Dagens outfit: Efterår

Om at finde den rigtige bh-størrelse

PhotobucketI går aftes var jeg i Magasin, fordi min kæreste var inviteret derind til noget VIP-shopping, hvor samarbejdspartnere, naboer og lignende kan shoppe julegaver i ro og mag – og bedst af alt, så var der 20 procent rabat på (næsten) alt 🙂

Derfor besluttede jeg mig for, at jeg skulle have en ny bh, for det var virkelig tiltrængt. Jeg elsker at shoppe, men hvis der er én ting, jeg ikke kan udstå at købe til mig selv, så er det bh’er! Jeg er ret kræsen på det punkt: Der skal ikke være for mange blonder, der må ikke være for mange puder, men det må heller ikke bare være et tyndt stykke stof eller blonde.

Dog fandt jeg en fin bh i Magasins lingeriafdeling, som jeg godt kunne lide, så jeg tog den størrelse, som jeg plejer at bruge, prøvede den, og da den passede, gik jeg hen til kassen for at betale. Ekspedienten mente straks, at jeg altså ikke brugte den størrelse, som jeg ville købe, og insisterede på, at jeg skulle prøve en anden størrelse. Hun stak en 70C i hånden på mig, og jeg udbrød: “Jeg er i hvert fald ikke en 70C!”. Men hun insisterede, og jeg måtte medgive hende, at den sad fantastisk og meget mere behageligt end mine andre bh’er!

Jeg er nok ikke den første – og nok heller ikke den sidste – der har været ud for sådan en lille åbenbaring. Jeg har altid gået i H&M og købt 75A – for jeg er virkelig ikke barmfager, nærmere flad som en dreng – så det var noget af en overraskelse, da lingeriekspedienten påstod – og havde ret i – at jeg var en 70C!

Så nu vil jeg lige så stille begynde at skifte ud i bh-skuffen – og måske bliver det lidt sjovere for mig, nu når jeg rent faktisk ved, hvilken str. jeg bruger!

Er der andre af jer derude, som gik rundt og troede, I var én bh-størrelse, og så viste det sig, at I var en helt anden?

P.S. Jeg købte den bh, I ser Lara Stone har på på billedet – min er bare pink 😉

P.P.S. Jeg benyttede mig selvfølgelig også af, at der var 20 procent rabat i kosmetik-afdelingen, men mere om dét en anden god gang…

(billede fra thefashionspot.com)

30 kommentarer

 • Jeg var helt sikker på at jeg var en 70b – det viste sig så at jeg er en 65e. Noget af en åbenbaring :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I start tyverne (loong time ago) gik jeg og troede at jeg var en 75c….. Jeg var så en 75 e! Pænt større udgift og væsentlig større bryster – hello!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, bryster forandrer sig jo gennem hele livet, så engang i mellem skal bh-størrelsen op til revision!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudsigt, sad og tjekkede igår aftes, om man ikke kunne blive målt et sted – stoler mere på professionelle, end mig selv! 🙂

  Den er virkelig fin, den bh.

  – Kira

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Du skal helt sikkert få målt af en prof!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Man kan altså sagtens være en A/B skål i H&M og en C i en lingeributik. Det handler om, at størrelserne er meget forskellige og en A skål i H&M er derfor ikke samme størrelse som en A skål i en lingeributik, derudover har pasformen, materiale osv. også stor betydning for, hvilken størrelse, man skal bruge.

  Det er meget almindeligt at bruge en skål størrelse eller to større i en lingeributik end i H&M, det ser vi tit hos os i butikken (arbejder i H&M).

  Selvom jeg arbejder i H&M vil jeg til enhver tid anbefale folk at gå i en lingeributik og få lavet nogle mål. H&M bher er fine, men det er altså vigtigt at man er klar over, at man får, hvad man betaler for. Det kan godt betale sig at investere i nogle lidt dyrere kvalitetsbher til sine base-bher. Hvis man så vil skeje lidt ud, kan man supplere med nogle billigere fra f.eks. H&M.

  Hvis man har en rimelig stor barm, f.eks. D-skål eller mere – i H&M størrelser – så vil jeg anbefale at gå til en lingeributik, for der giver vores bher altså ikke helt det hold og støtte, som man har brug for. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Tak for info! Tror bestemt heller ikke, jeg er en 70C i H&M.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

   Ja fandt efter flere år med 75 d ud af at det faktisk var 65G der var perfekt. Lyder helt tosset.. Men kan under ingen omstændigheder passe noget fra H&M(heller ikke tidligere). Meget ærgerligt at de ikke går højere end c-d-segmentet, da en stor del af danske piger trods alt ligger derover.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, der er en del, der ligger ud over D-skål – mon ikke H&M finder ud af det snart 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria G

  I mange år hev jeg automatisk en 75C med hjem, indtil jeg fik virkelig god og sød betjening i Change og endte med min rigtige størrelse – 70E.
  Det kan så meget betale sig at få hjælp af nogen, der ved noget om det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig fin bh! Calvin Klein har noget virkelig flot undertøj, synes jeg 🙂
  Jeg ved lige, hvordan du har det med bh-størrelsen, har selv været ude for noget af det samme!

  Camilla, Scent of Fashion

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Calvin Klein er nemlig så fint – ikke for meget blonde og push-up. Ligesom jeg kan li’ det 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fra A til C er noget af en forskel:O Men det har også meget at gøre med hvilken slags bh man vælger. Den du har der er virkelig fin og den slags foretrækker jeg selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg brugte 75c i maaange år og hadede også at købe bh’er. Så blev jeg målt og det viste dig at jeg var en 70e (!?) og fik forklaret hvilket udskæring der var bedst til mig, og nu, selvom jeg stadig ikke ligefrem synes det er en fornøjelse at finde nye bh’er, kan jeg i det mindste gå ud fra butikken efter forholdsvis kort tid uden at have stået i flere timer og aset og maset i omklædningsrummet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, bh-shopping bliver heller aldrig en walk in the park for mig 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, rigtig fin blog du har! :-)) jeg er blevet fast læser, har du lyst til at besøge min og blive det samme er den http://www.amaliewulff.blogspot.dk her. glæder mig til at læse mere på din blog :-))))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Var selv til VIPsalg, og overvejede også om jeg skulle i undertøjsafdelingen, men jeg kunne simpelthen ikke overskue at skulle af og på med alt tøjet så sent på dagen. Vi fik købt et par julegaver, nye arbejdssko og jeg fik fyld op af origins i skabet… Dejligt med 20 %, det kan mærkes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Nej, det er ikke en fest at skulle skrælle alle lagene af for at prøve bh’er 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg troede på et tidspunkt at min str. var en 85 B men altså.. det viste sig at jeg var en reel 85DD (en VIRKELIG svær str. at finde! suk).
  Så jeg er blevet ret god til at få tjekket op på min str. nu er jeg “desværre” begyndt at skulle have en E -skål i nogle mærker.

  Dog er det også forskelligt fra mærke til mærke hvordan str. er – så prøv dem altid først og få hjælp – synes virkelig de er søde og gode til at se de små ting man måske overser, fx. om skålen går langt nok ind under armen osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg skal helt sikkert til at udforske andre mærker end bare H&M 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Haha! 😀
  Jeg overvejer at få det gjort, men mit store problem er, HVAD siger man?? “Øhhh hej! Jeg vil gerne ha målt mine bryster”….? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hehe, du kan vel sige, at du gerne ville have hjælp til at finde den rette bh-størrelse 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg troede jeg var en 75B, men så tvang mine veninder mig til at blive målt, jeg var så åbenbart en 70F! Det var lidt vildt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gik i den tro, at jeg var en str. 75A, men da H&Ms BH’er ikke rigtigt sad ordentligt på mig mere, gik jeg i en undertøjsforretning og blev målt. 65B, viste det sig så, at jeg er! Ret besværligt at finde den str. i omkreds, men hvor er det bare langt mere behageligt, når de sidder, hvor de skal 😉

  Hvad hedder den BH-model fra Calvin Klein? Superflot, ser den ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Den hedder vist Convertible Deep Plunge, mener jeg…
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Efterår