5 favoritter i januar 2015

Om lipliners

 photo lipliners_1.jpg
Da jeg for nylig viste min kærlighed til læbeprodukter på Instagram, blev jeg spurgt ind til lipliners, så derfor får I dette indlæg dedikeret til læbeblyanter, som de jo også hedder 😉 Jeg troede egentlig ikke, at jeg gjorde det store i lipliners, men efter et kig i samlingen kunne jeg alligevel konkludere, at jeg altså har en god håndfuld 😉

Min holdning er klart, at lipliners er den post, hvor man ikke behøver at bruge det helt store beautybudget. Mærker som GOSH, L’Oréal Paris og Rimmel har alle et hæderligt udvalg, og så tyer jeg kun til de dyrere mærker, hvis jeg skal have en mere specifik farve, som budgetmærkerne ikke kan levere.

 photo lipliners_2.jpg photo lipliners_3.jpgMed hensyn til farver, så kommer det jo meget an på, hvilke læbestiftfarver, du plejer at gå med, men jeg synes i hvert fald, at man skal have tre farver: En rød, en lyserød og en nude (den nude fra No 7 har Lisa Eldridge selv designet, så den har jeg selvfølgelig!) – så er man rimelig godt dækket ind. Så kan man senere hen udvide med orange, bærfarver, koral og neonpink, hvis man er til det 😉

Funktion og påføring
En lipliner har mange funktioner, og igen er det ikke alle, der har de samme behov. Lipliners er gode til:
– At forhindre, at ens læbestift “bløder” ud i de fine linjer omkring læberne
– At snyde læberne en smule større *Kylie Jenner I’m looking at you* 😉
– At forlænge holdbarheden på din læbestift
– At skabe et mere “poleret” læbestiftlook med skarpere kanter

Da jeg ikke rigtig har fine linjer eller små læber, så er det klart de to sidste punkter, som jeg lægger vægt på. Det er bestemt ikke hver dag, jeg bruger lipliner, det er mere til festlige lejligheder, hvor jeg vil have et ekstra poleret look med god holdbarhed.

Jeg lægger lipliner på to måder: Enten tegner jeg kanten op og blender godt med en læbepensel, så der ikke er en hård linje, når min læbestift fader ud i løbet af dagen. Eller også tegner jeg læberne op og maler læberne helt med min lipliner, hvis jeg vil have ekstra holdbarhed. En lipliner kan også sagtens bruges alene 🙂

Gå efter en cremet konsistens, da der ikke er noget værre end en “tør” lipliner, der nærmest hiver i læberne, når man påfører dem. Mange lipliners kan fås som twist-up, men jeg har personligt ikke noget mod dem, der skal spidses, og de bliver altså lige tanden mere præcise 😉

Farveløs lipliner
Jeg har en farveløs lipliner fra The Body Shop, som selvsagt passer til alle farver. Det giver lidt sig selv, at man ikke kan snyde læberne større med den, og at den mest er til for at forhindre, at læbestiften bløder – det er dog lidt svært at se, hvor på læberne man har påført den, da den er farveløs, og jeg må indrømme, at jeg foretrækker at bruge dem med farve!

 photo lipliners_5.jpg
Til sidst vil jeg lige anbefale to læberelaterede produkter: Prep + Prime Lip fra MAC er den perfekte primer før læbestiftpåføring. Oprindeligt synes jeg, at det lød lidt overflødigt med en læbeprimer, men den gør virkelig læberne jævne og får farven til at holde meget længere. En læbepensel med hætte er også et must til tasken, så der kan genopfriskes på farten – jeg har en fra & Other Stories.

Mit næste liplinerkøb skal klart være en mørkerød. Jeg mener, jeg havde en fra MAC, men jeg kan ikke finde den. Jeg overvejer, om den skal være fra Urban Decay – jeg elsker nemlig deres 24/7 eyeliners, så mon ikke deres 24/7 lipliners kan noget?

Hvilken lipliner foretrækker du?

Dette indlæg indeholder affiliate-links

8 kommentarer

 • TAK! 😀 Jeg har min første lipliner tilgode og det var netop derfor, jeg spurgte på insta, om du ville skrive lidt om dem. Om man skulle spare eller spendere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Klart spare – men spendere på de farver, som ikke kan fås hos de budgetvenlige mærker 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg har kun to liplinere – en farveløs fra Rimmel og så en lyserød-nude fra Maybelline. Jeg leder efter en true nude en af slagsen, og det kunne da være det skulle være den fra No7! Når selveste Lisa Eldrige har designet den! Har du købt den over nettet eller? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Katrine
   Jeg har købt den i Boots i lufthavnen i Dubai – hvis du snart skal til London/kender nogen, så kan du også få den i Boots i London 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Ah perfekt tak for svar! – Boots sender jo også til Danmark nu over hjemmesiden så måske jeg skal ligge den i kurven 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det skal du helt sikkert gøre 😉 Har linket til den i indlægget 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej
  Har et spørgsmål til den der er blå/hvid. Kan se den er fra MAC, men er det en limited edition? Og hvad hedder farven, den er ret perfekt lige den jeg mangler

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Maria
   Ja, den er fra MAC og er fra deres Hey Sailor-kollektion – den hedder “Shore Leave” og var limited edition 🙁
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 favoritter i januar 2015