Dagens outfit: Lidt prikker, neon og camel

Tips og tricks til en motiveret ansøgning

Jeg sidder på den lækre, solbeskinnede terasse på Center for Journalistik og idé- og konceptudvikler i forbindelse med en workshop vi havde med Nordisk Film

Den 15. marts nærmer sig, og derfor er I måske nogle derude, der sidder og sveder over en motiveret ansøgning til kvote 2? Det kan jeg i hvert fald fornemme, for jeg har fået nogle kommentarer, mails og spørgsmål på formspring.me om, hvordan man skruer en motiveret ansøgning sammen til journalistuddannelsen på SDU. Jeg har selv været gennem processen for 5 år siden (oh gru! er der virkelig gået så lang tid!).

Et par af jer har spurgt, om I må se min ansøgning, og hvor gerne jeg end vil hjælpe, så kan det ikke lade sig gøre 🙁 Den forsvandt under et computercrash – og der lærte jeg så at lave noget backup. På den hårde måde 😉

Men jeg vil gerne prøve at give lidt gode råd. Her er, hvad jeg skrev til en læser:

Det er meget svært at give dig en opskrift… Du skal jo først og fremmest vise, at du skriver blændende og er kreativ – og der er det lidt svært at give gode råd ;) Men skriv om din motivation for at søge ind på studiet, hvad det er på studiet, der tiltaler dig, hvad dine ambitioner er, hvad du kan bidrage med, evt. tidligere erfaringer… Det skal bare skinne igennem, at det er dét her du vil 100%

Måske kan I også hjælpe med lidt tips og tricks til en motiveret ansøgning til kvote 2? Og det behøver ikke at være til journalistuddannelsen, men fx medicin, jordemoder, og hvad man nu ellers kan finde på…

Og held og lykke til alle jer, der sidder derude og sveder over ansøgningen 😀

P.S. I kan læse min Q&A om journalistik på SDU HER

19 kommentarer

 • Jeg er journalist fra RUC, hvor vi “slap” med at komme ind på snittet. Og det er så… Ja Maria, du kan roligt føle dig ung, jeg startede på RUC i 1998, mimre, mimre.

  Held og lykke til alle derude. Jeg har absolut ingen gode råd at give, jeg har aldrig skrevet en kvote 2 ansøgning, andet end en opfordring til at huske vigtigheden af at stave korrekt og sætte korrekte kommaer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tjo, men nu er snittet på RUC til gengæld også gået hen og blevet rigtig højt! Og god pointe med tegnsætning og retskrivning 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  SDU? Det er da her i Odense? Er du ikke fra København? Men har du læst i Odense? Nice! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg er oprindeligt fra Svendborg, men læste i Odense. Har boet i Kbh de seneste 2½ år 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Du er sådan en betænksom blogger 🙂

  Kan du specificere ‘kreativ’ yderligere? Jeg synes nemlig, at jeg flere steder har læst, at man skal passe på med at blive ‘for smart’, men udelukkende fokusere på ens kvalifikationer i forhold til studiet.

  Sidder selv og er ved at færdiggøre min ansøgning – dog ikke til journaliststudiet – og glæder (!) mig til, at den er færdig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Kreativ gælder måske ikke for alle studier 😉 Men det gør det i hvert fald for journalistik… Har hørt om folk, der skrev deres egen nekrolog, Photoshoppede en Ekstra Blad-forside sammen med info om dem selv, og én der lavede en påklædningsdukke med de forskellige kvalifikationer man kunne klæde på i form tøj 😉 Men ja, man skal kende si besøgstid, og man skal nok ikke blive for smart med de andre slags studier 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja deraf også “slap” i gåseøjne. Jeg er fra den årgang, hvor man bare søgte ind på sambas med et snit på 8 og så kom man også på journalistik bagefter. Den går ikke længere desværre. Hold nu op hvor føler jeg mig gammel når jeg snakker sådan her.

  Så snakker vi ikke om, at jeg afleverede specialer her i december 2010 vel? Shhhhh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hehe, jeg synes på ingen måde, at der er noget galt i at trække sin afgang lidt i langdrag 😉 Specielt i disse tider hvor jobs ikke ligefrem hænger i træerne!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina

  Jeg læste i bit DJØF Blad (ja, sådan en er jeg…), at man skulle en på en ansøgning som et kærestebrev. Man skal således “sælge sig selv” til sin fremtidige ægtefælle/studie og fremhæve alle de positive kvaliteter, man besidder, der gør, at manden/kvinden/studiet og en selv passer perfekt sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Godt tip! Og så i et DJØF-blad – jeg kan altså ikke forestille mig en jurist eller økonom skrive en ansøgning som en kærestebrev 😉 Men ja, det gælder helt sikkert om at tage sig ud fra sin bedste side!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Sørensen

  Generelt til alle ansøgninger synes jeg at det er en god idé, hvis du har lavet en form for frivilligt arbejde. Det kan jo også være træner i en håndboldklub eller mere orienteret mod et velgørenhedsprojekt. Det viser at man har overskud og er engageret:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes ikke, der var så meget hjælp at hente, da jeg i sin tid selv søgte ind. Derfor lagde jeg min ansøgning online, så andre måske kunne lade sig inspirere. Jeg synes, det er mega fedt, at du også gør en indsats for at hjælpe de nye journalistspirer 🙂

  Min ansøgning og mine råd kan læses her: http://bzrtxt.dk/motiveret-ansogning-til-journalistik.htm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Rigtig go’ idé 🙂 Min forsvandt desværre i et computer crash – så kan man lære at tage backup på den hårde måde 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jørgen

   Hej – har du mulighed for at sende din ansøgning til mig? Den er ikke længere online 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Jørgen
   Desværre har jeg den ikke længere 🙁 Der lærte jeg at tage backup på den hårde måde 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Har du mulighed for at sende din ansøgning til mig på mail? Da jeg ikke kan åbne linket.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Lidt prikker, neon og camel