Pink camo

Den anden side af barselsmedaljen

mothers-day-editorials-3-copyTil APA, hvor jeg både gik til fødselsforberedelse og efterfødsel, fortalte vores underviser os om, hvordan de førstegangsgravide, hun underviste, nærmest havde en klap, der gik ned, der gjorde, at de ikke rigtig hørte efter, når snakken faldt på tiden efter fødslen – både hvad angår kroppens tilstand, men i den grad også det chok, det er at gå fra kun at skulle tænke på sig selv til komplet at tilsidesætte sine egne behov og være serviceorgan 24/7.

Som gravid er man så optaget af graviditeten og fødslen, at man nærmest ikke skænker det en tanke om, hvordan livet post-fødsel mon egentlig er. Jo, man ved da, at der er natteroderi, bleer, skrål og søvnmangel, men det er som om ens psyke luller én ind i visheden om, at det da ikke er så slemt.

Jeg er nu knap 2,5 måneder inde i min barsel, og jeg har fundet ud af, at jeg trives bedst, hvis jeg har aftaler i min kalender HVER dag. Jeg bliver simpelthen sindssyg, hvis jeg bare skal gå hjemme. For nogle lyder det måske stressende at skulle ud af døren med baby hver dag, men det er nu sådan, tiden går bedst for mig. Ellers sidder jeg bare hjemme og tæller ned til, at far kommer hjem og kan aflaste mig.

Gør det mig til en dårlig mor, at jeg ikke synes, at barsel er en fest? NEJ! Gør det mig til en dårlig mor, at jeg faktisk savner mit job og interaktion med andre voksne mennesker? NEJ! Men jeg har da slået mig selv oven i hovedet med, at jeg da er dybt utaknemmelig, når nu jeg ikke konstant nyder det privilegie, det rent faktisk er at kunne gå hjemme og passe sit barn (og der er sgu i for vejen mange ting, man kan slå sig selv i hovedet med, når man er nybagt mor).

Så jeg har sørget for at fylde kalenderen op med frokostaftaler, mødregruppe, viklegrams, strikkeklub, babybio… Og jeg skal have meldt mig til babysalmesang og babyyoga.

Og til alle jer barslende mødre, så kan jeg anbefale jer at læse Lortemors absolut rammende indlæg. I skal også unde jer selv at se “9 måneder”, hvor fire mødre fortæller om barsel helt uden filter (en af dem er min gamle chef, og det er simpelthen så sejt, at hun står og viser sin bolledejsmave med kejsersnit-ar frem!), og i efteråret havde P1 også fokus på den knap så idylliske barsel.

Hvordan oplever I/har I oplevet livet på barsel?

12 kommentarer

 • Ditte

  Amen! Jeg oplevede min barsel på præcis samme måde som dig. Gik til babysvømning, rytmik og stimulastik (kan anbefales :-)) og mødtes med mødregruppen en gang om ugen. Jeg startede på arbejde igen for ca 3 måneder siden og det føles super godt. Min datter hygger sig super meget i vuggestuen og jeg kommer ud og får noget voksen-snak og faglig udfordring – og har meget mere overskud til at være mor når jeg kommer hjem. Synes ikke en gang det er så slemt med natteroderiet når man kan sidde ved sit skrivebord med en kop kaffe det meste af dagen (ja min datter er 13 måneder og sover stadig ikke igennem, i hvert fald ikke hver nat).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Åh, er så glad for at høre, at jeg ikke er alene om at have det sådan. Jeg vil klart undersøge stimulastik, så tak for tip 🙂 Glæder mig til at komme tilbage til arbejde – netop det du nævner, at man kan drikke sin kaffe i fred, det glæder jeg mig til! Men der er lige 227 dage til, jeg skal tilbage på job – men hvem tæller 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Vildt god indlæg! Jeg har det på samme måde. Jeg har en baby på fire måneder, men jeg holder ikke traditionel barsel. Jeg skaber også plads til lidt arbejde ud over weekendture med mand og baby, baby yoga mm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det lyder som en godt løsning 🙂 Næste gang, jeg holder barsel, vil jeg klart undersøge, om der er mulighed for at lave en lignende model, som du har 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg håber at din kæreste også skal holde en god del barsel så, så det ikke er dig der står alene med de 10-12 måneder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det kan du tro 🙂 Min kæreste holder 4,5 måned.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  HØRT HØRT! Jeg går hjemme med min dejlige datter på 7 måneder og sørger også for at have planer HVER dag! Helst om eftermiddagen da det er den der føles længst. De dage vi ikke skal noget sidder jeg præcis som dig og tæller timer til far kommer hjem! Tror det er ganske normalt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Åh, jeg er så glad for at høre, at det nok er normalt 😉 Har nok bare haft en forskruet forestilling om, at man bare var sådan en “moder jord”, der bare stirrede forelsket på sit barn hele dagen, når man var på barsel. Så rammer realiteten sgu lidt hårdt, når man synes, det er lidt ensformigt og kedeligt 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dot

  Jeg har 2 børn på 7 og 14. Og husker godt det med at man går op i sin graviditet så meget at man lissom ik fatter at det resten af livet der bliver ændret. Jeg var ret vild m barselslivet, men jeg taler i forvejen til mig selv, så der var ikke den store ændring😂 hvis jeg har et råd jeg ville ha haft selv, så er det at gøre præcis som man har lyst til. Gør det nemt for digselv, du har resten af livet til at undersøge hvordan man laver 17 forskellige brød med surdej. Om jeg fatter hvorfor vi slider os selv halvt ihjel fordi vi nu føler at alt skal være perfekt. Baby er da i hvert fald komplet ligeglad. Det er helt sikkert!
  Rigtig go barsel og husk rødvinen, det er jo fredag!
  Kh Dot

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jamen, det er heller ikke fordi, jeg har ambitioner om at bage og holde hjemmet pletfrit 😉 Det er nok bare det der med, at det er ret ensformigt at passe en baby 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Jeg elskede at være sammen med min søn, men følte det ensom af HT. Derfor sørgede jeg også for at have sociale ting i hverdagen. Først var det rart at komme tilbage til job. Nu savner jeg mit barn og ærger mig over at jeg kun er sammen med ham i 2-3 af hans vågne timer hvert døgn. Tiden går alt for hurtigt og jeg ville ønske jeg havde nydt min tid med ham mere. Nu er tiden knap. Trætte tanker fra en mor der savner sit barn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg nyder det skam også 🙂 Men ja, det ændrer nu ikke på, at det kan være ensformigt og ensomt! Næste gang, jeg skal på barsel (hvis der bliver en næste gang ;)) vil jeg undersøge, om der ikke er mulighed for, at jeg kommer tilbage på nedsat tid, det tror jeg bliver en god løsning for mig – jeg kommer på arbejde, men får også lidt mere tid med min søn.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink camo