Gucci-licious

En modebloggers guide til billedbehandlingsprogrammer

En læser lagde en kommentar med en request om, at jeg fortalte lidt om billedbehandlingsprogrammer. Jeg er på ingen måde ekspert på området, men nu kommer mine erfaringer i hvert fald, så kan I bruge det eller lade være 😉

Selv bruger jeg Adobe Photoshop CS3. Jeg lærte the basics om Photoshop på mit studie, og så er min brug af programmet ligesom blevet hængende. Det er et ret avanceret program, som “the pros” bruger til avanceret billedbehandling og retouchering – I kender vel alle udtrykket, at nogen er “photoshoppet” for meget. Programmet er ret pricey…cirka 2500 kroner skal man af med.

Men hvis man kun skal bruge billedbehandling på mode-bloggingniveau, så er det nok mere optimalt at se sig om efter et andet program. De funktioner, man skal bruge, og som jeg selv mest bruger, er beskæring, kurver, levels, lag,fritlægning af objekter, tekst, farvebalance og brushes – og det er der andre programmer, der kan levere – ganske gratis.

PC World og adskillige andre kyndige websites anbefaler programmet GIMP som et udemærket gratis alternativ til Photoshop. Jeg har ikke meget erfaring med GIMP, men jeg downloadede programmet for at se, hvordan det fungerede, og der er mange af de samme funktioner som Photoshop blandt andet lag, som jo er yderst praktisk. Den version, jeg downloadede, var desuden på dansk – det er også meget rart…Brugerfladen er dog en smule anderledes fra Photoshop, så jeg kunne ikke få helt de samme resultater, som jeg plejer, men med lidt øvelse skulle det nok gå…Men igen, jeg er ikke nogen GIMP-ekspert, så vær søde at søge hjælp andetsteds, hvis I beslutter jer for at give jer i kast med GIMP 🙂

Er jeres behov lidt mere basic, det vil sige beskæring og eventuelt lidt farvebalance, så kan jeg varmt anbefale franske Photofiltre, som også kan fås på dansk – og også ganske gratis. Dette program bruger jeg selv, hvis jeg hurtigt skal gemme og beskære et screenshot – det er lidt hurtigere om at starte op, end Photoshop er.

Endelig så er der Microsoft Paint, som skulle være på de fleste computere med Windows. Det er ikke helt nemt at arbejde i med hensyn til opbygning af billeder til blogindlæg, synes jeg – blandt andet fordi der ikke er lag. Jeg mener, Tinetush bruger/brugte Paint – er dog ikke sikker…

Jeg håber, det var en hjælp 🙂 I må endelig lægge en kommentar, hvis I har spørgsmål eller andre forslag til billedbehandslingsprogrammer.

6 kommentarer

 • Lasse Nord

  Picasa 2 er også utrolig godt, utrolig gratis, og utrolig nemt!Det tager alle billed- og videofiler og gemmer dem som kopier i programmet, så du har dem alle samlet på et sted! Så kan du redigere dem med forskellige klassiske effekter etc. og så kan man vælge at gemme ændringerne permanent på computeren (kan fortrydes efterfølgende) så det redigerede billede dukker op andre steder end i programmet. Picasa er udviklet af google, og jeg vil stærkt anbefale det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Tak for tippet, Lasse. Det er hermed givet videre./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeanne

  Tusind tak for hjælpen, det vil jeg prøve at lege lidt med når jeg får tid – GIMP ser en anelse avanceret ud nemlig :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det var så lidt, Jeanne 🙂 God fornøjelse med GIMP – du må endelig give lyd fra dig, hvis du beslutter dig for at starte en blog op ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Advo

  Cool, tak for foreslagene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det var da så lidt :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gucci-licious