Chloë Sevignys nytårs-outfit

Er ss09 en trend-løs sæson?


Jeg faldt over et tankevækkende indlæg henne hos disneyrollergirl, hvor ELLE UKs redaktør har proklameret: “This is the ‘NO TREND’ season. There are some amazing pieces out there – forever pieces – but no significant big trends to follow.” Dette bliver fulgt op i introduktionen til catwalk-tillægget, der medgiver, at ss09 har større fokus på at opdatere klassikere fremfor at følge nye trends.

Modemagasiner sælger sig selv på og lever af at lancere nye trends, så umiddelbart lyder det lidt kamikaze-agtigt at give trends dødsstødet i den kommende sæson. Det svarer jo lidt til at sige, at der ikke kommer noget nyt det næste halve år, så lad være med at købe bladet!

På den anden side ville det virke lidt tankeløst at opfordre os til at udskifte hele garderoben med sæsonens tyve hotteste tendenser, når de mest (mis)brugte termer i modejournalistik er “recession chic”, “dressing up when the Dow is down” og “krisen kradser” (den er nok bare overbrugt i journalistik generelt! Hvorfor kan krisen ikke klø, rive, flå, ridse eller skrabe?).

Så hatten af for ELLE UK der tør gå nye, utraditionelle veje. Det kunne være, man skulle holde øje med bladet og se, hvad de så fylder alle modesiderne ud med…Se selv et trendløst modemagasin er en sællert i mine øje – men det er måske det, der skal til i disse krisetider?

(billede fra et gammel Vogue Paris via modopixaat.blogspot.com)

7 kommentarer

 • Kia

  Man kunne jo også argumentere for at trends på en eller anden måde er klassikere, da trends ofte er genbrug fra andre tider..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, trends er jo langt fra genopfindelsen af den dybe tallerken 😉 Men alligevel har modemagasinerne jo hver sæson nogle nøgle-tendenser, som de pusher – men måske de ikke vil pushe så ivrigt denne sæson…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Damkjaer

  Det er pudsigt du skriver dette indlæg. Jeg sad i dag og ville lave nogle collager med den nye sæsons trends, men jeg kunne ikke finde nogen virkelig gennemgående trends. Selvfølgelig var der nogle, men ikke som i de andre sæsoner, hvor trendsne har været meget mere fremtrædende..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hmmm, så kan der jo være noget om snakken…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg købte Elle UK forleden netop i håbet om at se lidt af sæsonens nye tendenser – og hvor blev jeg skuffet over deres “der er ingen trends”-attitude! Særligt fordi bladet OG runway tillægget alligevel indeholder en sektion om sæsonens trends (sportswear, the Helmut Lang effect, new innoncence, one world, forever pieces osv)… Indrømmet, de er ikke revolutionerende og nye (eller særligt inspirerende for den sags skyld), men de bliver alligevel udråbt. Og det er vel enten eller…?Og her har jeg styrtet land og rige (det engelske altså!) rundt for at opstøve et Elle Collections. Men med den attitude er jeg ikke sikker på, at jeg gad bruge penge på det (men nu skal jeg købe det til arbejdet, når jeg finder det, så købes skal det jo…)Tankevækkende indlæg!mvhMette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg købte Elle UK forleden netop i håbet om at se lidt af sæsonens nye tendenser – og hvor blev jeg skuffet over deres “der er ingen trends”-attitude! Særligt fordi bladet OG runway tillægget alligevel indeholder en sektion om sæsonens trends (sportswear, the Helmut Lang effect, new innoncence, one world, forever pieces osv)… Indrømmet, de er ikke revolutionerende og nye (eller særligt inspirerende for den sags skyld), men de bliver alligevel udråbt. Og det er vel enten eller…?Og her har jeg styrtet land og rige (det engelske altså!) rundt for at opstøve et Elle Collections. Men med den attitude er jeg ikke sikker på, at jeg gad bruge penge på det (men nu skal jeg købe det til arbejdet, når jeg finder det, så købes skal det jo…)Tankevækkende indlæg!mvhMette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Mette,Ja, det er lidt mærkelige at sige det ene og så gøre det andet!Du må lige vende tilbage med en anmeldelse af Elle Collections og sige, om det er pengene værd./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chloë Sevignys nytårs-outfit