Rützou aw09

Bladkrig?


I går kunne Mediawatch fortælle, at Cover har fået ny chefredaktør. Det er Sara Sievers, tidligere redaktionschef hos Eurowoman, der sætter sig i chefredaktørstolen i stedet for Frederik Bjerregaard, der bliver editorial director.

Redaktørskiftet er et led i en relancering af Cover, der i sommeren 2008 gik fra at være et unisexmagasin til et kvindemagasin. Det fik deres oplag til at stige 40 procent, men Cover har endnu ikke kastet et overskud af sig. Et par måneder efter kom Elle på banen, så der er blevet trangt i den bladhylde, hvor der før kun lå Costume og Eurowoman.

Mediawatch kunne desuden diske op med følgende betragtning, der er noget tanke- men også urovækkende:

Frederik Bjerregaard er ikke overbevist om, at der er plads til både Eurowoman, Costume, Elle og Cover. De appellerer nemlig alle fire til nogenlunde den samme målgruppe.

Det er en barsk konstatering, som dog er meget realistisk i disse tider, hvor finanskrisen lurer bag enhver avisoverskrift. Men hvem, hvis nogen, ender med at bukke under?

Hvis det stod til jer, hvilket blad måtte absolut ikke blive offer i bladkrigen? Og hvilket magasins død ville I ikke sørge synderligt over? Hvorfor?

31 kommentarer

 • LVP

  For mit vedkommende må costume absolut ikke bliver offeret, jeg synes helt klart det er det bedste dankse modemagasin. Udover costume køber jeg hver måned et andet modemagasin, og der plejer jeg så at vælge et af de 3 andre, og jeg er faktisk begyndt at blive lidt glad for dansk ELLE, de er ved at komme efter deres knap så gode start.Hvem af dem der bukker under har jeg ingen idé om, bare det ikke bliver costume! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Det er da for sørgeligt, hvis Cover skal dø! Det er da slet ikke det samme som Elle og Costume, og jeg synes, Cover har supermange gode interviews og artikler. Det ville være sindssygt ærgeligt, hvis det blad holdt op med at være.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg læser Cover hver måned, men ærlig talt er jeg lidt træt af deres arrogance. Måske de skulle være det første offer? Selvom de har nogle mere flotte editorials!/Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Jeg så meget nødigt, at Eurowoman forsvandt, det er nok det blad jeg køber oftest (ok hver gang). Jeg synes Elle minder meget om Costume og Eurowoman, og jeg ville savne det mindst, da det er nyt. Cover ville jeg ikke gide købe hver gang, men jeg ville helst ikke have, det forsvandt, da det er lidt anderledes end de andre.Jeg køber for det meste en til to blade om måneden, men det sker oftere end før i tiden, at jeg køber et tredje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg ville blive meget ked af det, hvis Cover forsvinder fra markedet. Til gengæld kan de godt pakke Elle sammen for min skyld – jeg synes ikke det har noget at byde på, som man ikke kan finde i andre danske magasiner, og hvis jeg endelig læser det, bliver det Elle UK eller svensk Elle.Hvad siger du selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg kunne godt undvære alle udover Costume og Eurowoman, som jeg synes er to blade der til sammen giver det jeg har brug for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ASH

  Elle og Cover er klare keepers efter min mening, hvorimod Eurowoman lettere kunne fordufte, efter min mening. Deres målgruppe er en anden type end mig selv, og jeg synes, de appelerer mere til den lidt ældre del af den kvindelige danske befolkning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tinetush

  Jeg kunne faktisk bedre lide Cover da det var unisex. Der var bare lidt mere at komme efter synes jeg, lidt mere variation. Men det er dog stadig det blad jeg fortrækker af de 4. Måske fordi der indtil nu ikke rigtig har været bytten frem og tilbage på posterne som chef-mode etc. redaktør posterne.Derudover hører de ikke under et forlag – ihvertfald ikke på samme måde som eurowoman og costume som egentlig hører under det samme forlag.Jeg ved ikke om det er derfor men de to blade virker også bare så ufattelig ens. samme artikler, samme trend rapporter. Jeg kan ikke skelne dem fra hinanden. Og ville egentlig også helst have et det var et af dem der skulle afgå ved døden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christa Ea

  Jeg ville ærge mig allermest, hvis Cover måtte være nødsaget til at lukke ned. Jeg har abonnement på både Costume, Eurowoman og Elle, men ingen af disse formår at nå lige så dybt ind under huden på modeverdenen som Cover. Cover er det mest afvigende magasin på gaden (i DK i hvert fald) og det er altid hos dem, jeg bliver positivt overrasket – fx med deres flotte og eksperimentelle layout.Til gengæld synes jeg ikke Elle endnu har bevist, at de kan noget synderligt ekstraordinært. De er jo nærmest en tro kopi af Eurowoman og Costume.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg ville personligt ikke savne Elle. Jeg så virkelig frem til det første nummer, og jeg må indrømme, at jeg er blevet skuffet hver gang, de har sendt en nyt nummer på gaden.Eurowoman har altid haft en stor stjerne hos mig, Costume har gjort det fantastisk og fik mig næsten overbevist om, at de er de bedste. Synes det skifter fra måned til måned, hvem der rammer bedst og har de flotteste reportager. Cover er sig selv – og jeg håber da, at de bibeholder en del af deres særpræg på trods af transformationen fra unisex til kvindemagasin. SÅ – Elle – – – pladsen er optaget!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Danielle

  jeg synes at de nye elle er fantastisk! jeg synes de kommer fint rundt om det hele; mode, beauty, design, sundhed, rejser.. osv.costume er mig en anelse for provins mutter, og cover er for indspist (det er fandme altid de samme fotografer / stylister og de dér rädselsfulde billeder af fulde folk og deres venner fra acne)- d.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  eurowoman og costume har bare at hænge i, ellers ved jeg simpelthen ikke hvad jeg gør. synes cover er lidt for ‘internt’ og overlegent hvis det giver mening. og elle – been there, done that!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej alle, Interessant at høre jeres tanker og meninger som, heldigvis, er jeg fristet til at sige, er meget forskellige!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ceciliej

  For min skyld måtte Cover gerne pakke sammen – og efterhånden også eurowoman. Mine favoritter er helt sikkert Elle og Costume.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg læser fast både Cover, Elle og Costume hver måned så jeg vil blive meget ked af det hvis et af de tre ryger. Til gengæld syntes jeg ikke specielt godt om Eurowoman. Det er slet ikke lige så professionelt som de tre andre, og bladet overrasker mig ikke. For mig er det i samme kategori som Sirene og Woman –> Ligegyldige dameblade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Wow, det er ikke rigtig til at se en rød tråd i jeres besvarelser – men det er jo kun godt! Så er der ikke nogle magasiner, der med sikkerhed er dødsdømte!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Jeg vandt et års abonnement på costume, så det læser jeg hver måned, men det er egentlig det kedeligste imo. De fleste af deres nyheder osv. er ting man selv har kunne læse rundt om på nettet, så det er lidt fjollet at betale for at læse det igen. Så de skulle helst ryge, imo.Cover rammer slet ikke min stil, og jeg synes generelt de er lidt for selvfede, så det køber jeg egentlig aldrig. Men det er ret forskelligt fra de tre andre, så det ville vel være ærgerligt hvis de lukkede.Eurowoman og elle er mest mig, dem køber jeg næsten hver måned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Indtryk/Udtryk

  Uh. Den er svær! Synes, alle 4 er rigtig, rigtig gode – men tror, alligevel at min favorit er Eurowoman!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalie

  Jeg har intet forhold til Cover, så jeg ville være ligeglad, hvis det magasin led bladdøden.Eurowoman synes jeg tilgengæld er rigtig godt og helt klart min favorit af de danske modeblade.Costume læser jeg også af og til, men jeg bliver ofte skuffet. På det seneste har det virket som om, at det er bagefter i forhold til Eurowoman. Tit har tingene været vist/artiklen skrevet/tipset givet måneden før i Eurowoman. Jeg har kun fået læst et par numre af Elle, så har ikke rigtig noget indtryk af det endnu, men det slår mig som en blanding af Eurowoman og Costume…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Så var der to, der havde Eurowoman som favorit! Jeg må konstatere, at der ikke er nogen klar vinder…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maame

  Jeg synes at Cover er den mest internationalt og ‘edgy’ af mode bladene. Den ligger inden imellem Dansk og Costume. Den må blive! Eurowoman er også meget god, men kun fordi Camilla Frank er nu chefredaktør. Costume var aldrig det samme after Frank forlod bladet.Hmmm, Elle har nok en masse penge bag sig. Hvis jeg skulle vædde vil jeg sige at Costume er den i mest fare.Jeg må også sige at danske modeblade er alle sammen af rigtig god kvalitet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Du har ret: Cover er nok mest edgy, men dermed også nichepræget, og det er jo svært at øge oplaget, for en niche kan ligesom ikke blive større, end den er. Jeg frygter lidt, at for at overleve, så må Cover blive mere mainstream…Men det håber jeg ikke, er tilfældet!Jeg tror nu ikke, at Elle har SÅ mange penge bag sig. Aller, som ejer Elle, har allerede lukket en håndfuld blade og fyret 11, og direktøren har tidligere udtalt, at hvis et blad ikke kan betale sig, så er de ikke langsomme til at lukke det ned…Og er enig i din konklusion: Vi danskere er rigtigt blevet forkælet med gode modemagasiner. En del svenske bloggere køber også Costume og Cover, fordi der ikke er noget tilsvarende i Sverige, der er vist kun Elle…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Man glemmer tit at Costume’s målgruppe alder faktisk er 32 år. Det er i hvert fald blevet mere og mere dameblad, for mit vedkommende. Og hvad er det der med, at så længe det er dyrt er det fedt. Det lænder sig alt for meget op af, at rende i lot29, holly g, birger c og kassandra, og finde det nemme og dyre. Hvad med at bruge lidt energi på at finde det bedste af det bedste. De sætter sig selv fast i dumme bokse.Eurowoman gør et bedre arbejde med at bryde lidt ud af disse bokse, og vælge tingene fordi de er det sejeste lige pt.Cover er allerede blevet gevaldig meget mere mainstream, men det er okay. Men de må endelig ikke rykke sig mere.Sidst vil jeg overraskende nævne Sirene, selvom jeg ikke helt vil stå ved det! Det finder det sejeste highstreet, og det er jo det vi alle gerne vil ha. Er dog ikke fan af alt deres artikel kærlighedsplader.Elle gider jeg slet ikke spille tid på. Skuffende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Costumes primære målgruppe er kvinder mellem 17 og 35 år, men alle modeinteresserede er vel reelt i målgruppen 🙂 Du har ret i, at der er mange (latterligt) dyre ting i magasinet, men jeg synes nu også, at der skal være plads til at drømme, sukke og blive inspireret.Alligevel kan man vel håbe, især i disse krisetider, at Costume opnår et mere balanceret forhold mellem dyrt og billigt.Sirene har også fundet deres rigtig gode niche efter at have relanceret sig selv under mottoet “Mode, du rent faktisk har råd til”. Det kan inspirere til køb ja, men ikke så meget til at blive inspireret af high fashion…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Costumes gennemsnitslæser ER 32 år…. så vi falder vel alle lidt uden for gruppen.Ja dyrer ting inspirerer, men de er ligeglade om det inspirerer eller ej. Så tag dog lidt Rick Owens eller Nicholas Kirkwood. Bare i stedet for et holde sig til alle deres favoritsteder, og sikre mærker. Det bliver simpelthen så uinspirerende! De prøver ikke engang længere. Og det er nok det jeg står af på. Plus at alt deres mode er halvanden måned forsinket. Så derfor tror jeg helt bestemt at modeblogge er vejen frem. De viser hvad der er lige nu og her. Sirene bruger “highfashion”, som f.eks Bibi Ghost i deres serier. Det er lidt dyrt, men opnåeligt! Men er nu ikke fan af nogle blade overhoved! de tager mig alle 10 min, at bladre igennem og så ryger de ud! Dårlige middelmådige artikler, fordi de tror det er det læserne vil ha. Hmm… Jep, modebladende ser alle ned på os.Modebloggerne længe leve ;)Haha, sikke et vandfalg der kom der…. Men godt emne du bragte frem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, det overrasker mig ikke, at gennemsnitsalderen er så høj, men det er vel også dem, der er mest købestærke. Men bare fordi gennesnitslæseren er 32, betyder det jo stadig, at der er en del over og under den alder ;)Det er nogle hårde ord, at modebladene ser ned på os – især når jeg selv slår folderne ud på et kvindemagasin, der også har en del mode. Men den mening skal du selvfølgelig have ret til at have! Mode – og kvindemagasiner er primært underholdning, og det skader jo ikke, at man bliver lidt klogere på verden samtidig – men hvis man leder efter nogle dybere og mere, hvad skal jeg sige…intelektuelle artikler, så skal man nok lede andetsteds, fx en avis./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dedree

  Jeg ville ikke have noget imod hvis enten Sirene, Woman (ved godt du ikke har nævnt nogen af dem her) eller Eurowoman led døden – de betyder ikke noget for mig, og er nærmest kun blevet skuffet de gange jeg har købt et af dem.Costume og Elle er klart mine favoritter – det skifter lidt fra måned til måned hvilket et af dem jeg vælger at købe, men synes klart de begge to har noget at byde på! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Sirene, Woman, Bazar, Q og lignende breder sig udover mere end mode og derfor har jeg ikke nævnt dem :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Vis COVER skrottede selvoptagede Malene Malling, og gik tilbage som de var – er det det bedste blad. Ellers er COSTUME skønt.OG ELLE kan rende og hoppe for min skyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Jeg kender ikke Malene Malling særligt godt, så kan ikke udtale mig om hendes personlighed. Men jeg har nu respekt for, at hun har banket sit eget forlag op!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Må lige tage mine barske ord om Eurowoman i mig igen – til dels. Normalt syntes jeg ikke specielt godt om bladet, men har netop i dag købt det nye nummer med tilhørende catwalk-tillæg. Må sige jeg blev imponeret: Der er nogle rigtig spændende artikler i bladet, bl.a. om hvordan man sparer på pengene under finanskrisen og hvorfor noget er dårlig smag på den cool måde mens andet bare er dårlig smag. Og så er det selvfølgelig altid godt med endnu et catwalk-tillæg! Nøj hvis jeg bare havde en million…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rützou aw09