Strikkede sommerstriber

Barsel 1.0 vs. barsel 2.0

Der kommer højst sandsynligt til at være et aftryk af min røv på sofaen, når min barsel slutter

– Hvad laver far?, spurgte min kære mand en dag min søn.

– Han arbejder ved en computer, svarede min søn, der er lidt over 2,5 år gammel.

– Hvad laver mor?, lød spørgsmålet så.

– Hun sidder hjemme i sofaen med lillesøster, lød det ærlige svar fra min dreng.

Og det skal bestemt ikke lyde som, at jeg er lænket til sofaen under denne barsel! Det er faktisk mest af egen fri vilje, at mig og min lille pige tilbringer så meget tid i stuens mest behagelige møbel. Og hvor står det i skærende kontrast til barslen med min søn. Her SKULLE jeg have en aftale i kalenderen hver dag, for ellers gik jeg i panik ved tanken om at gå hjemme hele dagen med en baby, der skulle underholdes.

Under denne barsel forsøger jeg at begrænse aftalerne til mellem en eller to om ugen, og det er helt fint. Dagene går med så meget hverdagspraktik, at jeg nemt kommer “bagud”, hvis jeg har for mange aftaler ude af huset. Det meste af tiden bruger jeg hjemme, hvor jeg dikker-dikker min baby, der vokser alt for hurtigt.

Jeg vil gerne sende en kærlig tanke til Acie og andre kommende andengangsmødre, der ikke glæder sig til igen at skulle på barsel – sådan havde jeg det også selv, men det er gået over al forventning, og jeg ELSKER at være på barsel denne gang.

Om det er fordi, jeg ved, at alt er en fase, skal jeg ikke kunne sige…

Om det er fordi, jeg allerede er vant til at skulle underlægge mig et barns præmisser, skal jeg ikke kunne sige…

Måske er det fordi, lillesøster har et helt andet gemyt end storebror. Med ham skulle jeg kæmpe for at få ham til at sove hver eneste lur, og så sov han typisk kun en halv time ad gangen og var så vågen 3-4 timer. Derfor blev der trasket utroligt meget barnevogn, for det var den eneste måde, han gad at sove en lang lur. Lillesøster NÆGTER at sove i sin vogn, så den bruger vi nærmest aldrig.  For tiden har hun det bedst med at blive lagt på sofaen, når hun viser træthedstegn, og så falder hun i søvn af sig selv. Hun er maks vågen et par timer og sover så 1 til 1,5 time om dagen. Det betyder, at jeg har masser af tid til at ordne praktik, strikke og se serier (luksus!). Der skal nok komme et grumt tigerspring og ødelægge den rytme 😉

Jer mødre med flere barsler på bagen: Hvordan adskilte jeres barsler sig fra hinanden?

4 kommentarer

 • Ditte

  Jeg er også på barsel med nummer 2, en lille pige på 6 uger (storesøster på 3 1/2). Har det præcis som dig – første gang gik jeg til stimulastik, babysvømning og rytmik ud af ren og skær angst for en hel dag alene hjemme med baby. Denne gang har jeg kun mødregruppe og dagene går hurtigt med praktiske gøremål som vasketøj, oprydning, madlavning osv. så tiden når den store kommer fra børnehave så vidt muligt kan bruges på at være sammen som familie. Har som dig fået en “nem” 2’er som sover rimelig godt og aldrig rigtig bliver sur – om det så er barnet der faktisk er sådan eller mig der er mere afslappet og rutineret i morrollen det ved jeg ikke 😊 i hvert fald nydes barsel 2.0 også markant mere her. Måske fordi jeg ved det er den sidste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Tillykke med lillesøster <3 Din barsel lyder præcis som min 🙂 Jeg er så ikke helt afklaret med, om dette er min sidste barsel, men jeg har besluttet mig for at nyde den, som var det min sidste 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Barsel nr.2 gik MEGET hurtig.
  Dagene går simpelthen så hurtigt, når man skal hente den store i børnehave.Jeg hentede den store, stort set hver dag under min anden barsel. Så kunne min mand arbejde lidt længere (men stadig nå at komme hjem til putning!!! )
  Jeg havde helt klart også færre planer og aftaler under min anden barsel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det virker til at være ret så karakteristisk, at man ikke har så proppet en barsel nr. 2 😉 Men ja, der er jo både for- og bagkant med hentning af den store…
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strikkede sommerstriber