7 Ganni-ish knits

Overvejer du at lejlighedsbytte? Gør det!

lejlighedsbyt-parisMin lille familie var 15 dage i Paris i sommeren 2017

Sidste år sprang hr. kæreste og jeg ud i at bytte lejlighed som ferieform. I var blandt andet rigtig gode til at give tips, og det endte med, at vi i hele 15 dage byttede lejlighed med den sødeste familie i Paris (læs min guide til Paris med baby HER) – og nu er vi hooked på ferieformen!

For det første ville vi aldrig have råd til at betale for et ordentlig hotel i 14 overnatninger i Paris, men med lejlighedsbyt skulle vi “kun” betale flybilletten (og selvfølgelig til mad og fornøjeligheder). Desuden er det et stort plus at have en lejlighed at boltre sig i, når man har en lille baby/et barn. For det første er der flere rum, så far og mor også kan slappe af med et glas vin og snak, når baby er puttet, og så er der adgang til et køkken, så der kan laves mad til barnet og dets familie (da vi var afsted, var lillemanden lige startet op på fast føde).

Vi sørger for at bytte med andre småbørnsfamilier, så de også har højstol, puslebord, seng, legetøj etc. til den lille.

Vi bruger Intervac Home Exchange, og jeg kan kun give sitet mine varmeste anbefalinger. Det koster penge at bruge sitet, men det er penge godt givet ud, for det sikrer også en vis seriøsitet.

Hr. kæreste og jeg var i forvejen vant til at leje vores lejlighed ud gennem AirBnb, så at lejlighedsbytte var et naturligt næste skridt for os. I modsætning til AirBnb (som vi BTW aldrig har haft dårlige erfaringer med), så giver det – i hvert fald for mig – en ekstra sikkerhed, at man bytter lejlighed, for man er ligesom enige om at passe godt på hinandens lejligheder.

Vi er allerede godt i gang med at finde et lejlighedsbyt til sommerferien, og der har både været Wien, Biarritz og Alaska (!) på bordet. Så nu må vi se, hvor vi ender.

Og hermed lidt tips:

Vær realistisk: Jo, det kunne da være rart med en villa i Toscana eller penthouse på Manhattan, men det får vi ikke med vores 4-værelses på Amager. Hvis du havde et penthouse på Manhattan kunne du måske få villaen i Toscana 😉 Vi har også et sommerhus, som vi kan smide oveni puljen, men ja, regn med, at I skal kunne bytte “lige over” sådan rent boligtype- og lokationsmæssigt.

Hvor mange – og hvor gamle? Vi går efter at bytte med familier, der har mindre børn. Maks to småbørn for vores vedkommende, da der ikke rigtig er plads til flere.

Periode? Man kan angive, hvilke tidsperioder man vil bytte i. Men nogle er også “frække” og skriver, om man kan uden for det angivne tidsrum. Hvis man kan være lidt fleksibel, er mulighederne for et fedt byt større.

Vær åben! Det fede ved lejlighedsbyt er, at man måske ender i byer/lande, man normalt ikke ville overveje at tage hen. På det mere lokale plan så ender man måske i lidt mere “residential” områder og ikke lige i central downtown, men det synes jeg nu også har sin charme. Så har dem, du har byttet hjem med, anbefalet deres lokale bager, café – whatever.

P.S. Du kan selvfølgelig også bytte dit hus, hvis du er så heldig at have sådan et 😉

Er der andre derude, der har haft succes med lejlighedsbyt? Har I nogle tips, I vil dele?

2 kommentarer

  • Ida

    Måske værd at nævne at man også kan bytte, hvis man har et hus. 😉 Det behøver ikke være en lejlighed. Mine svigerforældre har benyttet sig af Intervac i mange år, og har kun haft gode oplevelser med det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Det er selvfølgelig rigtigt, det er bare fordi, jeg selv har lejlighed, så jeg skriver lejlighed. Jeg tilføjer, at det self. også glæder hus 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 Ganni-ish knits