– Vi blev rigtig glade for at bruge Hotwire på vores tur. Her kan man få rigtig fine hotelværelser til stærkt nedsatte priser. Du ved så ikke PRÆCIS, hvilket hotel du booker, men du kan sætte standarden/antal stjerner, og i hvilket område af byen du vil bo. Vi scorede blandt andet luksusovernatning på Westin i Washington D.C. til halv pris på den facon.
– Prioriter at booke steder, der har gratis parkering. Ja, der er nogle steder, der tager $50 pr. nat for parkering!
– Hav altid lidt småmønter og små-dollarsedler liggende i bilen til at betale vej- og broafgifter. De tager for det meste kun kontanter. Det er ikke sjovt at sidde på ringvejen på Manhattan og ikke kunne nå den sidste afkørsel inden broen. Jeg kan afsløre, at “straffen” for ikke at have rede penge heldigvis ikke er så høj. Det koster normalt $8 dollars, vi skulle betale $10 dollars og sparede en dollar, hvis vi betalte på nettet. Én dollar i bøde er slet ikke så slemt endda!
– Det vigtigste ved et roadtrip er nok, at bilen ikke bare er et transportmiddel fra A til B – selve turen fra A til B er også en vigtig, hvis ikke den vigtigste del, af turen. Jeps, det lyder zen, men sådan er det. Man kan jo ikke andet end at skrige af grin af alle de skilte, som de selv komponerer ude foran kirkerne, som man kører forbi, a la “Come hang out with Jesus – he hung out for you” eller “iPhone, iPad, iPray – all welcome!”

På falderebet vil jeg anbefale jer at tjekke Afterglobe ud – det er en fantastisk rejseblog, hvor Laura og Anders deler ud af deres fantastiske tips. Og hvis I ikke allerede gør det, så følg Cathrine, der snart drager til vestkysten – så er det lidt som næsten at være der selv 😉

8 kommentarer

 • ALT er noteret, Maria, TAK 😀 KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Er glad for, du kan bruge det <3 Rigtig go' tur!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Først og fremmest tak for link og anbefaling, Maria! Det er dejligt at det vi skriver kan bruges 🙂

  Vi har faktisk også prioriteret ikke at leje GPS. Vi har istedet købt GPS to gange i USA, og så har vi taget dem med hjem (den første gav vi til en rigtig sød Airbnb-vært, den anden blev solgt efter vi havde brugt den på et par roadtrips). Som noget af det første kørte vi også i Walmart for at købe en køleboks. Det er seriøst guld værd på de varme dage! SIM-kort har vi faktisk ikke prøvet, men det kunne vi helt sikkert have haft brug for, for hold nu op hvor har vi ledt efter mange McDonald’s med WiFi.

  Hotwire har vi også forsøgt os med en enkelt gang, hvor vi endte på Hilton i en eller anden suburb til LA. Desværre var der hverken morgenmad, internet eller parkering med i prisen, så det løb virkelig op – og siden har vi så undladt at bruge den, haha 😉

  I forhold til bilen har vi faktisk kun haft en Ford Mustang (ikke engang convertible) i cirka to dage. Ellers har vi været SÅ glade for en medium-sized bil med plads til alt vores lort, haha 😀

  Og nu glæder jeg mig så bare til næste roadtrip! Får aldrig nok af den rejseform 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Selv tak!

   Vi stod alligevel og manglede en GPS, da vi lige har fået bil her i DK, så det var bare perfekt timing. Når man er afsted i mere end et par uger, betaler det sig nemt hjem at købe fremfor at leje 🙂

   Hotwire fungerede også klart bedst for os i de mindre byer, da “provins”-hotellerne ofte har gratis parkering, morgenmad og WiFi. Storbyhotellerne skraber penge ind, hvor de kan!

   Og ja, roadtrips er bare det bedste <3

   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Ah, det lyder som en fantastisk god tur, I har haft!
  Jeg smutter selv til staterne i 4-5 måneder her om tre uger, og derfor har jeg lige et spørgsmål mht. det SIM-kort, I købte i Walmart! Har læst lidt om det tidligere i dag, er det Straight Talk, I har købt? Og hvordan syntes I, at det fungerede? (Og mon man kan få et nano-SIM til en iPhone 6…?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg kan ikke huske, præcis hvad det hed, men du skal altså bare spørge personalet, de ved, præcis hvad du mener 😉 Jeg har selv en 5’er, men mon ikke også, de har til en 6’er? Og husk den der dims til at skifte SIM-kort med 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Nice, det er godt at høre! Har været lidt bange for, at jeg ikke kunne finde noget, som varede så kort tid (mange amerikanske cell plans varer min. 2 år, har jeg ladet mig fortælle), så det er meget nice at høre lidt om andres oplevelser. Ville føle mig lidt lost i fremmed by i fremmed land uden data til at finde rundt i et halvt år 😛

  Jeg håber! Må bare spørge (når jeg endelig finder en Walmart, det er lidt problematisk uden en bil 😛 ) – det lyder til, at det kan lade sig gøre, mener nemlig, at 5’eren og 6’eren bruger samme SIM.

  Tak for svar! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, deres abonnementer er meget anderledes end vores – egentlig mærkelig, at der ikke er så mange tank op-muligheder… Rigtig go’ tur!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hotte hårbånd