Tiramisu-cupcakes

Tiramisu og crème brûlée har en ongoing battle hos mig om at være favorit desserten, men med denne himmerigsmundfuld af en cupcake, så tror jeg, at den italienske dessert har taget en lillebitte føring 😉 I søndags åbnede jeg adventsgaver, og der fik jeg kagebogen “Kagedage” fra The Hummingbird Bakery – ææælsker deres kager 🙂
På den første side finder man opskriften på tiramisu-cupcakes, og den vidste jeg, at jeg måtte prøve. Nu! Og det fortrød jeg i den grad ikke 🙂 Tiramisu kan efter min mening nemt blive for spruttet, for kaffet eller for sødt – men disse små cupcakes har den helt rette balance. Og hvis du er vild med tiramisu, så kommer du også til at elske denne dessert 🙂
Tiramisu-cupcakes fra “Kagedage” af The Hummingbird Bakery
(ca. 12.-16 stk.)
DEJ
80 g usaltet smør, blødt
280 g sukker
240 g hvedemel
1/4 tsk salt
1 spsk bagepulver
2 store æg
2 1/2 dl sødmælk
1/2 tsk vanilleessens
SIRUP
2 1/2 dl stærk kaffe
3/4 dl kahlua
3 spsk sukker
FYLD & GLASUR
400 g mascarponeost
1/2 dl kahlua
3 dl piskefløde
30 g flormelis
kakao til pynt
1-2 muffinforme med 12 dybe huller
Sådan gør du:
1. Varm ovnen op til 190 grader, og læg papirforme i en muffinform.
2. Rør smør, sukker, mel, salt og bagepulver sammen i en skål med en el-mikser eller røremaskine, der kører på lav hastighed. Det skal ligne fine krummer.
3. Slå æggene ud i en kande, tilsæt mælk og vanilleessens, og rør det sammen. Hæld langsomt, og mens mikseren eller røremaskinen stadig kører, 3/4 af æggeblandingen i smørblandingen. Når det er blandet, skrabes skålens sider ned, og resten af æggeblandingen tilsættes. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet.
4. Fordel dejen i papirformene – fyld dem 2/3. Hvis der er dej i overskud, fordeles den i yderligere fire papirforme i den anden muffinform. Bag kagerne i ovnen i 18-20 min., eller til de er hævet godt og virker spændstige. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af, inden de vippes ud af formen og køler helt af på en bagerist.
5. Lav sirup: Kom kaffe og kahlua i en gryde, og rør sukker i. Bring det i kog, og lad siruppen koge halvt ind. Tag gryden af varmen, og lad indholdet køle af.
6. Lav glasur: Pisk mascarpone og kahlua med en el-mikser, til det er glat. Hæld fløden i en anden skål, tilsæt formelis, og pisk det til skum. Fold flødeskummet i mascarponen – sørg for, at de er helt blandet.
7. Når kagerne er helt afkølede, skæres et stykke (ca. 2 x 2 x 3 cm) ud af hver kage med en skarp kniv og lægges til side. Hæld 1 tsk sirup over hvert stykke og 1 tsk i hvert hul.
8. Fyld hvert hul halvt med mascarponecreme, og stik det udskårne stykke tilbage i hullet som en prop – skær det eventuelt lidt til. Kom resten af mascarponecremen på kagerne som glasur, og drys med kakao.
Iiiih, jeg er jo den største tiramisu elsker, dette må virkelig være en godbid for mig! 😉