Draperet nederdel fra Cheap Monday

Forårsruller

Sprøde og gyldne forårsruller.

Wrappingen til forårsruller, der gør dem åh-så-sprøde. Find dem i frysedisken hos din lokal asiater. Fås i forskellige størrelser.

De udblødte og grundigt drænede glasnudler klippes kortere, så de er mere mundrette.

En tørret skyøre-svamp til venstre og en udblødt til højre. De vokser MEGET!

Skyøre-svampen skæres ud i tynde, tynde strimler.

Det færdigrørte fyld er klar til at blive rullet.


Se, hvordan jeg ruller forårsrullerne 🙂

Forårsrullerne bobler lystigt i frituren. Jeg vil så gerne have en fritøse, men en stor gryde er nu udmærket til formålet. Vær beredt på, at hele hytten stinker af friture – men det er ulejligheden værd 😉

Læg rullerne til afdrypning på køkkenrulle.

Klar til servering!

Aftenens tallerken. Jeg var lidt doven og serverede forårsrullerne med lidt salatblade, agurk og gulerod. Andet godt tilbehør til forårsruller er grøn papayasalat eller pomelosalat. Ellers serverer jeg altid risnudler og sød chilisauce til. Men forårsrullerne kan sagtens nydes alene som snack 🙂

I går aftes lavede jeg forårsruller, som er en ret, der altid falder i god jord hos dem, jeg serverer dem for. And who can blame them? Sprøde udenpå, saftige indeni og helt igennem velsmagende! Det tager ret lang tid at lave forårsruller – især hvis man er ene mand i køkkenet – så forårsruller er bestemt ikke hverdagsmad. Men jeg synes, forårsrullerne er besværet værd, så jeg spenderer gerne flere timer i køkkenet. Jeg havde inviteret min søster over, der agerede køkkenassistent og kameramand 🙂 Så gik det lidt hurtigere med at få hakket alt fyldet og rullet forårsrullerne.

Nedenstående opskrift er sådan min familie altid har lavet forårsruller, men alle har deres egen version. Du kan variere forholdet mellem kød og grøntsager efter dine egne præferencer. I min opskrift er der ret meget grønt i forhold til kød. Alternativt kan du fx bruge hakket kylling i stedet for svinekød. Nogle kombinerer krabbekød, rejer og svinekød. Brug forårsløg i stedet for almindelige løg for et grønt indslag. Nogle fylder kartofler eller hvidkål i. Tofu og bønnespirer er godt fyld til vegetarerne. Variationerne er uendelige – og helt op til din smag. Men jeg kan garantere, at når først man har smagt hjemmelavede forårsruller, så kan man ikke vende tilbage til dem fra frysedisken i supermarkedet 😉

Forårsruller a la Maria (ca. 5o stk.)
100 g tørret skyøresvamp (fås i de fleste asiater-bikse)
100 g tørrede glasnudler
300 g frosne rejer (optøede)
700-1000 g hakket svinekød
750 g gulerødder
2 løg
1-2 fed hvidløg (evt. mere hvis du er meget glad for hvidløg)
3 æg
friskkværnet peber
3 spsk fiskesauce
1 pakke med 50 ark spring roll pastry
1 æg til  pensling
1,5-2 liter olie til stegning

Sådan gør du:
1. Sørg for, at de tynde wrapping-ark og rejerne er tøet op.
2. Forbered fyldet: Hæld de tørrede skyøre-svampe i en stor skål og hæld kogene vand over. Gør det samme med glasnudlerne. Lad dem ligge i blød, mens du ordner gulerødder, løg og hvidløg.
3. Skræl gulerødderne, skyl dem og skær enderne af. Riv gulerødderne. Det gøres hurtigst, hvis du har en foodprocessor med rivejern. Ellers må du i gang med det gode gamle rivejern. Pres væden ud af gulerødderne ved at knuge en håndfuld reven gulerod hårdt i din hånd. Det er vigtigt, at alle ingredienserne til fyldet er ret tørt, ellers trænger fugten igennem wrappingen, og de vil revne under stegning.
4. Hak løg og hvidløg fint. Kom revne gulerødder, hakket løg og hvidløg ned i en stor gryde eller meget stor skål.
5. Dræn glasnudlerne i en si eller et dørslag. Gør det samme med skyøre-svampene.
6. Svampene skæres i strimler. Hvis svampene er meget store, skæres de i mindre stykker. Hæld svampene i gryden, hvor det andet fyld ligger.
7. Klip glasnudlerne kortere med en saks. Knug vandet ud, og hæld nudlerne i gryden med fyld.
8. De optøede rejer knuses i en morter. Pres væden fra og kom i fyld-gryden.
9. Tilsæt det hakkede kød, æg, peber og fiskesauce. Rør grundigt til en jævn masse.
10. Rul forårsrullerne som anvist i videoen ovenover.
11. Hæld olien i en stor gryde. Olien er varm nok, når den syder om en tændstik, som du stikker ned i.
12. Steg forårsrullerne ved middelvarme. Jeg stegte otte ad gangen. Når de er gyldne, tages de op og lægges til afdrypning på køkkenrulle.
13. Server forårsrullerne med dip i form af sød chilisauce eller den vietnamesiske nuoc mam.


Forårsrullerne kan sagtens fryses ned. Tø dem op, og varm dem i ovnen, så er de så gode som nye 🙂

11 kommentarer

 • Åh Maria, du er bare SÅ sød at høre på! 🙂
  Man kan slet ikke lade være med at smile(og det er ikke dårligt ment)..
  Rigtig fin video!

  //Michelle
  MichellesModeslam.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Forårsruller er bare mums!
  Rigtig sejt at du har lavet dem fra bunden af, men du virker også ret skrap til at lave mad – tror det ville ende galt for mig, hvis jeg skulle lave dem fra bunden af, trods man siger at øvelse gør mester. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Så skrap er jeg nu ikke 😉 Lige så ofte mislykkes jeg med at lave mad – det ser I bare ikke her på bloggen 😉 Så derfor fremstår det måske som, at jeg er god til at lave mad. Det er ren trial and error!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man bliver jo helt sulten af det der 🙂
  Det må jeg virkelig prøve! Tror det skal være iaften hihi Netto here I come…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tror desværre ikke, du kan finde alle ingredienser i Netto 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Jeg ELSKER dine madindlæg!

  Jeg ligner dig virkelig meget mht mad! Der er ikke noget bedre end hjemmelavet mad af lækker kvalitet. Nu bor jeg hjemme og går i gymnasiet så det er ikke mig der står for maden hver dag, men jeg kan ikke vente med at komme rigtig igang i mit eget lille lækre køkken når jeg engang (snart) flytter hjemmefra 😉 Hurra for super super inspiration!

  Kærligst Klara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tak! Det er godt med respons på mine mad-indlæg også 🙂 Og jeg plejede altid at hjælpe min mor i køkkenet, da jeg boede hjemme – det er så hyggeligt 🙂 Men det er helt klart dejligt at være herre i eget køkken 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vanja

  UHM de ser lækre ud!,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Lige om lidt kommer min Odense-lillesøster, der skal overnatte hos mig, og så skal vi guffe forårsruller. Neglelakken, jeg har på, hedder “Big Spender” og er fra Essie. Jeg fik den i en […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Draperet nederdel fra Cheap Monday