Kate Lanphear

FAQ

Jeg får ofte mails eller kommentarer med alle mulige spørgsmål. Først og fremmest tak for dem 🙂 Jeg gør mig altid umage med at besvare dem, men for at gøre det lidt nemmere for mig, og jer, vil jeg samle nogle af dem, der oftest går igen i en FAQ (Frequently Asked Questions).

Hvor gammel er du?
Jeg er en årgang 1986, så pt. er jeg 24.

Hvor er du fra?
Jeg er født og opvokset i Svendborg på Sydfyn. Jeg har boet i Odense et par år, hvor jeg læste på uni. Og for et par år siden rykkede jeg til København, hvor jeg stadig bor.

Er du adopteret?
Det er der rigtig mange, der umiddelbart tror, når de møder mig, men det er jeg ikke. Mine forældre er bådflygtninge fra Vietnam, så det er der, jeg har det kulsorte hår og det mærkelige efternavn fra. Heldigvis var mine forældre smarte og gav mig et dansk fornavn 🙂

Har du nogle søskende?
Jeg er den ældste i en søskendeflok på fem. Jeg har tre yngre søstre og en lillebror.

Hvad laver du til daglig?
Jeg arbejder som journalist. Før det læste jeg journalistik på Syddansk Universitet i Odense, og jeg var i et års i praktik hos ALT for damerne i Hellerup. Jeg får også mange spørgsmål om mit studie, og I er velkomne til at stille flere spørgsmål her.

Hvordan holder du øje med besøgsstatistikkerne?
Jeg bruger for det meste Statcounter og Google Analytics. Til abonnenter bruger jeg Feedburner.

Hvilke billedredigeringsprogrammer bruger du?
Jeg bruger Adobe Photoshop CS3. Læs mere om billedredigeringsprogrammer her.

Hvilket kamera bruger du?
Et Sony Cybershot DSC-T50, der efterhånden er ved at være over tre år gammelt.

Udover at blogge, hvad bruger du så din fritid på?
Jeg synes ikke selv, jeg har vanvittigt meget fritid, så når jeg endelig har noget, slapper jeg af. Læser bøger og blade, hører musik, ser masser af fjernsyn og er sammen med min kæreste, venner og familie.

Da jeg var yngre, sang jeg i kor, jeg spillede i et band, og jeg forsøgte at lære fransk. Egentlig kunne jeg godt tænke mig at tage alle de ting op igen på et tidspunkt – men pt. er tiden ikke rigtig til det, desværre.

Og så ELSKER jeg selvfølgelig at shoppe 😛

Laver du freelance-arbejde?
Kontakt mig på chairfan@ofir.dk.

Jeg har flere spørgsmål. Hvordan kommer jeg i kontakt med dig?
Du kan lægge en kommentar her på bloggen, skrive en mail til chairfan@ofir.dk eller spørge på formspring.

Sidst redigeret: 17. august 2010

47 kommentarer

 • Solvej

  Hej, jeg vil bare lige skrive at inlægget gav svar på nogle spørgsmål. tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej solvej,Det er jeg glad for at høre, så er formålet med FAQ’en jo opfyldt :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Har nogle spørgsmål:- hvordan vil du beskrive din stil?- hvem er din(e) yndlingsdesigner(e)?- hvem er din(e) yndlingsmodel(ler)?- hvor mange penge bruger du på tøj?- hvem er din(e) stilikon(er)?- hvad er dit yndlingsmodemagasin?- hvad er din yndlingsmodeblog?- hvad synes du om brugen af leggings som bukser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Wauw, det var en del spørgsmål! Nå, men jeg kan jo tage dem fra en ende af:Hvordan vil du beskrive din stil?Jeg er egentlig ret stilforvirret. Jeg kan godt lide at eksperimetere med alle de idéer, jeg får i tide og utide. Jeg er ret vild med et feminint rock chic-look med nitter, skarptskårede blazere, læderjakke og skinny jeans – men sådan går jeg langt fra altid klædt. Kan også sagtens være vild mønstermiks den ene dag, feminin i kjole den anden og helt i sort den tredje.Hvem er din(e) yndlingsdesigner(e)?Burberry Prorsum, Stella McCartney og Lanvin. Men jeg glæder mig altid til at se Chanel, Prada, YSL og Alexander McQueen, når det er modeuge-tid.Ellers skifter det fra sæson til sæson. Sidste sæson var jeg helt forelsket i Etro, og denne sæson er jeg pjattet med Balmain, Givenchy og Gucci. Hvem er din(e) yndlingsmodel(ler)?Jeg gør mig ikke så meget i modeller, men jeg synes, at Freja Beha er rigtig cool. Og Kate Moss – selvfølgelig 😉Hvor mange penge bruger du på tøj?Det har jeg fortrængt :S Men nu når jeg er på praktikantløn er det cirka 1000-1500 om måneden. Hvem er din(e) stilikon(er)?Kate Lanphear, Kate Moss og Alexa Chung.Hvad er dit yndlingsmodemagasin?Hvis vi snakker ren mode, så er Costume favoritten blandt de danske og Vogue Paris af de udenlandske. Jeg kan ikke læse fransk, men VP har de bedste editorials!Hvad er din yndlingsmodeblog?Susie Bubbles “Style Bubble” – hun er mit største blogger-idol. Hun skriver fantastisk, har en super kreativ stil og leverer posts næsten hverdag, selvom hun lige har fået et nyt, krævende job. Jeg har fulgt hendes blog fra dag 1!Hvad synes du om brugen af leggings som bukser?Personligt synes jeg, at man skal have en kjole eller lang top, der dækker numsen, hvis man skal have leggings på. Selv kan jeg i hvert fald ikke bevæge mig ud af døren i kun leggings…men each to their own – er det ikke det, man siger?!Det var jo nærmest eksistensielle spørgsmål 😉 (nu håber jeg, at jeg har formatteret teksten rigtigt!)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariannemm

  Lige et teknisk spørgsmål :)I din “Sky af Labels”, hvordan har du så fået den til at se sådan ud? Er der også en udførlig guide til det (ligesom den til baggrunden)? :)Det ser nemlig en hel del federe ud, end den liste, vi andre må leve med 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, jeg synes også, at labels-listen er lidt kedelig…Jeg har lavet et indlæg om sideelementer her, hvor jeg blandt andet nævner labels-skyen./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • frøkenfashion

  Hej MariaLige et teknisk spørgsmål:Hvad gør du for at give din indlægsoverskrift en farve?og er der en smart metode, sådan så at man den outomatisk vælger den farve man har valgt?Håber at du vil tage dig tid til at svare på mit spørgsmål

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej frøkenfashion,Når du er i dit betjeningspanel trykker du på det link, der hedder “Layout” (det ligger til højre for “Nyt indlæg”-knappen).Så vælger du fanen, der hedder “Skrifttyper og farver”. I scrolle-boksen yderst til venstre vælger du det punkt, der hedder “Farve på indlægstitel”, og så vælger du den farve, du ønsker. Alle dine indlægs-overskrifter vil nu automatisk have den valgte farve.Håber, det er til at finde ud af. Ellers skal du være velkommen til at spørge yderligere :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Heej MariaJeg ville bare høre hvem din yngligsmodel er? og hvorfor?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Jeg er ikke den store modelizer, men jeg har skrevet mit svar på det spørgsmål i en kommentar længere oppe :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej maria.Ville bare høre om du kan hjælpe mig, med et lille spørgsmål… (måske bare mig der fatter minus)Men hvordan linker man, eller? Sådan at der feks bare står HER, og man klikker der og kommer evt videre til en anden side, istedet for at webadressen står der..??-Hvis det var til at forstå:)Knus Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Camilla,Hvis du vil linke i et indlæg, markerer du det ord, du vil have skal være linket fx “her”. Der er en knap, der forestiller en lille klode med en kæde over (ved siden af den knap, hvor du vælger skriftfarve). Tryk på den, og så kommer der en boks frem, hvor du kan sætte linket ind.Håber, det var hjælp nok. Ellers er du velkommen til at spørge igen :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Camilla,Hvis du vil linke i et indlæg, markerer du det ord, du vil have skal være linket fx “her”. Der er en knap, der forestiller en lille klode med en kæde over (ved siden af den knap, hvor du vælger skriftfarve). Tryk på den, og så kommer der en boks frem, hvor du kan sætte linket ind.Håber, det var hjælp nok. Ellers er du velkommen til at spørge igen :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Ok, super:) Tak for hjælpen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det var så lidt :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Mange tak for alle dine gode råd til blogs 🙂 Jeg har kunne bruge et allerede. Jeg tænkte på hvilke indstiling du har sat for at der skal komme en boks op når man skriver en kommentar? Hvis jeg sætter flueben i moderer alle kommentare kommmer der en side frem, når man ønsker at kommentere, hvor man skal skrive sin email osv. ind og der vil så blive sendt en mail til mig. Drøn besværlig. Jeg vil gerne have en boks som denne, hvor jeg skal godkende inden udgivelse. Hvordan gør jeg?Tak for hjælpen og din tid på forhånd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej,Jeg er glad for, at du kan bruge min FAQ :)Du skal gå ind under “Indstillinger” og under fanen “Kommentarer”. Under punktet “Kommentarformularmeddelelse” skal du krydse af ud for “Popup-vindue”, så dukker der en boks op for sig selv.Hvis du ikke vil have en mail tilsendt, hver gang der bliver lagt en kommentar, skal du lade e-mail-feltet stå tomt under “Kommentarmoderation” længere nede på siden.Jeg håber, det hjalp. Ellers er du velkommen til at spørge igen!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Tak, igen har du været til hjælp! :)Lige et sprøgsmål mere… Når man søger på din blogs navn og mange andre på Google, kommer de frem ved almindelig søgning. Når jeg søger på min egen blog vises den ikke på Google. Hvad skal jeg gøre for at den vises?Du er en skat!Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej igen,Du skal sørge for at have valgt “Ja” under punktet “Lad søgemaskiner finde din blog?”, som ligger under fanen “Instillinger” og dernæst “Grundlæggende”.Derudover er der ikke andet end at opdatere jævnligt og skrive en masse, så skal “Google-robotterne” nok finde dig! Det varer et stykke tid, før man bliver indekseret af søgemaskinerne!Et andet tip er at blive linket fra andre blogs, der er indekseret af Google./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg takker for endnu et svar det var til hjælp! Hvor er det dog irriterende at man ikke kan søge på sin blog fra star. Jeg venter og venter….Og i ventetiden er jeg faldet over dit søgefelt og ville egentlig gerne have sådan et selv på min blog. Jeg kan bare ikke finde det i featurs? Kan du hjælpe igen igen?God søndag og tak for hjælp og god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det er om at være tålmodig 🙂 Men at søge på dit blognavn specifikt giver heller ikke meget mening…Det er der jo ikke særlig mange, der gør! Med mindre de selvfølgelig ved, hvad den hedder…Prøv at søge på nogle emner, du har skrevet om. Mange finder frem til min blog ved fx at søge “læderbukser”, “80’er mode” osv.Søgefeltet er ikke en del af Bloggers features (der er dog én i øverste venstre hjørne!). Jeg har lavet en guide over smarte features her.Go’ søndag!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej maria:)fantastisk blog!som helt ny blogger vil jeg høre om du kunne give mig nogle gode råd:)hvordan får man sin blog gjort “kendt”?er der et sted man kan se om der er nogen der besøger ens blog, og hvor mange?li-ras.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Line, Mit bedste råd til en nyopstartet blogger er at være tålmodig – det hele kan ikke komme på én gang :)Opdater jævnligt, blog om det, du synes er spændende og interessant og sæt dit eget personlige twist på tingene. Så skal læserne nok komme – og blive hængende!Jeg har ikke selv gjort noget for at promovere min blog. Folk er bare faldet over den via Google eller lignende og så har det bare spredt sig via word of mouth :)Jeg har blogger om, hvordan man får mere trafik her. Du kan holde øje med besøgende ved hjælp af Google Analytics eller Statcounter.Held og lykke med din blog – jeg glæder mig til at følge med./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Mange tak for svar:) jeg må være tålmodig, og se om jeg kan finde ud af alle tingene:)sidste spørgsmål: er der et sted hvor jeg kan følge med i f.eks. at du har svaret til min kommentar?findes det på når man er på blogger.dk?line:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Line, Du skal været logget inde med din Google/Blogger-identitet, og så kan du sætte kryds ud for boksen “Send opfølgende kommentarer til…”. Så får du mails, hver gang der er kommenteret til det pågældende indlæg./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Maria :)Først og fremmest vil jeg sige at din blog er super inspirerende og spændende, (f.eks. linket til “hårprøvning” hjalp mig, da jeg overvejer at få klippet pandehår!)Men jeg ville egentlig spørgeom 2 ting.1. Det virker som om du tager billeder af dit outfit hver dag, men kan vi/jeg se disse billeder? og i så fald hvor?2. Da jeg var i Kbh. i weekenden, faldt jeg for et par grå, høje,lidt rå rem-sandaler i Message på Strøget,men de kostede omkring 600-700kr – lidt over hvad jeg har råd til i øjeblikket 😉 Ville bare spørge om du tilfældigvis havde set noget ligende til billigere priser? (og hvis ikke så overlever jeg nok alligvel:))Jeg vil i hvert fald fortælle om din skønne blog til mange af mine veninder.. hilsen Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Charlotte,Tusind tak for de søde ord om min blog – det betyder rigtig meget for mig, at jer der falder over bloggen kan bruge det, jeg skriver til noget!1. Jeg stræber efter at tage billeder af mine outfits hver dag, men på det seneste er jeg blevet rigtig dårlig til det 🙁 Vil prøve at forbedre mig på det punkt.Jeg plejede at have en MyStyleDiary, men den er ikke opdateret siden juni måned :SOg jeg har desværre ikke set nogle lignende sandaler, som dem du beskriver…Men jeg har ikke haft så meget tid til at shoppe eler surfe på nettet for at se, hvad der er…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej Maria!Lige for tiden har jeg en forkærlighed til vintagetøj, helst det unikke.Så jeg ville bare spørge om du kender en fed butik (i København)/netbutik (helst fra Danmark), som jeg kunne undersøge lidt nærmere?Nu ved jeg heller ikke om du shopper på nettet, men er der nogle specielle netbutikker, som du kan anbefale?Mvh. Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej,Lige præcis vintagetøj er jeg ikke så skarp til.eBay er et rigtig godt sted…Og jeg ved, at den danske forretning “Time’s Up” også sælger på eBay. Tjek:http://www.times-up.dk/.I København er der “Pisserenden”, som er nogle sidegader i starten af Strøget (i den ende fra Rådhuspladsen), hvor der ligger nogle 2nd hand-forretninger. Forretningen “Kbh K” er rigtig go´!Jeg ved, at tøserne over på anywho.dk er garvede vintageshoppere, så måske du har mere held med at spørge dem :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maria.

  Så skriver jeg lige endnu engang for at få din hjælp.. Prøver at lave om på min blog, men kan ikke finde en skabelon som jeg synes er passende..Og synes din er så fin, med 2 bannere altså en i hver side.. Hvordan har du lavet det og evt hvilken skabelon er det du bruger???

  På forhånd tak for hjælpen.. :O)
  // camilla.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Hej Camilla,
  Nu bruger jeg ikke blogger mere, men da jeg gjorde, brugte jeg den skabelon, der hedder Rounders 2. Jeg fik tre spalter ved at følge denne guide:
  http://tips-for-new-bloggers.blogspot.com/2007/07/three-columns-rounders-2-template.html
  Det er lidt tricky, og du skal kende lidt til html…Jeg håber, det lykkes for dig!
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak for hjælpen.. Vil sidde og lege lidt med det.. :O) Og igen, super fed blog du har, følger den stadig fast..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Det var så lidt 🙂 Held og lykke med layoutet!
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeleneLB

  Hej (: jeg har længe søgt efter nogle øreringe som ligner de muslingeskaller fra Stella McCartney, der var på et tidspunkt et indlæg med nogen der lignede fra forever21, men kan ikke finde øreringende længere kan du hjælpe mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Hej HeleneLB,
  Jeg tror, dem fra Forever21 er udsolgt. Friis får muligvis nogle omkring juletid.
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] meget begejstret Maria i radiolokalet. En venlig læser mindede mig om, at jeg i min FAQ havde lovet at skrive om mit studie, hvilket jeg endnu ikke har fået taget mig sammen til – sorry! […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maria.

  Har fulgt din blog meget længe og jeg har lige startet min egen blog, nu hvor jeg er blevet færdig med uni. Vil du sætte den i din blogliste? Eller er der nu så mange danske blogs at du svømmer over?

  Mvh. Sidsel

  modeogmyter.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Hej,
  Du er hermed add’et 🙂
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] blog på blokken, der får en formspring, for jeg synes jo, at jeg har dækket det meste i min FAQ. Ligger I alligevel inde med nogle spørgsmål, så er I velkomne til at spørge her – så […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] blog på blokken, der får en formspring, for jeg synes jo, at jeg har dækket det meste i min FAQ. Ligger I alligevel inde med nogle spørgsmål, så er I velkomne til at spørge her – så […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Hej!
  Har du nogle gode råd til hvis man gerne vil starte en blog?
  Hvordan man “får en fod indenfor” i modeverdenen, bliver en del af “blogger-kliken”, hvor man bedst networker og sådan noget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det spørgsmål får jeg rigtig ofte!

  Jeg har svaret på formspring.me: http://www.formspring.me/ModeMedMere/q/1191101232

  Og så synes jeg Trine fra Trines Wardrobe også kommer med et godt svar her: http://trineswardrobe.dk/2010/09/27/svar-del-1/

  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maria.
  Jeg vil bare sige at dine links til råd om forskellige ting, virker ikke. Højt sandsynligt fordi du er flyttet.

  Kærlig hilsen Amalie
  http://danishfashionblogger.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tak for tilbagemelding! Jeg kigger på det, så snart jeg kan.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] frygtelig nysgerrig – og mange af jer har det sikkert ligesom mig Godt nok har jeg både en FAQ og en Formspring, men jeg kan fornemme, at det måske ikke er dem, I tyer til, når I brænder inde […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Maria 🙂

  Jeg har kun set din blog i en go’ halv time, og jeg er fuldstændig forelsket i din tøjstil. Jeg har læst at du bor i København, og så går jeg ud fra at du køber det meste af dit tøj dér. Men da jeg bor i Sønderjylland og ikke så ofte er i København, så kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre om du køber noget tøj på nettet? Og hvor? 🙂

  Mette.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kate Lanphear