Oksekødsspyd med citrongræs og nudelsalat med syltede gulerødder og rødløg

Hr. kæreste kom sent hjem fra arbejde i forgårs, så jeg stod for aftensmad, og da jeg står i køkkenet, ringer han til mig og spørger, om jeg ikke kan pakke aftensmaden sammen, for så skal vi da ud i det go’e vejr og nyde vores aftensmad. Det var jeg ikke mange sekunder om at blive enig i 🙂
Det var så dér, at jeg virkelig ærgrede mig over, at vi ikke har en transportabel grill – men den må indkøbes snarest! For disse oksekødsspyd ville være perfekte til en picnic med grill i det grønne – men de kan altså også sagtens laves på pande, som jeg endte med at gøre og så efterfølgende nydes ude i solen. Selv endte vi i Amager Strandpark <3
Jeg har opskriften HERFRA, men har justeret lidt i den, da min kæreste ikke er så glad for helt rå løg – så her får I min version 🙂
Oksekødsspyd med citrongræs og nudelsalat med syltede gulerødder og rødløg (2 pers. + rester til frokost)
– 1 stængel citrongræs
– 1 spsk sød chilisauce
– 2 limefrugter
– 1 spsk vegetabilsk olie
– ca. 400 gr. oksekød (fx flanksteak)
– salt og peber
– 100 g risnudler (vermicelli)
– 2 spsk rørsukker
– 1 spsk fiskesauce
– 1/2 rødløg
– 2 gulerødder
– 1 håndfuld mynte
Sådan gør du:
1. Skær oksekødet i tynde strimler. Pil de yderste lag af citrongræsset, og hak den spæde, nederste del fint. Kom kødet i en skål, og bland med citrongræs, chilisauce, saften fra 1/2 lime, olie samt salt og peber. Fordel kødet på træspyd.
2. Skær det halve rødløg i tynde strimler. Skræl gulerødderne, og striml dem med en grøntsagsskræller. Kog nudlerne møre, dræn dem, og skyl dem i koldt vand.
3. Miks rørsukker, fiskesauce og saften fra 1 lime i en lille kasserolle. Kom rødløget i, og kog op, til sukkeret er smeltet. Stil til afkøling.
4. Steg spyddene på en glohed grillpande, eller tilbered dem på grill. Miks nudler, gulerødder med løgene og dressingen. Drys med mynte.
5. Server spyddene til nudelsalaten samt både af den resterende halve lime.
Seriøs, du er SÅ sej til at lave mad at jeg lige bliver nødt til at smide en kommentar! Elsker dine madindlæg 🙂