Urban Decay Naked 2 - get it NOW!

Foundation FAQ

PhotobucketNår I ser dette billede, så vil nogle af jer sikkert synes, at jeg skulle på afvænning et eller andet sted – men jeg elsker altså foundation og farvede dagcremer 🙂 Ens hud har jo forskellige behov gennem årstiderne – og op gennem hele livet – så derfor synes jeg ikke, at man skal “nøjes” med kun at have en foundation 🙂 Jeg har skam vinterfoundation, sommerfoundation, hverdagsfoundation, festfoundation, fotofoundation, og jeg skal komme efter dig!

Jeg får ret ofte spørgsmål om foundation, så jeg tænker, at I nu kan få mulighed for at spørge løs om foundation. I kan spørge ind til et eller flere af de produkter, som I kan se på billedet, generelt om køb og valg og foundation, hvilke mærker jeg kan anbefale osv. Og I er selvfølgelig velkomne til selv at komme med jeres gode tips og tricks til jeres favorit foundations 🙂

Så bare skyd løs, så svarer jeg i kommentarfeltet – og samler evt. op i et indlæg, hvis der er mange spørgsmål, der går igen.

49 kommentarer

 • Adina

  Hvor får du købt Makeupforever HD?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg har købt den i Sephora i Paris, man kan desværre ikke få mærket i DK 🙁
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Adina

  Hvor får du købt Makeupforever HD foundation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op, det var ikke så lidt! Men det må da også være rart at have så meget at vælge imellem 😉

  Jeg tænkte på, om der er nogen bestemt foundation, du kan anbefale til uren hud, som ikke udtørrer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg har ikke selv uren hud, så der er jeg nok ikke den rette at spørge. Men jeg skal hjælpe min søster, der har uren hud, med at finde en foundation i næste uge, så der vender jeg tilbage med svar 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette Refstrup

  Ikke lige et spørgsmål til foundation, men til hvor du har købt din Lait-creme concentre fra embryolisse. Hørt en masse godt om den og tror den vil være god til min hud om morgenen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg har købt den hos ezzence.dk 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op, hvor er det sindssygt 😉 Er du ikke bange for, at de når at blive for gamle inden du får dem brugt op? Foundations er jo organiske og har tit ikke en holdbarhed på over et år før de bliver for gamle. :/

  Jeg holder mig til min mineral pudder fra Bare Minerals – den virker både til hverdag og fest 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Nej, jeg passer på ikke at kontaminere dem, og så holder de længere – men jo, jeg får dem nok ikke brugt op alle sammen 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • lvi

  Hej Maria.
  Jeg har uren hud, vil derfor høre om du har kendskab til disse to foundations, og i så fald vil sige hvilken du mener jeg skal købe? Valgt står mellem disse to: http://nelly.com/dk/sk%C3%B8nhed-kvinde/sk%C3%B8nhed/makeup/max-factor-529/smooth-effect-foundation-529061-2322/#
  http://www.webapoteket.dk/produkter/vichy-normateint-gold-daekkende-foundation-30-ml
  Eller har du andre som vil være bedre, du tror?
  På forhånd tak for hjælpen Maria 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Se mit svar i din tidligere kommentar 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Louise

  1. Har du nogle erfaringer med ELF’s farvede dagcreme? 🙂

  2. Har du nogle gode tips til os, der har meget tør hud? Både “pudder-mineral-foundation”og cremefoundation lægger sig sommetider grimt på huden, der hvor jeg har småtørre pletter (det gælder mest næsen og panden) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   1. Nej, desværre 🙁
   2. Sørg for at eksfoliere med en blid eksfoliering fx en fra Murad – den der hedder Renewing Cleansing Cream. Og brug en fugtmaske i ny og næ, så burde der ikke være flager og tørre pletter, som din foundation sætter sig i 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan se, at du også har min yndlings, nemlig HD foundation fra Make Up For Ever 😀 I never leave home without it 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Den er også i min top 3. Er så ærgerlig over, at vi ikke kan få MUFE her i DK 🙁 Men forhåbentlig kommer det, når Sephora åbner i DK 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie H G

  Hej! Er det en Bobbi Brown foundation stick mit øje skuer. Kan du anbefale den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, det er det – og den anbefaler jeg tit og ofte 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg skal købe en foundation, men ved ikke hvlken. Jeg er 14 (snart 15) år gammel, så jeg har en “teenager-hud”, som min mor kalder det. Nogle steder(især rundt om næsen) har jeg ret tør og følsom hud. Jeg tænkte på om du måske kunne anbefale et mærke, som helt ikke er alt for dyrt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøøøj, en ønskesamling! 🙂 Man kan aldrig have for meget makeup, kun for lidt plads! Haha. Så no judgement 😉
  Kan jo passende spørge: har du en god foundation, der dækker godt og som måske er i den billige ende? Man kan jo hurtigt gå galt i byen mht. de billige, men hvis der er en god en, ville det være rart! 🙂

  I øvrigt kan jeg se, du ikke har Cliniques foundation (ligner lidt den fra Estee Lauder) – den er virkelig god! Så hvis du mangler en til samlingen, vil jeg anbefale den 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Af de billige er jeg ovenud begejstret for Boujois Healthy Mix – den kan desværre ikke købe i DK, men over nettet. Og tak for tippet, men mangler pt. bestemt ikke foundation 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Hej Maria.
  Sikke et dejligt stash du har dig der, det må være skønt at kunne vælge frit hver dag 🙂
  Jeg tænkte om du kunne fortælle lidt om Laura Merciers tinted mouisturizer: Hvilken finish har den, mat eller mere dewy? Hvordan føles den på huden (kan du ‘mærke’ du har den på, eller føles den virkelig som en fugtighedscreme)? Kan den dæmpe rødme i huden? Og putter du den på med pensel eller fingrene?
  DIn hud ser altid så flot ud, skal du lige vide! Gennemfugtet, ensartet og dog med glød. Good job 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg har den “normale” tinted moisturizer fra LM, men man kan også få en med dewy finish. Man kan godt se den på huden, synes jeg, men den ser naturlig ud – den er ret dækkende, så kan sagtens dæmpe rødmen – men med ar og karsprægninger skal man gå efter med en concealer 🙂 Og jeg lægger den bare på med fingrene. Og tak! 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kan se du har brugt en del af den fra Bourjois Paris, Healthy Mix, kan du anbefale den? Og i henhold til din kommentar længere oppe, vil jeg også gerne høre om foundation til uren hud. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Bourjois Healthy Mix er den jeg bruger til daglig – den er FANTASTISK! Jeg vender lige tilbage mgt. foundations til uren hud, da jeg skal ud og kigge på udvalget i næste uge 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie A

  Jeg kan se at du bruger Laura Mercier, hvordan synes du den er på huden? Og bruger du også hendes primer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Af en tinted moisturizer er den lidt til den tunge side – men ikke noget, der kager 🙂 Og nej, bruger ikke hendes primer, men gad godt prøve 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har meget lys men ellers normal hud, med rødme omkring næsen samt lidt karsprængninger. Jeg bruger pt Shiseido Perfect Refining Foundation, og er generelt glad for den. Problemet er, at den ikke dækker karsprængninger eller rødmen. Jeg har prøvet Macs studio sculpt concealer, men den dækker ikke, og ser heller ikke pæn ud på mig. Vil du anbefale en mere dækkende foundation (i så fald hvilken), en bestemt primer eller en bestemt concealer? Håber du kan hjælpe mig:)

  Susie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Har du prøvet Chanel – vitalumiere aqua foundation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Lykke

  Hej Maria,

  Først og fremmest: Tak for en lækker blog. I’m addicted! 😉 Og dette indlæg er perfekt, da jeg altid er på jagt efter den perfekte foundation, men synes sjældent at pengepungen og SU’en matcher de RIGTIG gode sager.

  Jeg køber primært min make-up hos E.L.F, som jeg er meget tilfreds med, men jeg tør ikke rigtig købe foundation der, da jeg har det bedst med at være sikker på at den matcher min hud.

  Jeg har bl.a. kig på denne: http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~268.htm

  Dog er jeg meget i tvivl om, hvilken der matcher min hud, og synes det er svært at finde en foundation, der rent faktisk er “usynlig” på huden. Jeg har almindelig lys nordisk hud (ikke ivory). Hvordan ville du vurdere hvilken farve jeg burde vælge?

  Beklager det meget lange spørgsmål, men nu så jeg lige mit snit til at få lidt hjælp med på vejen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Mange tak for rosen 🙂 Jeg vil helt klart anbefale dig at købe foundation i en butik, da det er nærmest umuligt at få det rigtige farvematch. Mærker som L’oreal, Maybelline og Rimmel laver udemærkede foundations til prisen, men min erfaring er (desværre) også, at man får, hvad man betaler for, når det kommer til foundation: De dyre mærker har bare mere fintmalede pigmenter, så foundationen sidder bedre på huden – netop den “usynlige” fornemmelse, du efterlyser – og de har typisk også et større udvalg af farver – specielt til dem med lys hud, fx Bobbi Brown. Så måske du lige på dette punkt skulle spare op eller ønske et gavekort til matas eller magasin i fødselsdagsgave, så du får råd til en lækker foundation 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Z

  Hvad er din festfoundation? Og hvordan er den anderledes end dine andre foundations? Dækker den mere, giver den glød, eller? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det kommer lidt an på, hvilken fest det er. Hvis det er en bloggerfest, hvor jeg ved, der bliver taget mange billeder, så bruger jeg HD Foundation fra Make Up For Ever, da den giver den smukkeste hud på fotos – Photoshop på flaske 🙂 Hvis det er en lang fest, eller hvis jeg skal danse meget, så er det Double Wear fra Estee Lauder – den holder hele natten!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Z

  Endnu et spørgsmål: Jeg kan læse mig til at du er glad for Healthy Mix, men hvad synes du om Bourjois’ BIO detox organic foundation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Af de to er Healthy Mic klart den bedste, men Bio Detox er også god 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hvor kan man købe Laura Mercier i Danmark?? Og hvor meget koster den der tinted moisturizer?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Man kan desværre ikke købe Laura Mercier i DK 🙁 Jeg har købt min på en tur til London…
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Marie

  Er der en speciel grund til, du vælger foundation i stedet for eksempelvis mineral pudder? Jeg har hørt fra flere, at huden ikke ‘ånder’ med foundation 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg har også tidligere svoret til mineralpudder, men det er min hud desværre blevet alt for tør til 🙁 Jeg oplever ikke, at min hud “ånder” mindre med en flydende – faktisk går jeg ofte efter en foundation, der fugter ekstra meget, da det er det, min hud har behov for 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mig:-)

  Jeg har også double wear fra EL, men jeg syntes slet ikke at den holder så længe, kan det være fordi jeg ikke bruger primer? Og kan du anbefale en primer til fedtet hud?

  Og så lige et andet spørgesmål:
  Jeg skal til sommer, til Paris. Så jeg ville lige spørge dig om du kunne anbefale nogle gode “butikker” hvor man kan købe makeup, tøj og sådan noget ting. – og gerne mærker man ikke kan få i DK. På forhånd tak;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Så vil jeg anbefale, at du prøver en primer 🙂 Uh, elsker Paris! Umiddelbart skal du helt sikkert besøge Sephora, de franske apoteker og så Ladurée 🙂 Og så ville jeg helt sikkert også besøge Céline og Chanel – bare for at drømme om alt det, jeg ikke har råd til 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie HG

  Jeg har hørt at NARS er et rigtig godt mærke hvad angår blushes – hvad synes du om deres foundation?
  Hvordan lægger den sig på huden, bliver den siddende osv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg er rigtig glad for NARS Sheer Glow, ser rigtig naturlig ud på huden og holder godt 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanette

  Jeg kan ikke helt finde ud af om der er blevet svaret på det tidligere, men hvilken foundation vil du anbefale til hverdag hvor det skal være “usynligt” og meget naturligt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Der ville jeg nok prøve en tinted moisturizer/farvet dagcreme 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urban Decay Naked 2 - get it NOW!