Sommerhusminder

Erfaringer med lejlighedsbyt? Hit me!

vacation-fashioneditorialI slutningen af august går hr. kæreste på barsel, og da min barsel fortsætter, og jeg fyrer et par ferieuger af, så har vi faktisk en hel måneds overlap, hvor vi bare skal nyde at være en lille familie, inden hverdagens trummerum som småbørnsfamilie sætter ind.

Vi har selvfølgelig talt om at tage ud at rejse (alternativt “nøjes” med at være i sommerhuset), og nu er vi så blevet hooked på at bytte vores lejlighed væk, så vi kan komme under fremmede himmelstrøg, men stadig være i hjemlige rammer, hvilket er ret så vigtigt med en lille bebs.

I forvejen lejer vi jævnligt vores lejlighed ud gennem Airbnb, så vi er “vant til” at have fremmede boende, så vi tænker at et lejlighedsbyt er et oplagt næste skridt.

Hr. kæreste har allerede lavet en profil på et site (jeg ved faktisk ikke engang hvilket?), og vi har allerede fået forespørgsler om at bytte os til lejligheder i Washington D.C. og Paris. Meeeen…. Før vi helt kaster os ud i projekt lejlighedsbyt, så vil jeg da gerne høste af jeres erfaringer!

Do’s and dont’s? Hvilke hjemmesider kan I anbefale? Der må være nogle af jer derude, der sidder med adskillige guldkorn? Hit me!

6 kommentarer

 • Tanja

  Har byttet hus og bil (ikke lejlighed ) gennem home Exchange flere gange uden problemer . Skype evt inden hvis du vil have indtryk af hvem der skal bo i dit hjem . Med børn var det genialt , fordi vi byttede med andre børnefamilier , så der var udstyr og masser af legetøj 😄.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Vil helt klart tjekke Home Exchange ud – tak for tip 🙂 Og go’ idé med Skype! Og ja, det er helt sikkert det med at bytte men en anden børnefamilien, der er tiltalende, så man ikke skal slæbe hele “maskinparken” med 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Mine svigerforældre har i mange år byttet hus via Intervac. De har aldrig haft nogle problemer. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Vi er også ret hooked på ideen 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  boligbytte via intervac eller anden portal er fantastisk- hvis I allerede har erfaring med airbnb, så er det bare om at kaste sig ud i det. Jeg har været med i 2 år og har mødt helt fantastiske mennesker- og fået nye venner og bekendte så langt væk som Alaska, Buenos Aires, snart St John- og så tæt på som sevilla, milano og andre europæiske byer. Jeg har sågar mødtes med en som jeg ikke engang har aftalt bytte med endnu, hun har spurgt om jeg vil med hende på tur til næste sommer til Alaska.

  Hele fidusen i det er jo at man bytter bolig og der ikke er penge imellem. at man så fårbekendtskaber eller venskaber oveni er jo helt fantastisk. Ifht Barsel, så fik jeg tidligere på sommeren henvendelser fra par i Berlin, Hamborg og et tredie sted- med samme ønske om barsels bytte…… Jeg vil tro de på nuværende tidspunkt allerede har fundet bytter i København eller Norden- men skriv til mig, så kan jeg evt lige tjekke med dem.

  mht intervac, så siger en af de erfarne med 100 (!) bytter i bogen at intervac er det mest seriøse sted og med bedst kvalitet bolig. Hun er på alle tre platforme. Intervac laver også en ‘du skal ikke betale 100 EUR medlemsskab for året, hvis du ikke har fået arrangeret et bytte i løbet af de første tre måneder.

  Just do it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det lyder fantastisk! Det er netop Intervac, vi har byttet gennem, og vi tager afsted til Paris i overmorgen 🙂 Vi gad også godt barsels-bytte i september, men har endnu ikke fundet nogen, hvor det gik op med datoerne – desværre!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerhusminder