Fall upgrade

Om at miste sin mad-mojo + en opskrift

 photo banh.cuon.jpgJer, der har fulgt bloggen et stykke tid, ved nok, at jeg elsker at lave mad, men her sommeren over har jeg mistet min lyst til at lave mad, hvilket er meget uvant for mig! Jeg har prøvet at sætte en finger på, hvad det er, der har gjort, at jeg ikke finder samme glæde i at svinge potter og pander, og det har nok hængt sammen med, at hr. kæreste og jeg har oplevet mange forandringer på arbejdsfronten, og det har nok krævet en del energi og ikke gjort, at vi har en “rutine” i hverdagen – ergo har der også været mindre energi og tid til de helt store kulinariske udfoldelser

Men! Nu skal jeg altså finde tilbage til madglæden… Det skal ikke længere være en sur pligt for mig at lave mad. Jeg vil gerne genfinde fryden ved både at finde en ny, spændende opskrift, som jeg bare SKAL prøve, jeg vil gerne nyde at købe ind til projektet, jeg vil atter begejstres over at fremtrylle noget i mit eget køkken. Den del med at spise måltidet efter madlavningen, det har skam aldrig fejlet noget 😉

Mit håb er også, at jeg ved at dele nogle flere opskrifter med jer her på bloggen, gør, at jeg måske får mere lyst til at lave mad – det er i hvert fald et forsøg værd 😉 I er i hvert fald altid så søde til at tilkendegive både her på bloggen, men også på Instagram, at I kan lide de opskrifter, jeg poster, og at I endda også følger dem med succes!

Her får I en opskrift på en virkelig lækker, vietnamesisk ret, som jeg pludselig fik cravings efter i sidste uge, og jeg føler virkelig, at jeg fik skudt projekt “find madglæden igen” godt i gang på sådan en højhellig onsdag efter arbejde.

Retten er en slags dampede rispandekager med fyld af svinekød og svampe, serveret med ristede løg (hjemmelavede, selvfølgelig!), bønnespirer, salat, agurk, og mynte – selvfølgelig druknet i nuoc cham 😉

Retten hedder banh cuon (=rullede kager) eller banh uot (=våde kager) – kært barn har mange navne! Lad jer ikke narre af ordet kager, på vietnamesisk kalder vi mange nudelretter med noget for “kage” 😉

Og inden I får opskriften, så må I da meget gerne smide en kommentar om, om I selv har oplevet at miste lysten til at lave mad – og hvordan fandt I madglæden igen?

I kan se, hvordan denne lækre ret laves i denne video:

6 kommentarer

 • camilla

  Hej fantastisk blog du har dig! 🙂

  Vi vil med glæde læse med på den. Vi har lige oprettet en blog, og håber du kunne tænke dig at hjælpe os, ved at kigge forbi den. Lige nu er det ikke så meget på den, men det vil der selvfølgelig komme løbende.
  PÅ forhånd mange tak 😀 http://soedeliv.bloggersdelight.dk/

  Blogger-knus fra os fra “søde liv”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Hej sikke en fantastik blog du har dig. Vi vil med glæde følge dig. Super spændende.
  Vi har lige oprettet en blog, og vil blive så taknemmelige hvis du ville hjælpe os, ved at kigge forbi vores blog og måske, hvis du kan lide den, følge os. På forhånd tusinde tak.
  http://soedeliv.bloggersdelight.dk/

  Blogger-knus fra os fra “søde liv”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sacha/jordforbindelsen

  Min forsvinder i perioder, og det skyldes en blanding af at jeg kun skal lave mig til mig selv, og energien bruges på jobsøgning.
  Hvilket betyder at jeg bilder mig selv ind at tid jeg bruger på andet end jobsøgning er spild af tid, hvilket vitterligt er noget vås – men når øverste etage kokser, så er logik og sund fornuft noget der bliver holdt nede.

  Men nu er jeg begyndt at føle glæden ved madlavning igen, fordi jeg fokuserer på små eksperimenter. Sådan en omgang efterårsvirus har nogle positive eftervirkninger.

  Bliver selv udfordret på nu i forhold til madlavning, da jeg om lidt (7-9-13) starter i et løntilskud, hvilket betyder at der bliver vendt op og ned på nogle ting og lysten til madlavning og nytænkning er gerne det første der ryger – men nu skal der holdes fast.

  I øvrigt, så er jeg vild med når du kommer med madindlæg omhandlende dine rødder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, det er virkelig svært at finde motivationen til at lave mad, når det kun er til én selv 😉 Men jeg håber, madlavningsglæden forbliver, selv om hverdagen bliver lidt anderledes for dig 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tiden og overskuddet har ikke rigtigt været her til at lave mad siden jeg blev mor til en… lad os sige mildest talt krævende lille dame. Nu er hun dog begyndt at spise almindelig mad så nu håber jeg virkelig at jeg kan finde lysten og overskuddet igen :smiley: så jo jeg kender det godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, sådan en lille ny må virkelig tage overskuddet til madlavning!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fall upgrade