Luksus vs. budget: Marmont-ish

I carry you always

vikle-mamaDen gule vikle er fra danske Levate (desværre bare en tester til låns), den blå leopard er fra Artipoppe, den blåmønstrede er fra Didymos

For hvad der føles som år tilbage lovede jeg at fortælle mere om at vikle – så here goes!

Det var faktisk søde Nanna, der er admin på Instagram-kontoen vikledk, der i sin tid anbefalede mig at prøve det dersens vikleri. Jeg meldte mig ind i Facebook-gruppen Slyngegalleriet og fattede starten hat af deres nærmest hemmelige sprog.

Men da jeg er vant til at nørde fx designertasker, fik jeg hurtigt opsnappet, hvad alle de mærkelige termer og forkortelser stod for, og jeg besluttede mig for at se, om det der vikleri var noget for mig. De fleste starter med en strækvikle, men jeg besluttede mig for at springe det led over og kaste mig direkte over en fastvikle. Min første var denne fra Didymos, som vi stadig har og er glade for – den kan virkelig anbefales til nybegyndere!

Ja, og så blev jeg virkelig hookeddown the rabbit hole, som man siger på viklesprog – og jeg har brugt (alt for) meget tid og penge på vikleri. Vikle-mamas er virkelig SÅ søde, og det er bare et helt specielt community, som er en fornøjelse at være del af.

Og for jer, der ikke er medlem af “sekten”, så kommer her mine ti grunde til at bære sit barn:

1. Nærhed og tryghed: Nu har du jo gået rundt og båret din baby i maven i ni måneder, og når han/hun er kommet ud, finder du hurtigt ud af, at baby altså stadig bare vil være helt tæt på mor. Her er vikleri bare perfekt, for du har baby helt tæt på <3 Især når vores lillemand er syg og bare vil hænge på enten mor eller far, har en vikle været uundværlig.

2. Armene fri: Det er guld værd med en vikle, for du kan ordne vasketøj, støvsuge, lave mad og sågar gå på toilettet med baby i viklen. Og så kan jeg forestille mig, at det er endnu mere fordelagtigt, hvis man har mere end et barn, der også skal have opmærksomhed.

3. Det er pænt: Ja, det er måske ikke det mest “dybe” punkt at gå op i, men vikler er jo SÅ smukke, og der er så mange smukke bindinger, man kan lære. Fred være med bæreseler, men de er IMO ikke særligt kønne… Med en vikle kan du altid finde en, der matcher dit outfit – man er vel modeblogger 😉 Og selv når jeg ikke har vasket hår i et par dage og bare sjosker rundt i sweatpants, så kan en vikle altså lige løfte ens look. Og ja, vikler er ligesom med sko og tasker, du MÅ GERNE have flere, så der er noget til enhver lejlighed 😉

4. Nemmere at komme rundt: Jeg og lillemanden elsker vores barnevogn, men det er bare ikke altid nemt at komme rundt med sådan et monstrum. Oftere er det nemmere bare at smide ynglet i en vikle. Især hvis vi bare skal ned og hente takeaway, på legepladsen eller lignende. Da vi var i Paris, og generelt når man rejser, er vikler et must.

transferMin lille viklebaby <3

5. Et fantastisk community: Jeg har lært SÅ mange søde mødre at kende gennem vikleriet, og det er ikke mindst det, der gør, at jeg har lyst til at blive hængende, selvom jeg i realiteten har vikler nok nu.

6. Ergonomi: Det er ikke alle bæreseler, der er ergomisk korrekte, og mange markedsfører sig desværre også med, at man kan bære sit barn udadvendt (det er hverken ergonomisk korrekt og overstimulerer barnet –  læs fx denne kronik hos Berlingske). Men en korrekt bundet vikle er ergonomisk korrekt, og personligt synes jeg, at vægten fordeles bedre i en vikle end en bæresele.

7. En fantastisk rejse: Jeg synes, det er helt fantastisk at gå fra at vikle en nyfødt til en tumling – og jeg nyder hver eneste “optur”, for jeg ved, at han en dag ikke længere vil vikles. I starten sov min lillemand nærmest alle sine dagslure i viklen, og nu er det blevet en fantastisk redskab til, at vi kan gå nogle ture og gå på opdagelse i verden. Det er så dejligt at se, at han suger gadens og omgivelsernes indtryk til sig, men altid lige kan vende tilbage til mig som tryg base, når indtrykkene bliver for mange.

8. Nørderi: Jeg har altid elsket at nørde, om det så var Balenciaga-taskernes forskellige nuancer af sort i de forskellige sæsoner, eller om det er en vikles mønster eller blend. Og ja, man kan bruge mange timer på at nørde vævninger, materialesammensætninger og meget andet med vikler.

9. Aflastning: Jeg har spaghetti-arme og at slæbe rundt på 10+ kg (især når man bor på tredje sal) er hårdt. Jeg vikler ofte for at aflaste mine arme, så jeg ikke ender med ondt i skulder, albuer og håndled.

10. Noget for mig, men ikke nødvendigvis noget for dig: Selvom jeg ikke kan få armene ned, når det kommer til vikler, så er det jo ikke sikkert, at det er noget for dig og din baby – og det er helt ok! Jeg kommer helt sikkert til at prøve at overbevise dig, fordi jeg er så hengiven en discipel, men i sidste ende så skal forældre gøre det, de synes er bedst for dem og deres baby <3

Her i husstanden bærer far lige så meget som mor <3

far-baerer

12 kommentarer

 • Tina

  Sikke gode billeder:-)
  Hvor er det godt I har taget slynge til jer.
  Da jeg arbejdede i Afrika så jeg jo hvordan børnene hang enten foran eller bag på deres forældre eller større søskende.
  Jeg har selv brugt slyng, bærestol i mange år og kan også varmt anbefale det.
  Tryghed og nærhed er hvad man opnår og det er guld værd:-)
  Rigtig god weekend til jer3!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, at bære sit barn er jo noget, man har gjort siden tidernes morgen – længe inden der kom barne- og klapvogne. Og det er der måske en grund til… Det er så givende for både barn og forældre at bære <3
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg smelter 😍💕
  Jeg har læst med i så mange år at jeg ikke længere har styr på hvor længe, men min dreng er 19 måneder gammel og jeg er også inkarneret viklemor. Vi ses den 24/2!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Vi ses den 24/2 – råb endelig hej eller kage, hvis du ser mig 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Maria.
  Tak for dit fine indlæg. Jeg har i forvejen en datter på 2,5, når lillebror melder sin ankomst lige om lidt. Jeg forsøgte med viklelivet, da hun var ville, men opgav hurtigt, da jeg synes det var meget svært. Men NU skal det være – primært fordi jeg tænker at det ville være enormt praktisk, når man har et barn i forvejen. MEN fx det der med at ens spædbarn så gerne vil sove i viklen; det er jo smart, men hvornår/hvordan får man så selv sovet??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Louise
   Tillykke med lillebror <3

   Som jeg skriver og viser i indlægget, så kan du lave et "transfer", dvs. få baby til at falde i søvn hos dig i viklen, og så binde viklen op og putte det sovende barn i sin seng. Det fungerer rigtig fint. Ellers har jeg altså også tit taget mig en lille skraber på sofaen med baby i viklen – man skal selvfølgelig sørge for at holde luftvejene fri, men som mor sover man jo så let, at man hele tiden er obs på, om baby nu trækker vejret 😉

   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Altså nu spørger jeg måske dumt, men er det en slags “binding” som er nem at binde op igen, så man kan lægge barnet som du har vist på billedet?
   Okay, smart at man kan tage en powernap med baby på maven i viklen (med obs på luftvejene).
   Tak for svar!

   Hvordan lærte du at vikle? Youtube? Facebook? Kurser? Veninder?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej igen Louise,

   Jeg bruger faktisk en helt almindelig FWCC (Front Wrap Cross Carry), som jeg laver et transfer fra. En ringslynge er også supernem, og når min lillemand på 14 mnd. er pylret, så bruger jeg stadig ringslynge til at putte ham til natten.

   Jeg lærte at vikle ved at se YouTube-videoer. Da jeg skulle i gang med rygbæring, fik jeg en veninde, der havde været på rygbindingskursus til at vise mig det. Jeg kan anbefale dig at melde dig til “grams” i dit lokalområde, hvor viklemødre mødes, og her kan du lære alle de bindinger, du lyster. Det er meget nemmere, når der er en til at vise dig hvordan og hvorledes. Hvor i landet bor du? For du kan helt sikkert finde en lokal viklegruppe på FB.

   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Tak, for inspiration 🙂

   Hvad skal man søge på for at finde en viklegruppe på FB? Jeg bor på Frederiksberg og jeg gætter på at der findes en, men intet dukker op når jeg søger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Mette

   Søg “Slyngefolket KBH”, så finder du vores lokale københavnergruppe 🙂

   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Found it. Tak for svar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   👍🏻
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus vs. budget: Marmont-ish