Strikket hue med bølger

Bao chicka wow wow!

 photo bao.jpgJeg er besat af bao! Det hele startede, da jeg var i New York, og jeg var på Baohaus for at prøve deres famøse baos. Det er oprindeligt en taiwanesisk ret, og det er en lille, dampet “brødbolle”, som man fylder med krydret kød, lidt sprødt og lidt grønt. En slags asiatisk taco, om man vil 😉

Siden har jeg gennemtestet en del opskrifter for at finde frem til den perfekte bao bun (altså selve bollen). Der er nemlig ikke helt enighed om, om man kan nøjes med bagepulver som hævemiddel, eller om der også skal gær i. Nu har jeg testet begge dele, og jeg vil anbefale jer at bruge denne opskrift, som er med både gær og bagepulver.

Det er fortrinlig restemad – ovenstående har jeg faktisk bare brugt en rest and eller svinekød fra aftenen før. Tilsæt hoisinsauce, grøntsager (fintsnittet kål, mango, gulerødder, agurker), og top med hakkede peanuts. Det er sååå godt!

I kan med fordel lave en stor portion, for de kan sagtens fryses, og så er der altid baos klar, hvis man har rester af kød fra dagen før.

Jeg ved også, at man kan få bao hos Bánh Mì Daily i Torvehallerne, men dem har jeg endnu til gode at prøve…

2 kommentarer

  • Louise

    Det ser SÅ lækkert ud! Den bliver gemt på Pinterest – under must try 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strikket hue med bølger