Dinner @ Cofoco

Boller i karry med kokosmælk og mangochutney

PhotobucketI går kom min søde søster forbi, så vi kunne lave aftensmad sammen – hun kommer over cirka en gang om ugen, det er så hyggeligt, og vi prøver ofte nye retter eller i hvert fald gør lidt ekstra ud af det og laver fx en steg 🙂

Min søster trængte til et lille afbræk fra sin eksamensopgave, og jeg trængte til en pause fra de rugbrødsmadder, jeg har levet af, da jeg ofte ikke orker at lave varm aftensmad, når det kun er til mig – jeg får nemlig varm frokost på arbejde.

I går havde jeg så allerede fundet en opskrift, som jeg ville afprøve. Den er fra denne uges ALT for damerne (nr 2/2012), hvor Mira Arkin hver uge leverer opskrifter til nem hverdagsmad. I denne uge er der asiatisk tema, og det er jo lige mig 🙂 Har lyst til at prøve hver eneste opskrift!

Denne ret er en traditionel, dansk ret, der har fået et asiatisk twist – hvilket med det samme vakte min nysgerrighed. Jeg elsker en “original” omgang boller i karry, men hvis man kan lave lidt variation over den, så er jeg all for it. Mange synes måske, det er en smule blasfemisk at pille ved en klassiker – men gi’ den et forsøg 😉

Som sagt er opskriften fra denne uges ALT for damerne (02/2012), men jeg har tweaket den en smule efter mine smagsløg – I får opskriften, som jeg lavede den.

Boller i karry med kokosmælk og mangochutney
(2 pers. + evt. rester til en person til dagen efter)

Du skal bruge:
2 løg
400 g hakket kyllingekød
½ dl rasp
1 æg
1 tsk groft salt
1/4 tsk sort peber
2 spsk neutral olie
1 spsk karrypulver
1 spsk hvedemel
1 dl vand
1 dåse kokosmælk
3 spsk mangochutney
evt. lidt chilisauce, fx sriracha
evt. en smule fiskesauce
1/2 bundt forårsløg

Tilbehør:
Kogte ris
Ekstra mangochutney

Sådan gør du:
1. Pil løgene. Riv et halvt løg, og sæt det til side til farsen. De resterende 1½ løg hakkes fint.
2. Bland det revne løg med kødet, rasp, æg, salt. Kværn godt med sort peber i. Rør farsen godt sammen. Form dem til kødboller på størrelse med golfbolde, og læg dem på en tallerken.
3. Varm olien på en sauterpande. Kom resten af løgene i, og steg ved middel varme i 2 min. Rør i dem af og til. Drys karry over, og svits i 1 min. Drys mel over, og vend det rundt i løgene.
4. Tilsæt vand, kokosmælk og mangochutney. Rør det sammen. Når saucen begynder at koge, kommer du forsigtigt kødbollerne i, så de ligger i panden i et lag. Kom låg på sauterpanden, og lad det simre i 15 min. Efter 5 min. kan du forsigtigt skubbe rundt på kødbollerne, så de bliver jævnt tilberedt.
4. Smag saucen til med salt, peber og evt. chili- og fiskesauce. Hvis saucen er for tyk, så tilsæt en smule vand. Snit forårsløgene fint, og drys dem over ved servering.

NOTE: Der var udsolgt af stærk mangochutney i mit lokale supermarked, så jeg blev nødt til at købe den søde version. Den gjorde retten en tand for sød til min smag, så derfor tilsatte jeg chili- og fiskesauce for at gøre saucen mindre sød.

Du kan tilsætte grøntsager til retten, fx peberfrugt, svits dem på panden, inden du svitser løgene.

13 kommentarer

 • Uhm, det ser lækkert ud. Bare man kunne lide karry! 🙂

  Forresten, tror du har lavet en fejl. Du snakker om sauterpande, og så skal der i nr. 4 låg på gryden. Mener du ikke sauterpanden? Blev en smule forvirret. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Karry er da vildt godt 😉
   Tak, retter lige i teksten.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh hvor ser det lækkert ud! Skal jeg helt sikkert lave snart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det ser bare SÅ lækkert ud.. Bliver nødt til at afprøve den opskrift snart 🙂 Må også lige rose din blog generelt, synes det er nogle super fine billeder du tager og nogle gode indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Yay, prøv den 🙂 Og tak for de søde ord 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma S.

  Lavede den til aftensmad i dag, og det smagte virkelig, virkelig godt! Tak for opskriften 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser lækkert ud. Lige nu, bor jeg midlertidigt i Kine, og jeg sidder og tænker på, hvad jeg kan lave af med de ingredienser her er, som ikke er kinesisk.

  Tror det bliver boller i karry i aften 🙂

  http://www.shoppingspree.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Petersen

  Fantastisk opskrift o:) Hvis man vil finde flere alternative opskrifter på boller i karry er http://www.bollerikarry.com også absolut anbefalelsesværdig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Iiih 🙂 Har lige spist aftensmad, og nu hviler jeg bare. Mht aftensmaden, så kan jeg kun anbefale denne ret. Mmhh! Elsker stærk/krydret asiatisk mad, og elsker hverdagsretter med et twist. Så denne ret […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dinner @ Cofoco