MAC Fluidline "Blacktrack"

Et kig i arkivet: Chloé

Beklageligvis har jeg ikke haft tid eller overskud til at kigge de aktuelle resort-kollektioner igennem – jeg har ikke engang fået kigget den kommende sæsons aw08-kollektioner igennem, men hvis vejret fortsætter, så tror jeg at en god gang klikken gennem style.com er på sin plads!

Alligevel vil jeg give Chloé’s 09 resort-kollektion et par ord med på vejen, for det er det første kig vi får til Chloé’s nye chefdesigner, Hannah MacGibbon. Nu skal man jo ikke lægge for meget i en resort-kollektion, men det ser ud til, at MacGibbon vender tilbage til Phoebe Philo’s mere pigede æstetik, som i sin tid var en kæmpe succes.
Kollektionen er i sig selv ikke nyskabende (men hvilken resort-kollektion er det?), men med de florlette bluser og fine nederdele, så bevæger MacGibbons sig væk fra forgængeren Paulo Melim Anderssons mere hårde udtryk.
Andersson fik det aldrig nemt hos Chloé, og det er nok også derfor, at han ikke blev hos huset i så lang tid. Chloé-fans havde nok set, at han fortsatte Philo’s succesfulde stil, men jeg kunne nu godt lide det mere hårde, rå udtryk som Andersson gav Chloé-pigen. Især aw07-kollektionen med Doc Martens-støvler med plateau og lynlåsekjoler var jeg personligt helt tosset med.
Phoebe Philo vil dog for mig, og sikkert mange andre fashionistaer, være mejslet i hukommelsen, som den ultimative designer for Chloé. Jeg synes virkelig hun ramte den ånd, som huset står for: Piget, feminint og afslappet. De fine, hvide bluser, de flotte, flagrende kjoler og en altid fantastisk styling gjorde at Philo ramte plet hver sæson. Min favoritsæson er ss04-kollektionen – den bringer så mange minder tilbage, hvor jeg sidder og aer Costume’s sider og sukker over de fine toppe, sløjferne og de chunky cardigans.
Stella McCartney’s periode hos Chloé står ikke så tydeligt frem for mig, fordi det er så lang tid siden. Men det var helt klart her, at hun beviste, at hun ikke kun var Paul McCartney’s datter, men en rigtig talentfuld designer. Da hun tog over efter Karl Lagerfeld gjorde hun Chloé mere ungt og rocket – hun var i hvert fald ekspert i smalle bukser!

Jeg synes faktisk, at det var så sjovt at lave dette indlæg, at “Et kig i arkivet” nok bliver et fast koncept her på bloggen. Hvad synes I? Er det spændende eller way too nørdet?

(billeder fra style.com og the Fashion Spot)

5 kommentarer

 • Mette

  Hey, her vil jeg gerne give noget feedback, når der nu tilsyneladende ikke er andre, der vil: Jeg synes, det er totalt nørdet på den fede måde med den slags indlæg og vil se MEGET frem til flere af den slags indlæg:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Mette,Det er godt at høre, at der i det mindste er en nørd mere derude 😉 Må virkelig sige, at jeg nød at stykke indlægget sammen. Selv om tidligere sæsoner ofte går i glemmebogen, synes jeg nu godt, at man stadig kan blive inspireret af dem…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ork ja, i den grad – jeg kigger stadig med jævne mellemrum på billeder fra kollektioner med adskillige år på bagen. Og det er spændende, synes jeg, med en sammenfatning a la den, du gav her. Nogle gange føler jeg, at der ikke sker så meget inden for moden, men når man så ser et par år tilbage, får man et lidt andet perspektiv på tingene…Og så er det jo meget lærerigt med sådan en gang moderne modehistorie!MvhMette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Du har fuldstændig ret 🙂 – både mht. at det giver et andet perspektiv, og mht. at det er lærerigt./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Du har fuldstændig ret 🙂 – både mht. at det giver et andet perspektiv, og mht. at det er lærerigt./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAC Fluidline "Blacktrack"