Pailletblazer fra H&M?

DIY-dovenskab

Da jeg skrev om blomster på catwalken, anbefalede jeg, at I alle skulle tage i genbrugsbutikker for et billigt blomster-fix. Jeg tog mit eget råd op og tog i genner, da jeg var hjemme i Svendborg i sidste uge (Odense-priserne er simpelthen for latterligt høje for en provinspige som mig!). Det blev ikke til de vilde kup i mit genbrugraid for denne omgang, men jeg købte da denne blomstrede nederdel for 30 kroner, hvilket er lidt dyrt, synes jeg – jeg håber ikke at genbrugs-inflationen har ramt Svendborg!
Nederdelen havde dog en lidt kedelig lige-over-anklen-længde, så den var mere bedstemor end Balenciaga. Normalt plejer jeg at klippe sådan en nederdel kortere og så sy kanten fin igen – det kan utallige plisserede nederdele i mit skab vidne om. Men jeg må indrømme: Jeg er superdårlig til at sy, og så er jeg også doven, så jeg orker for det meste ikke at pakke min mors symaskine ud. Men noget skulle jo gøres med min “dyrekøbte” nederdel, så dovenskaben og manglende evner med en symaskine fik mig til at tænke i andre baner.
Et trick, et lille nips som jeg ofte bruger, er at bruge en nederdel som kjole: Nederdelen hives op over brystet og fæstnes med et bælte – vupti, så har man en fin stropløs kjole. Jeg tror faktisk, den ville blive fin med min nye pink Malene Birger-top indenunder! Det må jeg prøve en anden gang…I denne omgang fik jeg bare prøvet stropløs kjole looket hjemme i mine forældres entre.
Men jeg ville jo også gerne bruge nederdelen som en egentlig nederdel – bare i kortere version. Så med nål og tråd og en smule garn fik jeg konstrueret et meget primitivt hejseværk, som dog til fulde lever op til formålet.
Hejseværket er egentlig ret simpelt, men måske lidt svært at forklare – men jeg skal da prøve. Jeg har syet en lille bid snor fem centimeter over kanten af skørtet på i alt fire steder – en i hver side, en midt på forsiden og en midt på bagsiden. Det samme har jeg gjort oppe i livet på nederdelen. Så tager man den lille bid snor nederst på nederdelen, hiver stoffet ”indad” og binder sammen med det lille stykke snor i toppen. Vupti, så er nederdelen halveret i længde og er gået fra bedstemor-ankellængde til et mere ungdommeligt look. Det dobbelte lag stof giver en fin puf-effekt som en lille bonus.
Så i sidste ende er de 30 kroner egentligt givet godt ud – for har fået både en kjole og en nederdel. Længe leve dovenskaben!
(billedet af modellen fra Balenciaga er fra style.com) <!–[if gte vml 1]> <!

P.S. New York Fashion Week er skudt i gang, og i næste uge begynder Copenhagen Fashion Week. Desværre vil jeg ikke kunne dække dem så ekstensivt som Stockholm Fashion Week, da studiestart altid er en tidssluger. Så dækningen vil blive noget sporadisk og selektiv – men uh, hvor går vi rent modemæssigt ind i nogle spændende uger!
–>

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pailletblazer fra H&M?