Only rulamsjakken er landet

Thaisuppe med rød karry, kylling og nudler

Photobucket
Buhu! Jeg tror, jeg er ved at blive syg 🙁

Da jeg stod op, var jeg svimmel og havde en knaldende hovedpine (og jeg har ALDRIG hovedpine!) plus jeg havde det skiftevis brændende varmt og frysende koldt.

Så jeg har ligget og sovet det meste af dagen, men her til aften besluttede jeg mig for at lave suppe – det er jo altid godt til at tage sygdom i opløbet.

Klassikeren er vel kyllingesuppe, men jeg havde lyst til noget mere spicy, så jeg lavede en thaisuppe fyldt med rød karry, hvidløg, ingefær og grøntsager. Så kan jeg forhåbentlig svede sygdommen ud 😀

Jeg har fundet opskriften på Miras Madblog, men skriver den med mine modificeringer.

Thaisuppe med rød karry, kylling og nudler (4 personer)
1 spsk. neutral olie, fx solsikke
1 fed hvidløg
1 lille klump ingefær, lidt mindre end din tommelfinger
2 tsk. rød karry pasta
1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (jeg snød og brugte den på flaske fra Irma)
2 kyllingebryster
1 rød peberfrugt
300 g. cherrytomater
1 løg
1 dåse kokosmælk
1-2 spsk. fiskesauce – efter smag
Evt. salt
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
Frisk koriander
150 g. ægnudler

Valgfrit fyld til suppen:
Broccoli
Champignon
Frosne rejer
Et drys chilipulver

Sådan gør du:
1. Skær kyllingen i mundrette bidder. Snit løg og peberfrugt i strimler. Skær champignon og broccoli i skiver. Skær cherrytomaterne i halve.
2. Hak hvidløg og ingefær fint.
3. Kog nudlerne. Følg anvisningen på pakken.
4. Varm olie i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg. Det må ikke tage farve.
5. Tilsæt karrypasta. Steg under omrøring i 1 min.
6. Smid tomater og kylling i gryden og vend, til kyllingen har fået farve, men det må ikke blive gyldent.
7. Tilsæt boullion og kokosmælk og lad det simre i fem minutter.
8. Tilsæt grøntsager og rejer. Lad det simre videre i yderligere ca. 3-5 minutter. Grøntsagerne skal stadig have bid.
9. Smag til med fiskesauce og evt. salt og chilipulver.
10. Kom nudler i en skål, og hæld et par øsefulde suppe med fyld over. Drys med forårsløg og koriander.
11. Server straks.

Om du er syg eller ej, så kan jeg kun anbefale dig at lave denne suppe. Den er sup(p)erlækker, kan varieres efter smag – og hvis man er en tjep-chopper som mig, så tager den max 15 min at lave!

Og nu er det for alvor snart suppe-sæson, synes jeg… Så I må meget gerne dele en god suppeopskrift, trænger til at prøve noget nyt 😀

   

5 kommentarer

  • God bedring, håber ikke det udvikler sig yderligere. Thaisuppe er godt, favoritten her er dog med kokosmælk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder lækkert!

    Jeg plejer at lave blendede grøntsagssupper, eller peberfrugtssuppe – Den indeholder bare grillede peberfrugter (minus skind), et par kartofler for fyldighedens skyld, nogle gulerødder, løg og bouillon. Koges, og blendes til sidst 🙂 VILDT god med hjemmelavede hvidløgsbrød eller baconknas.
    Grøntsagssuppen fungerer egentlig på samme måde, bare med grønt og rodfrugter, som man lige har i køleskabet 🙂

    Orv, og blomkålssuppe er også at anbefale!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    @Guapizimo: Tak! Har det faktisk bedre i dag 😀 Og selvom man måske ikke kan se det på billedet, så er der kokosmælk i suppen…
    @Kira: Det lyder lækkert! Især den med peberfrugt – den må jeg prøve.
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] er mærkeligt, men jeg er faktisk blevet lidt vild med det. Og så har jeg shoppet ingredienser til Marias thaisuppe i aften. Med extra […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] både skjorte og draperinger Nu vil jeg smutte ned og købe ind til aftensmaden, som skal være thaisuppe med rød karry, kylling og nudler. Mums! Min mund løber i vand bare ved tanken Kategori: OUTFIT Tags:OUTFIT Tweet […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Only rulamsjakken er landet