Mandag og flæserøv

Guide: Paris med baby

musee-bourdelleMan kan sagtens gå på museum med baby <3

Da vi proklamerede, at vi tog to uger til Paris med en knap otte måneder gammel baby, var der en del, der advarede os om, at Paris IKKE var specielt baby-venlig. Og det er den ikke (i hvert fald ikke i forhold til København). Men! Hvor der er vilje, er der som bekendt vej, og med et par krumspring og overkommelige besværligheder lykkes det faktisk at have en god tur for både bebs og forældre. Her er mine tips, hvis nogen skulle have lyst til at give sig i kast med et lignende projekt.

BARNEVOGN ELLER KLAPVOGN?
Lad din store flyder af en barnevogn ligge derhjemme. I Paris så jeg ikke en eneste normal størrelse barnevogn i bybilledet. Fortovene er simpelthen for smalle, og der er ingen elevatorer eller sågar rulletrapper i metroen. Er dit barn for lille til en klapvogn, vil jeg anbefale dig at købe/leje Babyzen Yoyo 0+ (se den testet HER), dem så jeg en del af i gadebilledet. Er dit barn større, er en paraplyklapvogn det nemmeste (vi har denne – reklamelink), da den snildt kan bæres op og ned af trapperne af far og mor.

Når det er sagt, så er det et must at medbringe en bæresele eller vikle. Det var rart at have klapvognen med på tur, så man kunne time lur efter, at far og mor kunne spise frokost i fred, men hvis vi skulle på museum eller andre lignende udflugter, så havde vi bare lillemanden i viklen. Det var SÅ meget nemmere at tage det offentlige, og lillemanden kunne uden problemer tage en lille skraber i viklen, når indtrykkene blev for mange.

AT PUSLE PÅ TUR
Pak et pusleunderlag med, for der er tæt på INGEN puslepladser på cafeer og restauranter. Vi har dette fine fra Konges Sløjd (reklamelink). Sørg dog også for at købe et lager af engangspusleunderlag med, for du kommer højst sandsynligt til at skulle pusle på gulvet ude på toilettet, og så slipper du for at grise dit fine pusleunderlag til ved at brede engangssagen ud under.

Vi faldt over et enkelt puslested, og det var på femte sal i Galeries Lafayette. Her er der mikrobølgeovn, højstol og pusleborde.

AMNING
Jeg fik af en læser herinde at vide, at offentlig amning var ok, så længe man gjorde det diskret (for jeg tager jo altid en megafon frem og proklamerer, at nu skal jeg amme… eller noget…). Jeg ammede på bistroer, på bænke og andre offentlige steder, og ikke en eneste gang hørte jeg for det. Så go for it!

BLEER OG MAD – KØB DERNEDE ELLER TAG MED HJEMMEFRA?
Vi tog et sats og pakkede ikke bleer med, selvom det i udlandet kan være en kamp at finde bleer, der ikke er fyldt med parfume og andre ubehageligheder. I større Monoprix-supermarkeder kan du købe bleer fra svenske Naty. De er økologiske og holdt tæt. Man kan ikke købe skumklude, som vi kender dem, så medbring dem, ellers kan man købe sådan nogle meget tynde vatservietter på apotekerne. Ellers kan du køre med vådservietter, som sagtens kan købes økologiske.

Supermarkederne har et stort udvalg af økologisk mad. Det er oftest på glas eller i poser (dog uden de der smarte “sugerør”, som vi kender fra smoothieposer), så husk at have en ske med.

AT SPISE UDE
Vi var ikke ude i noget fine dining, men spurgte altid i bistroer, om det var ok, vi havde baby i klapvogn med. Det var altid fint, men regn ikke med at blive placeret ud til fortovskanten, så du kan people watch’e. For det første er det der, alle rygerne sidder, og for det andet, vil de nok gerne gemme larmende babyer lidt af vejen 😉

Regn ikke med, at cafeer og restauranter har højstole til rådighed. Af alle de steder, vi var, var der to gange, vi stødte på sådan en. Til gengæld var de mægtig pæne – a la denne – man er vel fransk!

Vær også obs på, at franskmændene spiser sent. De fleste spisesteder åbner først kl. 19, og der er er det ved at være de fleste bebsers sengetid. Vi lod lillemanden sove i sin klapvogn, og så vågnede han godt nok, da vi skulle have ham op i lejligheden, men så blev han bare puttet igen.

LUFTHAVN
Vi fløj til og fra Charles de Gaulle-lufthavnen, og da vi skulle hjem, fik vi at vide, at vi ikke måtte have vores paraplyklapvogn med til gaten – den skulle checkes ind. Fra den terminal, vi fløj fra, var der ikke lufthavnsklapvogne, men så er det jo godt, du har taget mit tip om at medbringe bæresele eller vikle til dig, ik’? 😉

Håber, I kan bruge mit indlæg, og del meget gerne i kommentarfeltet, hvis I har erfaringer, I gerne vil dele. Når jeg får tid, vil jeg også gerne lige skrive lidt om vores erfaring med lejlighedsbytte.

2 kommentarer

  • Natasha

    TAK for et fedt indlæg! Vi skal nemlig til Paris med en bebs på 6,5 mdr. Hvordan kom I fra lufthavnen? Taxa, metro, bus?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Vi tog tog, og det fungerede helt perfekt 🙂 Rigtig god tur!
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandag og flæserøv