Søndagssang: Damien Rice – Volcano

Dim sum hos Fu Hao


Dampede boller med rejer, sharshui og svampe. Billedet yder bestemt ikke maden hos Fu Hao retfærdighed – men det var, hvad mit mobilkamera kunne præstere 😉

I torsdags tog min søster og jeg ud for at spise dim sum. Der er en håndfuld steder, hvor man kan få denne kinesiske spise i København, og vores valg faldt på Fu Hao på Vesterbro, hvilket viste sig at være et godt valg! Maden er rigtig lækker og vi blev propmætte til en god pris. Det eneste, jeg vil sætte en finger på, er servicen, men trods det vil jeg dog stadig anbefale Fu Hao.

Fu Hao ligger lige bag Hovedbanegården, så hvis I en dag kommer ind med toget, så kan I sagtens besøge stedet uden fare for at fare vild 😉 Jeg vil dog anbefale, at I bestiller bord. Vi spiste der som sagt torsdag aften, og hvis vi ikke havde bestilt bord (hvilket jeg gjorde om eftermiddagen samme dag), så havde vi ikke fået en plads.

Min søster har fået dim sum før, da hun var i Kina, mens jeg var dim sum-virgin…

Dim sum er en masse små retter, som løbende bliver serveret under måltidet. Det består af små “hapsere”, med fyld af bl.a. rejer, svinekød og grøntsager pakket ind i risdej, som enten er dampet, stegt eller begge dele. Yderligere er der en række nudelsupper, wokretter og risvællinger på menukortet.

Bestillingen er ret nem at gå til: Man får udleveret en almindelig menu, et billedalbum med et billede og beskrivelse af hver ret og en afkrydsningsliste. Så krydser man af ud for de retter, man ønsker, og de bliver så løbende serveret, når køkkenet har dem klar.

Vi sad og blomstrede ret meget for at afgive vores bestilling, så betjeningen er ikke den mest opmærksomme – der var også ret travlt, men det er vel ikke en undskylning. Men da tjenerne endelig nåede frem til os, var de høflige, hjælpsomme og hurtige! Drikkevarer kom med det samme, og køkkenet havde også maden hurtigt klar.

Vi bestilte i alt seks retter, bl.a. risnudelsuppe med stegt and, risvælling med kammuslinger, dampede boller med rejer og svampe, pandestegte jiao zi og dampede rissvøb med svinekød (de to sidstnævnte er musthaves, hvis I spørger mig!), og vi kom af med 305 kroner inkl. drikkevarer, som var øl og vand. Det blev godt 150 kr. pr. mand, og vi blev mere end mætte!

Fu Hao er et sted, jeg helt sikkert vil besøge igen – og det vil jeg anbefale, at I også gør, hvis I har lyst til at prøve dim sum 🙂

Fu Hao, Colbjørnsensgade 15, 1652 Kbh V, tlf. 3331 8985.

2 kommentarer

 • he he… Fu Hao er et af stederne jeg kommer med veninderne, det er lækkert mad og til rimelige priser. Der er noget for alle smag. De gange jeg har slæbt veninderne med har det været med stor success.

  Dim sum er et af mine favoritmad og har stiftet bekendtskab med det for mange år siden.

  http://thetigerakachau.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Du har helt ret – Fu Hao er anbefalelsesværdigt! Og jeg er helt sikkert fan af dim sum nu! Ærgerligt, at man ikke kan få det flere steder i DK!
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: Damien Rice – Volcano