Golden Globes-betragtninger

Huller i programmet?

Finanskrisen har allerede ramt de store uger i Paris, hvor Cacharel har meldt ud, at de dropper et stort anlagt catwalkshow, og i New York har blandt andre DKNY, Vera Wang, Betsey Johnson, Carmen Marc Valvo og J.Mendel også meddelt, at de dropper catwalkshowet i teltene i Bryant Park til fordel for mindre arrangementer. Med shows der kan koste op mod $100.000 er det ikke overraskende, at designhusene i disse økonomisk trange tider leder efter billigere alternativer.

Og så kan man jo ikke lade være med at spekulere over, om en lignende tendens vil ramme Copenhagen Fashion Week, hvor de primært danske, men også skandinaviske designere, viser deres aw09-kollektioner frem mellem den 4. og 8. februar. Rygterne svirrer, og spekulationerne blev for mit vedkommende forstærket, da det FORELØBIGE program for CPH FW i dag tikkede ind i indbakken.

Nedenunder ser I det FORELØBIGE program for CPH FW AW09, 4.-8.februar (klik for større version).

Og her ser I programmet fra CPH FW ss09, der fra den 6.-10.august 2008 satte København (og mig) i den ende. Programmet er taget fra guide-bogen til CPH FW (klik for større version).

Så har jeg gjort det, at jeg har tjekket, hvem der havde show til ss09, men som ikke er på programmet til aw09. Listen er (correct me if I’m wrong!):
Back by Ann-Sofie Back
Noir
BZR
Vadum
Camilla Stærk
Julie Fagerholt Heartmade
Baum und Pferdgarten
Day Birger et Mikkelsen
Bitte Kai Rand
Won Hundred
Selected Femme/Homme

Der er to bokse, hvor der står “TBC”, hvilket jeg går ud fra, betyder “To Be Confirmed”. Men der er jo mere end to shows, der ikke går igen på de to programmer. Selvfølgelig er der stadig masser af plads i programmet, som jeg håber, håber, håber bliver fyldt ud, for jeg ville savne nogle af de shows, der er på listen!

Nu vil jeg understrege, at dette er ren spekulation fra min side! Jeg har ikke andet at basere det på end mine sammenligninger af de to programmer, hvilket jo er et ret spinkelt grundlag. Hvis jeg skulle lave dette til en artikel, ville jeg selvfølgelig ringe rundt for at få det be/afkræftet og få en kommentar med på vejen. Men her på bloggen synes jeg godt, at jeg kan tillade mig at holde det på undre-niveauet. Tror nok også, de ville smække røret på, hvis jeg ringede og præsenterede mig som modeblogger…

Men for at holde mig til spekulationerne, så prøv at læse nogle af disse artikler. Ikke at de kan være de endegyldige forklaringer, men man kan ikke lade være med at tænke…where there’s smoke, there’s fire – er det ikke det, man siger?!
Stella Nova Copenhagen A/S buys the majority share in Baum und Pferdgarten (look4fashion.dk)
Marys yndlingsdesigner taber millioner (business.dk den 2.november 2008)
Camilla Stærk lukker – Bestseller afvikler mærket Camilla Stærk (Costume den 23.oktober 2008)
Baugur afviser rygter om betalingsstandsning (business.dk den 14.oktober 2008). Baugur køber sig ind i Day Birger et Mikkelsen (business.dk den 30.november 2006).

For at det ikke skal ende med sortsyn, kommer her listen over de mærker, der ikke viste til ss09, men som vil vise til aw09:
J.W. Anderson
Vero Moda
Ivana Helsinki
Vilsbøl de Arce
Stories by Rikke Mai
Louise Amstrup
annhagen
Vila
Bertoni

Annhagen viste til aw08, og har nu designer Jørgen Simonsen bag det kreative ror. Og måske hjalp det Rikke Mai at få en guldknap af ALT for damerne, siden hun nu kan vise sit første show på CPH FW’s program? Bertoni lancerer til foråret en kvindekollektion, mon det er derfor, de viser til aw09? I mens har Bestseller hevet sit mærke Selected Femme/Homme af programmet og erstattet det med Vila og Vero Moda. Er Bestseller ved at lave “en Primark” i Danmark? Bestseller kunne i hvert fald melde om vækst, som meldt i artiklen “Bestseller-butikker trodser krisen” (business.dk den 12.december 2008).

Som sagt er det alt sammen spekulation, gisninger og rygter, jeg baserer dette på. Jeg vil prøve at holde jer opdaterede, jo nærmere modeugen nærmer sig…Hvad siger I, holder nogle af mine spekulationer overhovedet?

(billeder fra copenhagenfashionweek.com og Copenhagen Fashion Week Guide Spring/Summer 2009)

6 kommentarer

  • Kia

    Har her til morgen læst en artikel i metroexpress omkring samme spekulation.. Så der er nok noget om det.. Er ked af at vi ikke ser Won Hundred til AW09. I artiklen blev det talt om at det er en KÆMPE ulempe ikke at vise sig til copenhagen fashion week, da folk bliver nervøse for om mærket går konkurs og vælger at droppe det, når der skal investeres..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Der er også en artikel om det i dag i Metro express, som bekræfter en del af designerne på din liste.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    @ Mette: Tusind tak for link, Mette. Jeg så det godt på forsiden af MetroXpress. Så var der jo noget om snakken…@ Kia: Tiden vil vise, hvor stor en effekt et manglende catwalkshow vil have. Men ja, det er i hvert fald ikke et tegn på styrke og bugnende økonomi at aflyse sit show!@ Mia: Jeps, min historie er hermed bekræftet!/Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mads Axelsen

    En dansk modeuge, er næsten ikke en modeuge hvis noir og day birger et mikkelsen ikke holder show.Jeg krydser fingre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Ja, jeg ved ikke med Noir, men Day har jo allerede sagt, at de ikke vil holde show. Så kryds fingre for, at Noir er en af dem der er to be confirmed ;)/Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Golden Globes-betragtninger