Dagens outfit: I den anden Zara Kids...

Husk at stemme, for fanden!

husk at stemmeKlik på billedet for at se Bloggers Delights ALT for seje “Husk at stemme”-video!

For 27 år siden gik mine forældre ombord på en lille fiskekutter i Vietnam, de satte livet på spil i håb om at få et bedre liv. Et liv, hvor de kunne praktisere den religion, de ønskede, kunne sige, hvad de mente, og hvor man på demokratisk vis havde ret til at bestemme, hvilken regering der sad på magten.

Heldigvis druknede de ikke midt i Det Kinesiske Hav, for de blev samlet op af et dansk skib og kom til Danmark. Her kunne de tro det, de ville, sige det, de mente og stemme på dem, de var enige med. Sikke et privilegium!

Derfor synes jeg, at det er så fedt et initiativ, at vi bloggere i Bloggers Delight-netværket går sammen og bruger det talerør, vi hver især har, til at opfordre netop DIG til at huske at stemme! Jeg er ikke ude på at opfordre dig til at stemme på nogen bestemt, men jeg vil opfordre dig til at bruge din stemme!

At have ret til at stemme er ikke kun et privilegium, det er også en pligt, hvis I spørger mig. Det er uendeligt vigtigt! Bare spørg mine forældre, der troligt stemmer ved hvert eneste valg – hvad enten det er til kommunen/regionerne, EU eller – som det jo er i morgen – Folketinget. Og det, at man skal huske at stemme, har de selvfølgelig givet videre til mig. Det er en ret, de har kæmpet for, og det glemmer vi måske lidt her i Danmark, hvor mange tænker, at deres stemme nok ikke gør en forskel.

Men det gør den. Så husk at stemme, for fanden!

12 kommentarer

  • Ja, husk at stemme! Og stemme rigtigt 😉

    Jeg har allerede brevstemt fordi jeg ikke kan i morgen!

    Godt valg! 🙂

    Milana / modeverden.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gry

    Godt indlæg, Maria. Fin tekst til den efterhånden meget viste video.
    Nu har det godt nok aldrig været på tale, at jeg ikke skulle bruge min stemme, for den bruger jeg selvfølgelig altid. Det er en ret, men også en pligt at stemme, vil jeg mene… Men ja, derfor kan jeg alligevel godt sætte pris på din tekst: Fortællingen om dine forældre kan sætte spor og sætte sig fast – også for tvivlerne og sofavælgerne.
    God valgaften i morgen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige da valget blev udskrevet, havde jeg faktisk tænkt mig ikke at stemme, men nu har jeg sat mig meget mere ind i det og også efter at have læst dine forældres historie kan man virkelig se hvorfor man bør stemme. Forresten er jeres video virkelig fin og sjov 🙂

    knus, Marie fra http://www.nemesisbabe.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Det er jeg glad for at høre! Afsted til valgboksen med dig 🙂
      Hav en god valgdag 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Hvor er jeg enig… Jeg kan blive så godt gammeldags forarget over dem der ikke stemmer.
    Især når de, eller deres forældre har en historie der ligner dine forældres. Og dem der er så forkælede at de tager demokrati, menneskeret og retten til at tro og sige hvad man vil for givet!
    Vi har dette fantastiske land fordi mange før os har taget stilling og stemt!
    Satte mit kryds med stolthed i dag – Godt valg til alle uanset udfaldet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Sikke en dejlig historie om dine forældre:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: I den anden Zara Kids...